Copenhagen sunset

10 skjulte perler i København

Foto: Martin Heiberg

Så langt har du sett Den Lille Havfrue, tilbrakt en uforglemmelig kveld i Tivoli, og tatt bilde med de kongelige vaktene ved Amalienborg. Nå er det endelig på tide å utforske byens skjulte perler.

Et museum under bakken

Besøk Cisternerne i Søndermarken, rett ved siden av imponerende Frederiksberg Have. Tre ned i en mystisk, hemmelig verden, skjult for solens stråler og omverdenens lyder, som leder tankene hen på både underjordiske katakomber og glemte katedraler. Men langt her nede i mørket kan du oppleve fantastisk moderne glasskunst fra Danmark og resten av verden. Det unike museet er virkelig verdt et besøk. 

The underground cisterns in Copenhagen

Bilde:Palle Bo Nielsen - Copenhagen Media Center

Kødbyen

Halmtorvet er et sjarmerende brosteinsbelagt torg med flere koselige kaféer på Vesterbro. Bare et steinkast vekk kan du besøke Øksnehallen, som er et alternativt utstillingssenter, og det pulserende området,  Kødbyen. Dette var en gang det daglige stoppestedet for ansatte i den danske kjøttindustrien, men i dag er området Københavns mest trendy sted å gå ut for mat og drikke.

Bysmugene

Københavns gamle sentrum går på kryss og tvers, og de interessante små passasjene og smugene er flotte å utforske og perfekte å ta bilder i. Bare sett kursen mot gater som Strøget og Læderstræde og hold øynene åpne!

 

Woman kayaking past coloured houses in Christianshavn
Bilde: Mathias Brandt
Bike
Bilde: Dianne Pavletich

En grønn oase i København

Gjemt bort bak Christiansborg slott, som huser det danske Folketinget, finner du Det Kongelige Biblioteks Have. Her kan du gå på oppdagelse blant flotte blomsterbed og store skyggefulle trær. Det er også et lite basseng midt i hagen, som er det eneste som røper at det en gang lå en havn her.

Christianshavn

Vandre langs de pittoreske brosteinsgatene kalt Overgaden neden Vandet og Overgaden oven Vandet. Her ligger yachter og husbåter på rekke og rad, og du kan også leie deg en (ro)båt eller ta en drink i kafeen på vannet. 

Tips: Hvorfor ikke klatre opp i det 90 meter høye tårnet på Vor Frelsers Kirke og nyte utsikten over København? De siste 150 trappetrinnene går på utsiden av tårnet. 

Christianshavn

Bilde:Copenhagen Media Center

Kajakktur i byen

Ta din egen skreddersydde kajakktur med profesjonelle kajakkinstruktører. Gjør turen så kort eller lang du måtte ønske, og be dem vise deg hva som er deres favoritter blant de mindre kjente delene av byen.

En kopp kaffe i det stille

Bak Designmuseum Danmark (Kunstindustrimuseet) på Bredgade ligger det flotte verftet, Grønnegård. Her kan du ta en pause fra severdighetene og nyte en kopp kaffe på Museum Café.

 

Ute på skytebanen

En gang i tiden var Skydebanehaven i Vesterbro-området hjemmet til Royal Copenhagen Shooting Society. I dag er det en lekepark, fortsatt skjult bak store mursteinvoller som opprinnelig ble bygget for å beskytte forbipasserende fra skudd i feil retning!

Bilde: Sebastian Himmelstrup
Bilde: Malin Poppy Darcy Mörner

Besøk en av Københavns eldste butikker

Perch's Tehandel er en av Københavns aller eldste butikker og en ekte liten perle. Den åpnet dørene i 1835, og ikke mye har endret seg siden da. De har beholdt det originale interiøret i engelsk kolonistil og sortimentet er bredt og av høyeste kvalitet.

Hvilestedet til Hans Christian Andersen

Assistens kirkegårdNørrebro i København er hvilestedet til kjente navn som Hans Christian Andersen, Hans Scherfig, Søren Kirkegaard og Niels Bohr. Men den vakre eiendommen kan også nytes av de levende, og du kan til og med ta en guidet tur. Sjekk også ut hippe Jægersborggade like i nærheten.

Utforsk København!

Nørrebro, Copenhagen
På oppdagelsesreise i Københavns bydeler
Rundetårn in Copenhagen
Københavns mest besøkte attraksjoner
Louisiana Museum of Modern Art
10 kunstmuseer i København
Dansk designbutikk Hay House i København
Shopping i København
bartender mikser cocktails ved baren Lidkoeb i København, Danmark
5 cocktailbarer i København
Tradisjonelle danske smørrebrød hos aamans deli i København, Danmark
De beste smørrebrødene i København