Familje på Postbåden i Nakskov Fjord

12 populære danske øyer

Foto: © Niclas Jessen

Danmark passer perfekt hvis du tenker deg på øyhopping i ferien. Her finner du over 400 navngitte øyer (72 bebodde) og massevis av koselige småbåthavner og rolige viker å kaste anker i, men mange av øyene kan du også besøke uten egen båt. Nedenfor finner du noen av de mest populære. 

Liste
Kart
Stjernehimmel over øyen Samsø, Danmark
Bilde: Dima Slastushevskyi
01

Samsø

Samsø er en populær øy i Kattegat. Den danske øyen har barnevennlige sandstrender, bra fiskevann og et flatt landskap som passer perfekt for sykkelferien. Koble av og nyt livet på denne sjarmerende perlen av en øy. Visste du forresten at siden 2017 har Samsø vært 100% selvforsynt med fornybar elektrisitet som vind-, sol- og biomasseenergi?

Les mer
Family in Ærøskøbing on the island Ærø
Bilde: Kasper Orthmann Andersen
02

Ærø

På denne øyen i det Sydfyske øyhav kan du besøke en av Danmarks mest idylliske byer - sjarmerende Ærøskøbing med sine små torg, brosteinsgater og bindingsverk-hus. Besøk også sjøfartsdestinasjonen Marstal, som er full av maritim kultur og skipsfart.

Les mer
Island Læsø
Bilde: Kim Wyon
03

Læsø

Læsø er den største øya i Kattegat. Den ligger nesten midt mellom Fredrikshavn og Gøteborg, og er en populær destinasjon for mange sejlere. Øya er blant annet kjent for sitt gode salt, sine tangtak og ikke minst utsøkt jomfruhummer.

Les mer
The island Anholt in denmark
Bilde: Destination Djursland
04

Anholt

Anholt ligger som en fredfull, isolert flekk langt ute i Kattegat. Anholt by ligger på vestkysten, mens resten av øya består av duvende sanddyner - et område som også kalles for Ørkenen. Øya har også en stor sel-koloni.

Les mer
05

Fur

Steinklipper ved øyen Fur, Danmark
Bilde: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter
05

Fur

Fur er en kuppert diamant i Limfjorden med interessant geologi. I nordvest består landskapet av bølgende, bratte klipper som tok form under den siste istiden. Her kan man gå på fossiljakt eller ta en øl på det lokale bryggeriet.

Les mer
GDK_Avernakø Island
Bilde: Faaborg Turistbureau
06

Avernakø

Avernakø er en av de mest poplære øyene i det Sydfynske øyhavet. Her finner du tre små byer, urørt natur, små skoger og enger, og fantastisk utsikt fra øyas mange åser.

Les mer
07

Christiansø/ Frederiksø

Danmarks eneste skjærgård og østligste punkt, hvor tiden nesten ser ut til å ha stått stille. På de gamle festningsøyene finnes det ingen biler, alle husene har skodder og det er generelt en fantastisk uberørt atmosfære.

Les mer
Sejerø Lighthouse on island in West Zealand, Denmark
Bilde: VisitVestsjælland
08

Sejerø

Sejerø er en kuppert øy med vakker og spennende natur, som lokker med nydelige fotturer og enestående utsikter. I Sejerby kan man også oppleve en av Danmarks første gotiske kirker.

Les mer
Orø island close to Holbæk in Zealand, Denmark
Bilde: Orø Bådelaug - VisitHolbæk
09

Orø

Orø er en herlig liten øy i Isefjorden, en kort times kjøretur fra København. Her er det en rekke koselige sommeraktiviteter og opplevelser for enhver smak. På kryss og tvers over hele øya finner du små stier, så ta gjerne en gåtur for å bare nyte naturen eller bedrive fugletitting.

Les mer
Beach on island of Femø, Denmark
Bilde: Visit Lolland-Falster
10

Femø

Femø er en perle i Smålandsfarvannet mellom Lolland og Sjælland som tidligere var kjent for sine frukthaver, men nå er mest kjent som feriedesitnasjon for kvinnebevegelsen og den årlige jazzfestivalen.

Les mer
Familie ved en gårdsbutikk på Fejø, Danmark
Bilde: Niclas Jessen
11

Fejø

Fejø har mange flere frukttrær enn beboere. På denne grønne øya går livet sin stille og rolige gang, og her finner du fine og barnevennlige strender. Landskapet er preget av vakre fruktplanter, små gårder og frodige hager med eksotiske innslag som fiken og mandler - alt omgitt av blått hav.

Les mer
View over island Vejrø, Denmark
Bilde: Stella Maris
12

Vejrø

Den lille øya Vejrø ligger i Smålandsfarvandet. Hit finnes det ingen fergeforbindelse, den som ønsker å oppdage øya må derfor komme seg hit med egen båt eller fly. Øya har en fin marina med moderne fasiliteter og mulighet for å tilbringe noen dager på øya i et sommerhus.

Les mer