The restaurant Sankt Annæ 8 in Christianshavn, Copenhagen

Københavns mest fargerike gater

Foto: Malin Poppy Darcy Mörner

Du kjenner garantert de fargerike fasadene i pulserende Nyhavn. Men visste du at København er full av kulørte steder? Bli med på en rundtur til 9 av de mest fargeglade gatene i hovedstaden vår. 

Magstræde

Gammel, men god! Og i dette tilfellet mener vi det bokstavelig. Sjarmerende Magstræde og nabogaten Snaregade er nemlig to av de eldste gatene i Københagen, og kan dateres tilbake til 1500-tallet. Men de holder seg usedvanlig godt, og har kun blitt penere med årene.

Bilde: @naty.smithx
An alley next to the popular street, Magstræde, in Copenhagen.
Bilde: @robbyrobsray

Olufsvej

Hvis du spør en av de lokale om veien til Østerbros mest fargerike gate, så vil de garantert peke deg i retning av Olufsvej. Denne koselige lille gaten mellom Københavns største park, Fælledparken, og Østerbros største shoppinggate, Østerbrogade. Så her kan du både fylle opp handleposen med dansk design, mote og delikatesser, senke skuldrene i vakre, grønne omgivelser og få et farge-påfyll. Nå, ja - vi holdt nesten på å glemme det viktigste: glem ikke å besøke en av Københavns beste isbutikker, Olufs, som ligger i enden av gaten. 

Bilde:@cloudstotable

Sofiegade

En spasertur på idylliske Christianshavn er et must når du besøker København. Dette nabolaget har en lang historie (som er like fargerik som bygningene), og er det perfekte sted hvis du vil fylle opp Instagramfeedet ditt med fargesprakende københavnerbilder. Når du går rundt på de brolagte gatene langs kanalen, hvor gamle, fargerike hus ligger som perler på en snor, må du huske å ta en pitstop på Sofiegade. Her finner du nemlig en bygning som er så fargefantastisk at til og med Wes Anderson ville blitt sjalu. 

Bilde: @mydenmarkdiaries
Bilde: Mathias Brandt

Gråbrødretorv

Bare et steinkast fra Københavns mest kjente shoppinggater i Indre By, finner du en stille og fredfyllt liten oase. Gråbrødretorvet er et sjarmerende torg midt i hjertet av den travle danske hovedstaden, hvor det hersker en lun og avslappet atmosfære. Nyt et deilig måltid på en av de koselige kaféene, mens du beundrer de gule, oransje og røde husene som omkranser det idylliske torget. 

The buildings at Gråbrødretorv in Copenhagen are known for their orange hue.

Bilde:Pia

Krusemyntegade

Til tross for at den ligger midt i det travleste området av København, hersker det en avslappet stemning på den pittoreske gaten, Krusemyntegade, som du finner i hjertet av den danske hovedstaden. Den ligger litt gjemt, men vi lover at den er verdt å lete etter (og ta bilder av). Så etter at du har beundret de kongelige kronjuvelene på Rosenborg Slot, og kikket nærmere på de mange historiske mesterverkene på Nationalmuseet, bør du besøke denne skjulte fargeflekk av en gate.

Bilde: @michelleszeyee
Rosenborg Castle in King's Garden, Copenhagen.
Bilde: Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Nyboder

Nyboder er navnet på det gamle kvarteret med fargerike små "rekkehus" som i sin tid ble bygget av selveste Christian IV for å huse flåtens folk. Disse vindskjeve og søte husene har blitt kjente for sine særpregede fasader, som er malt i en helt spesiell gulfarge (som på dansk ofte refereres til som Nybodergul). Når du har vandrer rundt mellom de fargerike husene, kan du utforske vollene ved Kastellet, eller si "hei" til Den Lille Havfrue - som begge deler bare er en kort gåtur fra Nyboder. 

Bilde:Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Sankt Hans Gade

Hvis du gjør som københavnerne og tar en sjarmerende spasertur rundt Søerne, så husk å legg inn en liten avstikker til Sankt hans Gade nummer 30. Når du kommer dit vil du forstå hvorfor Instagram er fyllt til randen med ferieselfies foran det kreativt malede huset. Og mens du er i dette sjarmerende nabolaget på Nørrebro, kan du jo like så godt sjekke ut de mange fine vintagebutikkene og restaurantene som ligger rett rundt hjørnet på Ryesgade  eller på Sankt Hans Torv.

Bilde: @curiousdogsees & @zenobeebee
Abendstimmung an den Seen in der Kopenhagener Innenstadt
Bilde: Malthe Zimakoff - Copenhagen Media Center

Palads Teatret

Rett ved Vesterbro St. ligger et rosa palass. Ja, du leste riktig. Palads Teatret (eller blant lokale bare Palads) er riktignok ikke en gate, men vi synes uansett at den over 100 år gamle kinoen fortjener å bli med på listen. Den er tross alt Københavns mest flamboyante (og Instagramvennlige) palass - og selv om meningene om dens ytre er like så mange som antallet fager brukt for å male den, så er dette fargepalasset verdt et besøk. Den kommer i alle fall garantert til å gjøre deg i godt humør.

Rainy day in Magstræde

Bilde:Thomas Høyrup Christensen - Copenhagen Media Center

Urban Rigger

La oss introdusere deg for en av de nyeste og mest fargerike boligområder i København (og faktisk også det kuleste). Urban Rigger er navnet på dette futuristiske og FLYTENDE bofellesskapet i havnen på Refshaleøen. Det er umulig å ikke legge merke til de blå og grønne bygningene som ligger på veien til Københavns trendy (og utrooolig velsmakende) street food marked, Reffen.

Urban Rigger is a floating student housing designed by Bjarke Ingels.

Bilde:Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center