Nyt livet på eventyrøya Fyn

Foto: VisitFyn

Eventyrøya Fyn inviterer på kjærlighetsferie med idyll, avslapping og romantikk. Nyt den friske havluften og den fantastiske stemningen på gamle kroer og flotte slott, spis dere rundt øyas sjokoladerute og hopp på sykkelen for noen koselige turer langs det brusende havet.

Sykkeløya Fyn

Fyn kalles gjerne "Bike Island" fordi øya har mer enn 1200 km med markerte sykkelstier, som veksler mellom flate stier langs havet og landeveier som bukter seg mellom gule kornåkre, skoger og idylliske landsbyer. Det flate landskapet er perfekt for en sykkelferie, som enkelt kan kombineres med både øyhopping og deilige måltider langs veien. Her kan dere dra på oppdagelsesferd i variert terreng, og øya er faktisk så godt tilrettelagt for turister at den har blitt kåret til "bike region" av Union Cycliste Internationale.

Dra på sykkeltur på Fyn

Magiske opplevelser på Egeskov

Egeskov Slott arrangeres spennende arrangementer året rundt. Fra 30. mai til 1. juni arrangeres Heartland, en fantastisk festival som byr på gourmet, kunst, foredrag og musikk, og mellom 4. juni og 1. september kan man se seg rundt på Egeskov med hest og kjerre. I oktober pyntes slottet til Halloween med gresskar og stemningsfulle lys, og i desember arrangeres et av Danmarks største slottsjulemarkeder. Egeskovs slottshage regnes som en av de mest spektakulære i verden, og her finnes både labyrinter og avslappende hengekøyer.

Flere spennende arrangementer og festivaler på Fyn

Fyns øde øyer

Lengter du etter litt ekstra fred og ro? Nord på Fyn finner du de to nydelige øde øyene Æbelø og Enebærodde (koselige navn, ikke sant?), hvor du kan nyte en rolig dag eller noen avslappende timer. Benytt muligheten når det er lavvann til å besøke den forlatte øya Æbelø, hvor det tidligere bodde 40 mennesker. Her finner du storslått natur og spennende historie. Du kan også sykle den 12km lange stien på halvøya Enerbærodde, hvor du får fantastisk utsikt over Kategat på den ene siden og Odense fjord på den andre.  

Opplev naturen på Fyns mange små øyer

Følg matrutene på Fyn

Fyn er et matmekka uten like, og på øyas kroer og herregårder serveres nydelige gourmetmåltider basert på lokale råvarer. Følg gjerne en av matrutene som er lagt opp rundt øya, for eksempel sjokoladeruta, vinruta eller ølruta, eller spis på en av øyas fantastiske gourmetrestauranter På Ditlevsdal Bison Farm kommer man tett på de store dyrene, og etterpå kan dere nyte et utmerket måltid på gårdens hyggelige restaurant. I månedene mai til oktober vil du alltid kunne finne en festival eller arrangement hvor fynske spesialiteter er involvert.

Opplev smaken av Fyn

Slott og herregårder

Fyn har hele 123 unike slott og herregårder, som inviterer til romantikk og eventyrlige opplevelser. Sjekk inn på 700 år gamle Broholm Slott, hvor dere kan sove som prinsesser og spise som konger i nydelige omgivelser. På Nyborg Slott får man anledning til å ta del i en unik og annerledes opplevelse når kongen kaller inn til Danehof og ridderturnering, eller dere kan besøke Valdemars Slott, for å oppleve spennende konserter og kunstutstillinger, og den nygelige hagen Sanderumgaard, hvis dere likevel er i nærheten av Odense. 

Besøk Fyns eventyrlige slott og herregårder

Øyhopping på Fyn

Dra på øyhopping på Fyn, som er omringet av 96 små og store bebodde og ubebodde øyer. Her kan dere finne et eget lille paradis, og kose dere i de hyggelige havneneØyriket sør for Fyn er spesielt populært blant seilere, men det er også enkelt å komme seg rundt ved hjelp av ferge og en øyhopp-billett. Oppdag den fantastiske Øhavstien, som består av 220 kilometer med uberørt natur, deilig stillhet og havutsikt som strekker seg over øyene Ærø, Langeland og Tåsinge. 

Dra på øyhopping på Fyn

Sjarmerende Småbyer

Oppdag de hyggelige småbyene på Fyn og øyene rundt, som sjarmerer sine gjester med brosteinsbelagte gågater og fargerike hus. Her er det gode muligheter for å shoppe, og en rekke hyggelige kaféer hvor dere kan sitte og nyte den trivelige atmosfæren. Mangfoldet er stort, og dere kan blant annet delta på et av de mange arrangementene som avholdes i de ulike byene, nyte deilig mat med fantastisk havutsik og oppleve fortryllende havnemiljøer, hvor man får den maritime stemningen helt under huden.

Finn din drømmeby på Fyn

Odense, Fyns eventyrlige hovedstad

H.C. Andersens fødeby, Odense, byr på sjarmerende brosteinsgater og en rekke aktiviteter og arrangementer, som matmarkedet Storms Pakhus og den eventyrinspirerte H.C Andersen Festivalen som avholdes i uke 34. På Odense Å arrangertes seilturer, og på et av stoppene, Odense Zoo, får dere sett en litt villere side av byen. I Odense kan dere også besøke H.C. Andersens barndomshjem og lære mer om hans liv på H.C. Andersen Museet. På Danmarks Jernbanemuseum kan dere blant annet oppleve et ekte damplokomotiv. 

Bli bedre kjent med Fyns magiske hovedstad

Spennende aktiviteter

Fyn har et stort utvalg av spennende aktiviteter. Opplev øya ovenfra når dere tester ut Bridgewalking på Lillebæltbroen eller klatrer i tretopper i Gorilla Park. Kom tett på dyrelivet i Naturama, hvor natur, drama og moderne teknologi bringer naturhistorien til liv. I Terrariet Reptile Zoo kan dere ta på fargerike reptiler fra hele verden og i Fjord og Bælt får dere mulighet til å ta en titt under havoverflaten, og blant annet se Danmarks eneste hval. Fyn har også mye å by på for den kulturinteresserte. La dere inspirere av de innflytelsesrike "Fynbomalerne" på Johannes Larsen Museum, eller reis tilbake i tid på Vikingmuseet i Ladby.

Finn flere spennende aktiviteter på Fyn

Utforsk Fyn

VisitFyn

Les mer om hva du kan se og gjøre på Fyn!

9 ting du bare kan gjøre på Fyn!

Her guider vi deg til de beste tingene å gjøre på øya Fyn; se blant annet det fantastiske Egeskov slott, besøk Hans Christian Andersens hjem, og delta på bridgewalking.

Topp 5 slott og herskapshus

Her får du listen over de 5 mest interessante slottene på Fyn.