Herfstvakantie, Zandsculptuur Festival Denemarken, vakantie tip

Se hva som skjer på Nordsjælland

Foto: © Tine Uffelmann - VisitNordsjælland

Uansett om du er øl-entusiast eller Hamlet-fan, om du elsker sandskulpturer eller gamle slott, så finner du noe for akkurat din smak blandt de mange spennende arrangementene på Nordsjælland.

Liste
Kart
Frischer Hopfen der Bøgedal Brauerei
Bilde: bogedal

Esrum Ølfestival

Kom og smak på frisktappet øl i hyggelige omgivelser når Esrum Ølfestival inviterer til klosterøl, mikrobrygg og håndbrygg i den historiske Møllegården den 2. mai.

 

Herfstvakantie, Zandsculptuur Festival Denemarken, vakantie tip
Bilde: © Tine Uffelmann - VisitNordsjælland

Hundested Sandskulpturfestival

Bli med når kreative sjeler tryller sand om til de mest fantastiske skulpturer under sandskulpturfestivalen i Hundested, som går av stablen mellom 7. mai og 18. oktober Festivalen er både morsom og inspirerende, og det blir også muligheter for å lage sin helt egen sandskulptur.

CLICK Festival

Mellom den 23. og den 24. mai forvandles Kulturværftet i Helsingør til et sansebombardement av internasjonale konserter, performances, workshops og foredrag. Kom og se hva som skjer når musikkunst, teknologi og videnskap møtes! 

Hamlet på Kronborg Slot

Du er invitert når Hamlet, hans familie og fiender flytter inn på Kronborg Slot fra 1. juni til 30. august. Som tilskuer kan du tre inn i Hamlets hverdag på slottet, og oppleve de kjente scenene fra Shakespeares stykke - utspillt i de omgivelsene som den verdensberømte dramatikeren hadde tiltenkt dem. 

Esrum Kloster og Moellegaard
Bilde: Niclas Jessen

Esrum middelalderdage

Det blir historiske opplevelser for store og små når Esrum Kloster inviterer til middelalderdager den 26. til 28. juni. Bli med når klosteret forvandles til et livlig middelaldermarked med kampklare riddere, fromme nonner og sprudlende trubadurer. Få et spennende og lærerikt innblikk i livet i middelalderen, bli med på gøyale aktiviteter og smak på historiske delikatesser. 

Rundvisninger på Fredensborg Slot

Fra den 29. juni til den 9. august kan du få en kongelig opplevelse, når Fredensborg Slot inviterer på rundvisninger på slottet og i den vakre slottshagen. Det vakre barokkslottet fra 1700-tallet ligger idyllisk til ved Esrum Sø, og er omkranset av ett av Danmarks største historiske haveanlegg. Her får du en unik sjanse til å se både slottet og hagen i all sin royale prakt. 

Passage Festival

Fra den 25. juli – 1. august går PASSAGE Festival - som er Nordens største gateteaterfestival av stablen. Den fargerike og fabelaktige festivalen foregår i både Helsingør og svenske Helsingborg, og de fleste forestillingene er helt gratis.

Kronborg Castle is also known as the Home of Shakespeare's Hamlet
Bilde: Daniel Overbeck - VisitNordsjælland

Shakespearefestival på Kronborg Slot

August står i dramatikkens tegn når Hamlets slott, Kronborg, legger scene til den årlige Shakespearefestivalen. Kom og opplev fantastiske teaterforestillinger i historiske omgivelser og under åpen himmel, nyt piknikk laget på lokale råvarer i Café Kadettens hyggelige gårdhage, og sug til deg den unike stemningen som preger Kronborg Slot i disse dagene. 

Sundtoldsmarked
Bilde: David Amzallag

Sundtoldsdage i Helsingør

Mellom den 8.  til den 15. august kan du ta et skritt tilbake i historien og oppleve den gamle havnebyens storhetstid når det er Sundtoldsdage i Helsingør. I havnen legger mektige treskip til, på det pulserende historiske markedet kan du handle varer som på 1800-tallet, og overalt kan du møte mennesker kledd i historisk tøy. Det er en opplevelse for både store og små historieentusiaster. 

 

Christmas market at Kronborg Castle
Bilde: Heino Eisner - VisitNordsjælland

Julemarked på Kronborg Slot

27. - 29. november og 4.- 6. december forvandles det majestetiske Kronborg Slot til Danmarks koseligste julemarked. Her kan du oppleve juletog, eventyrteater, konserter, barneverksteder og julegaveshopping. Og selvfølgelig kose deg med varm gløgg og danske æbleskiver.