Stall with homemade, local jam at the organic food market in North Zealand, Denmark

Smaken av Nordsjælland

Foto: Daniel Overbeck - VisitNordsjælland

På Nordsjælland står det gode liv i fokus. Så hvis du er glad i god mat og drikke er dette stedet for deg. Nordsjællands mange utsøkte restauranter byr på kulinariske opplevelser, hvor lokale råvarer og kvalitet står i fokus. 

Lokalt og delikat 

Nordsjælland kalles ofte for Københavns spisekammer - og det er det en god grunn til. Regionen ligger skulder ved skulder med hovedstaden, men på Nordsjælland er pulserende storbyliv erstattet med bølgende marker, langstrakte kyster og grønne skoger. Her kan man virkelig høste fra naturen, både til lands og til vanns. Og det byr også på mange kulinariske opplevelser for deg som besøker den naturskjønne regionen. Her kan du spise på restauranter som har fokus på lokale og økologiske råvarer av beste kvalitet, som Rabarbergaarden ved Tisvilde. Rabarbergaarden er drevet ut fra et holistisk og bærekraftig ideal, og menyen skifter i takt med årstidene. I tillegg til utsøkt mat, byr Rabarbergaarden på ekte bondegårsidyll og en utrolig hyggelig stemningen. God mat laget på lokale råvarer og servert i koselige omgivelser, får du også på Tisvilde Kro i Tisvildeleje. Og på Restaurant Gilleleje Havn, som ligger idyllisk til på havnen i Gilleleje, kan du nyte friskfanget fisk og skalldyr fra den nordsjællandske kysten mens du beundrer den flotte utsikten over havet. 

En gruppe mennesker nyter et måltid i drivhuset ved Rabarbergaarden, Nordsjælland

Bilde:Rabarbergården, Visit Nordsjælland

Smaken av det gode liv

Nordsjælland har opp gjennom historien alltid vært tett knyttet til de danske kongefamilier, og det har satt sitt preg på regionen. Her kan du forvente kongelig behandling. Hvorfor ikke skjemme bort deg selv og noen du er glad i med en kombinert gourmet -og spaopplevelse? Det sjarmerende Kurbadet i Holbæk drives av den kjente danske designeren og entrepenøren, Ilse Jacobsen. Spis et deilig måltid i den hyggelige restauranten, hvor økologi og kokkekunst står i fokus, og nyt en av de mange fantastiske og avslappende spabehandlingene som tilbys. Nytelse er også stikkordet hos Marienlyst i Helsingør, som serverer både utsøkt mat og wellness. De fleste badehotellene på Nordsjælland har faktisk utsøkte restauranter, og det kan du lese mer om her.

Middag med utsikt 

Kjærlighet til gode råvarer, samt fokus på økologi og bærekraft står også i fokus hos Spisehuset i Helsingør. Her kan du nyte en lett lunsj, en ettermiddagskake eller en god middag med utsikt til Hamlets majestetiske slott, Kronborg. Det er vel det man kaller "dinner with a view"? Hvis du vil ha den helt kongelige matopplevelse så bør du også besøke Kokkedal Slot. Det fantastiske slottet ligger naturskjønt til ved Hørsholm, og i Restaurant Slotskælderen kan du nyte fantastisk mat inspirert av det landlige kjøkken i eventyrlige lokaler fra 1746. En litt annerledes matopplevelse får du på en av de mange sjarmerende fiskerestaurantene på Gilleleje Havn, hvor du kan kose deg med ferskfanget fisk og krabbe og en storslagen utsikt over Kattegat. I hyggelige Humlebæk står gourmet på menyen hos Restaurant Sletten. Restauranten ligger idyllisk til ved Sletten Havn og har panoramautsikt over Øresund. Her er det fransk i fokus, og kun de beste råvarene er gode nok. Ikke så rart når det er teamet bak Michelinrestauranten Formel B i København som står bak.

Urban streetfood og gårdsmat i det fri

Nordsjælland er en mangoldig region, som byr på både byliv og landlig idyll. Og det byr også på forskjellige matopplevelser. I den gamle fiskerlandsbyen Hornbæk kan du for eksempel nyte den lekreste streetfood fra hele verden på det utendørs matmarkedet, Det Fedtede Hjørne. Her kan du nyte sol, deilig mat og en skjønn havutsikt. Det er sommer på Nordsjælland når det er best. I mer landlige omgivelser utenfor Hundested finner du Torup Marked. Her bugner det med nyplukkede grønnsaker og frukt, lokalprodusert honning, krydderurter og alskens andre vellsmakende og lokale gårdsvarer. Du finner et rikt utvalg av fantastiske og ofte økologiske gårdsbutikker på Nordsjælland, og du kan lese mer om dem i VisitNordsjælland sin guide til de forskjellige gårdsbutikkene

Se mer av alt det Nordsjælland har å by på.

Going to the beach in Tisvilde
De beste badehotellene på Nordsjælland
Utforska Hornbaek och den danska rivieran på Nordsjälland från cykelsadeln
Nyt livet i Nordsjællands badebyer
Frederiksborg Slott i Nordsjælland
Opplevelser i Nordsjælland