Shoppinggate i Holstebro, Nordvestkysten, Danmark

Ferie i Holstebro

Foto: FlyingOctober

Området rundt Holstebro svermer av autentiske kroer og idylliske herregårder. Her kan dere nyte avslappende dager fylt med nydelige smaksopplevelser og spennende kultur i fantastiske omgivelser. I denne artikkelen gir vi deg vår guide til en uforglemmelig ferie i Holstebro og omegn.

Nyt livet og roen på en ferie i Holstebro

Drøm deg bort til hjemmekoselige vertshus med lange tradisjoner for god mat, koselig vertskap og ekte dansk hygge. Vi anbefaler å kickstarte ferien med et deilig måltid i den hyggelige og nostalgiske spisestuen hos Sevel Kro, hvor de har tatt imot gjester siden 1700-tallet. Restauranten er kjent som en av områdets aller beste, og disker opp med smakfulle retter basert på sesongens lokale råvarer. Deretter kan ferien i Holstebro med sin avslappende stemning og hyggelige omgivelser, virkelig begynne.

Statuen 'Borgerne fra Holstebro' i Holstebro, Nordvestkysten, Danmark

©VisitNordvestkystenBilde:FlyingOctober

Kulturbyen Holstebro

Bare to mil bortenfor Sevel Kro ligger Holstebro, en trivelig småby som er kjent for å ha en av Danmarks mest sjarmerende gågater med trivelige butikker og livlige kaféer, samt et rikt kulturliv. Selve symbolet på Holstebros kulturliv er skulpturen «Kvinde på Kærre», som 150 år etter den ble oppført fortsatt hylles for å ha bragt kunst og kultur til byen. Byen har også flere flotte skulpturer og kunstverk rundt omkring, som f.eks 'Borgerne fra Holstebro', som er avbildet over. 

Utstilling ved Strandingsmuseet St. George i Thorsminde, Nordvestkysten, Danmark

©VisitNordvestkystenBilde:FlyingOctober

Ville, vakre Vesterhavet

Etter en deilig lunsj på Café Utopia i Holstebro sentrum er tiden inne for en kort kjøretur til Vesterhavet og Strandingsmuseet St. George (avbildet) i Thorsminde. Museet forteller historien om strandinger langs Danmarks vestkyst, og hvordan havet og de tøffe forholdene langs kysten har formet livet til menneskene som bor her. Dere kan også nyte en storslått havutsikt fra museets tårn. På veien tilbake anbefales et stopp ved Nørre Vosborg, en vakker herregård som serverer fantastiske middagsretter i et bindingsverkshus fra 1642. 

Couple Biking

Bilde:Niclas Jessen

Kulturell sykkeltur

Start søndagen med en nydelig frokost før dere hopper på sykkelen og setter kursen mot Frilandsmuseet Hjerl Hede. Den 5 km lage sykkelturen fra kroen til museet snor seg gjennom fantastisk Vestjysk natur, og vel fremme på Hjerl Hede får dere en spennende innføring i hvordan livet var på landsbygda i Danmark for 200 år siden. Museet huser dessuten Danmarks eldste bondegård. Om sommeren og i julen blir museet levendegjort med mer enn 100 mennesker som arbeider med håndverk i de gamle husene og på verkstedene.

Finn roen i naturen

Naturen i området rundt Frilandsmuseet Hjerl Hede er ubeskrivelig vakkert. En god ide er derfor å ta med en piknikkurv som dere kan nyte i det fri. Ellers er et godt alternativ å spise en deilig lunsj på museets egen kafé, før dere sykler videre mot den vakre innsjøen Flyndersø. En annen unik måte å oppleve naturen på er å gjøre hele kroferien miljøvennlig. I uke 26 og 33 kan dere nemlig booke en femdagers vandretur mellom Handbjerg MarinaSevel Kro og Borbjerg Mølle Kro, fylt med friluftsoplevelser og mat av lokale råvarer. 

Limfjorden

Holstebro og omegn byr på en rekke gode turområder, og det er flust av muligheter for å utforske den skjønne naturen til fots. Ønsker dere å bli bedre kjent med Jylland kan dere også ta turen nordover mot Limfjorden, som byr på mer vakker natur og mange spennende aktiviteter. Her kan dere blant annet bli med på østers-safari, padle i kajakk og smake på lokalprodusert øl i en av Limfjordens bryggerier. Nytt av året er dessuten muligheten for å bo i båt ved Handbjerg Marina, og på Pavillonen kan dere nyte en utsøkt fiskemiddag.