Tradisjonelle danske smørrebrød hos aamans deli i København, Danmark

De beste smørrebrødene i København

Foto: Columbus Leth - Copenhagen Media Center

Et smørrebrød er enkelt og greit en skive rugbrød med ulike kombinasjoner av pålegg, som finnes i hundrevis av varianter. Slå deg ned med en kald øl og velg dine favoritter fra menyen på noen av restaurantene nedenfor.

Liste
Kart
Smørrebrød from restaurant Aamanns Establishment, Copenhagen
Bilde: Columbus Leth - Copenhagen Media Center
01

Aamanns Etablissement

På Aamanns Etablissement i København, som er anbefalt av Guide Michelin, serverer Adam Aamann og hans team fantastiske smørbrød og klassiske danske lunsjretter med hjemmelagd snaps og lokal, økologisk øl.

Les mer
Orangeriet Smørrebrød / smorrebrod
Bilde: Orangeriet
02

Orangeriet

I kjempefine lokaler i Kongens Have, hvor Geranium lå tidligere, finner du nå Orangeriet. Orangeriet er en koselig restaurant med masser av ekte dansk hygge som serverer utsøkte smørbrød til lunsj og muslinger, foie gras og entrecote til middag.

Les mer
Told & Snaps Smørrebrød / smorrebrod
Bilde: Told & Snaps
03

Told & Snaps

Smørbrødene som serveres på Restaurant Told og Snaps i København er kanskje ikke de mest innovative, men de er alltid ferske, godt tilberedt og utrolig gode. Her kan du spise ordentlig klassiske smørbrød og ta en snaps til.

Les mer
Restaurant Kronborg in Copenhagen
Bilde: Chris Tonnesen
04

Restaurant Kronborg

Restaurant Kronborg ligger i sentrum av København. Her serveres hjemmelagde danske smørbrød i koselige lokaler. På menyen finner du klassikere som currysild med hardkokte egg, løk og kapers, samt røkt ål med eggerøre.

Les mer
Grøften Smørrebrød / smorrebrod
Bilde: Grøften
05

Restaurant Grøften

Restaurant Grøften på Tivoli er med sine 131 år en av Tivolis eldste og mest anerkjente restauranter. Her serveres klassiske danske matretter som rullepølse, flæskestek og fiskefilet, og så klart mange forskjellige ulike smørbrød.

Les mer
Cap Horn Smørrebrød / smorrebrod
Bilde: Cap Horn
06

Cap Horn

Langs den kullstensbelagte kaia i et av de vakre, gamle husene i Nyhavn ligger restaurant Cap Horn. Restauranten har lykkes med å bevare en gammeldags atmosfære med rustikke tregulv, peis og en blandet samling stoler og tallerkener. Her kan du slå deg ned å nyte gode smørbrød midt i sightseeingturen i København.  

Les mer
Schønnemann smørrebrød / smorrebrod
Bilde: Schønnemann
07

Schønnemann

Schønnemanns er en av Københavns eldste restauranter. Siden 1877 har man servert delikate smørbrød, sild og kald snaps. Schønnemanns er et lunsj-sted, men kan helt klart bli dagens største måltid. Kos deg med ferske smørbrød, sild, røkt ål med eggerøre og mye annet godt.

Les mer
Slotskælderen hos Gitte Kik Smørrebrød / smorrebrod
Bilde: Claus la Cour
08

Slotskælderen hos Gitte Kik

Skal det være klassisk, dansk smørrebrød, som vi kender det med sild, snaps, æg og rejer, så er Slotskælderen hos Gitte Kik en sikker vinder. Slotskælderen er et populært frokoststed, hvor der serveres kolde og lune retter og selvfølgelig snaps i lange baner.

Les mer

Læs mer her!

bartender mikser cocktails ved baren Lidkoeb i København, Danmark
5 cocktailbarer i København
Copenhagen sunset
10 skjulte perler i København
Nørrebro, Copenhagen
På oppdagelsesreise i Københavns bydeler
Dansk designbutikk Hay House i København
Shopping i København