Store og små opplevelser i Billund

Foto: Jesper Grønnemark

Billund og omegn er et spennende område, full av familievennlige opplevelser, flott natur og koselige småbystemning. La oss vise deg alle de små og store opplevelsene som venter hele familien i Billund-området.

Bilde:Fjord Line

Hele Danmarks opplevelsesregion  

Midt i hjertet av Jylland ligger hyggelige, lille Billund. Den er omgitt av vakker natur, historiske småbyer og ikke minst noen av Danmarks største og beste attraksjoner for barn, som det kjente og kjære LEGOLAND, LEGO House og vannparadiset Lalandia.

Bilde:WOW PARK - LEGOLAND® Billund Resort

I LEGOLAND Billund Resort står opplevelsene i kø, og til og med overnattingsmulighetene i Billund er litt ekstra gøyale. Her kan dere nemlig sjekke inn på det kule LEGOLAND Castle Hotel - for den ultimate LEGO-opplevelsen! Men det stopper ikke der! Billund kan nemlig også friste med en spennende og fartsfylt skogseventyr i den nyåpnede WOW PARK Billund. Her kan små (og store) barn svinge seg mellom tretoppene, leke på skogbunnen - og til og med UNDER jorden. Er dere klar for et fartsfylt familieeventyr i opplevelsesregionen Billund? 

Les mer om de mange spennende familieattraksjonene i Billund her

Family at Grene Sande, Billund

Bilde:Destination Trekantområdet

Utforsk Billunds flotte natur

Billund er en region som ikke bare byr på noen av Danmarks villeste og største fornøyelsesparker, området har også flott natur - perfekt for en aktiv familieferie. Her kan både små og store kose seg i Billunds unike natur, med idylliske lyngkledte heder, duvende sanddyner og stemningsfulle myrer. Området er med andre ord perfekt for deg som ønsker å kombinere opplevelser i fornøyelsespark med uforglemmelige naturopplevelser og småbyhygge i Kolding og Vejle. Landskapet i Billund er som skapt for både gå- og sykkelturer, og det er mange flotte turruter å velge mellom. Følg en av de flotte naturstiene i Billund, og gå på oppdagelse i for eksempel Rækkebjerge og Grene Sande, eller ta en dukkert i den idylliske Engsøen. Du kan også ta en kanotur på en av de flotte elvene eller vannene i området - for bare å nevne noen av de mange naturopplevelsene som venter små og store i Billund.

Les mer om de mange flotte naturopplevelsene i Billund her

Bilde:Jakob Vingtoft

Småbyhygge og vikingkonger i Vejle 

Billund ligger også midt i smørøyet hva historiske opplevelser og småbyhygge angår. Historiske Vejle ligger vakkert til ved Vejle Fjord, og bare en kort kjøretur fra Billund Lufthavn. Vejle er en koselig by, som - til tross for sin størrelse - byr på opplevelser i verdensklasse. Her finner du nemlig mer enn småbyhygge: byen er viden kjent for sin spektakulære arkitektur, spennende shoppingmuligheter og gastronomi som får tennene til å løpe i vann. Vejle er dessuten hjem til det fascinerende Jelling-monumentene fra vikingtiden, som garantert vil vekke begeistring hos små historienørder. Vejle Ådal frister også med unike naturopplevelser, og i Givskud Zoo kan dere hilse på de mange spennende dyrene som bor der.

Bilde:Bang Clemme Film & Openhouse - Kongernes Jelling

Vejle er også et skattkammer for alle historieinteresserte. På Oplevelsescenteret Kongernes Jelling inviteres hele familien med på en spennende tidsreise tilbake til dengang vikingene hersket i Danmark. Det flotte opplevelsessenteret gir små og store muligheten til å leve seg inn i den dramatiske historien gjennom unike og moderne digitale sanseopplevelser, og lære om de berømte Jellingstenene, livet i vikingtiden og de mektige danske vikingkongene. Opplevelsessenteret ligger på det store monumentområdet hvor den kjente vikingen Harald Blåtand i sin tid lot reise vikingtidens største bygningsanlegg. Her finner du blant annet de kjente Jelling-monumentene, inkludert den runesteinen som Harald Blåtands dåpsattest ble hugget inn i helt tilbake på 900-tallet. Monumentene har siden 1994 vært på UNESCOs verdensarvsliste, og er en spennende opplevelse for hele familien. Men Vejle byr også på mer moderne opplevelser, fra spennende shopping og byhygge, til kule kunstmuseer og moderne arkitektur i verdensklasse. Vejle er dessuten stedet for deg som er glad i god mat - fra lekre, danske smørbrød til high-end gastrorestauranter. Et besøk på en av de mange utsøkte restaurantene i Vejle er et must når du er i byen. 

Les mer om de mange aktiviteter i Vejle her

Koldinghus Castle in Kolding, Denmark

Bilde:Visit Kolding

Kongelige opplevelser i koselige Kolding 

Kolding er en annen koselig småby som dere bør besøke når dere er i Billund. Her kan dere oppleve spennende historie, unik kultur og flotte naturområder. Kolding er dessuten den perfekt destinasjon for dere som reiser med barn, da byen kan frist med mange fine familieaktiviteter - både urbane og ute i den flotte naturen som omkranser byen. At Kolding er en gammel by (den stammer faktisk helt tilbake til1231) gjør også at det er masse spennende historie som familien kan dykke ned i. Her ligger for eksempel det magiske gamle kongeslottet, Koldinghus. Slottet er Jyllands siste kongeslott, og i dag kan små og store leke konger og dronninger for en dag og gå i Christian den 4.s fotspor gjennom slottets spennende ganger. Sjekk også ut Slotssøen og de mange flotte naturområdene rundt slottet. Og glem ikke å legge ut på ennå en tidsreise, denne gangen til Christiansfeld - en bevart historisk landsby som siden 2015 har stått på UNESCOs Verdensarvliste. Utforsk de gamle husene og nyt noe søtt på en av byens gammeldagse kaféer - vi garanterer det blir et hit både blant små og store.

Slotssøen i Kolding

Bilde:VisitKolding

Kolding har også mange andre morsomme og lærerike aktiviteter for barn, som blant annet det magiske lekeuniverset Huset Nicolai, det fantastiske opplevelsessenteret Harteværket og badeparadiset Slotssøbadet. Og byen har da så sannelig noe for de voksne også. Her er det mange muligheter for en koselig og aktiv ferie i den vakre naturen rundt Kolding, unike kunst- og designopplevelser på kunstmuseet Trapholt og de mange andre museer og gallerier i Kolding, samt individuell byvandring med Designwalk Kolding. Skjem også bort deg selv og familien med et besøk på en av de mange gode restaurantene i Kolding

Les mer om hva små og store kan oppleve i Kolding her