VisitDenmark
The Opal Lake on Bornholm

Reis sikkert i Danmark

Hold deg oppdatert på den seneste informasjonen om koronaviruset i Danmark og de offisielle reiseanbefalingene for Danmark.

(Oppdatert 18. mai 2021)

COVID-19-situasjonen endres kontinuerlig. Å følge oppdatert informasjon om tiltak og anbefalinger er viktig både for å beskytte deg selv og andre mot smitte. Derfor har vi laget denne siden, hvor du finner nødvendig reiseinformasjon og nyttige nettsider.

Hva gjelder for Norge?

Du finner aktuell informasjon om hva som gjelder for innreise fra Norge her. Du kan også lese mer om karanetneplikt ved innreise til Norge på Folkehelseinstituttets sin temaside om koronavirus. 

  Hva skjer i Danmark?

  Det forventes at man holder avstand fra hverandre, overholder hygieneforanstaltninger og bruker munnbind på offentlige steder. Noen av restriksjonene kan variere fra ulike regioner i Danmark, så husk å sjekke hvilke regler som gjelder for din destinasjon. Nedenfor finner du nyttig informasjon om den aktuelle situasjonen i Danmark.

  Heartland Festival på Egeskov slott
  Aktiviteter

  Danske attraksjoner har iverksatt hygieneforanstaltninger med hyppigere rengjøring, begrenset kapasitet og bruk av håndsprit ved inn- og utganger. Det innebærer også at man ofte må kjøpe inngangsbilletter på nett, samt skanne billetter med mobilen ved inngang til museer og gallerier osv. Det er påbudt med munnbind flere steder. De fleste store danske begivenheter i 2021 er avlyst, og det er innført forsamlingsforbud med en grense på maks antall personer i ulike sammenhenger. Mange steder krever en negativ Covid-test som er maks 72 timer gammelt.

  A woman walks out of Helenekilde Badehotel in North Zealand, Denmark
  Hotell & overnatting

  Alle overnattingssteder i Danmark - fra hoteller til feriehus og campingsteder - har iverksatt strenge hygienetiltak. Tiltakene spenner fra hyppig rengjøring av alle overflater og tilgang til håndsprit, til kontaktfri innsjekking og bruk av munnbind. Husk å undersøk hvilke restriksjoner som gjelder for ditt overnattingssted. 

  Restaurant The Silo
  Spise ute

  Alle restauranter, kaféer, barer og andre bevertninger i Danmark stenger kl. 23, og det er påkrevd at alle gjester har på munnbind når de ikke sitter ved bordet. 

  A woman walks through Copenhagen airport in a face mask during the coronavirus period
  Transport

  Det er munnbinds-krav for passasjerer som reiser med offentlig transport, taxi, samt på flyplasser og ombord i flyet. Les mer om hvilke restriksjoner som gjelder når du reiser med fly, ferge, buss eller tog i Danmark her. 

  A keep your distance sticker on the floor in Denmark, to help avoid the spread of coronavirus
  Ofte stilte spørsmål

  Har du spørsmål om koronavirus i Danmark? På danske myndigheter sin temaside om koronaviruset finner du oppdatert informasjon om alt fra smittetallet i Danmark, til hva du skal gjøre hvis du blir smittet med korona under ditt besøk i Danmark.  

  Coronavirus information

  Inntil vi sees igjen ❤

  Vi savner deg! Men siden du ikke kan komme på besøk i øyeblikket, bringer vi Danmark hjem til deg. 

  Ta en kulturell rundtur fra sofaen
  Design Museum Denmark - The Danish Chair exhibition
  Besøk Danmarks vakreste naturområder med Google Street View
  Grenen bei Skagen in Nordjütland zwischen Dänischer Nordsee und Ostsee
  Lag dine egne danske smørbrød
  Traditional Danish food smørrebrød at aamans deli in copenhagen, Denmark
  Se favoritt TV-seriene dine fra Danmark
  The Øresund Bridge
  Bak deilig, dansk rugbrød
  Dänisches Roggenbrot ("Rudbrød")
  Danmarks mest hjemsøkte slott
  Geistertour durch Kopenhagen