Løkken, North Jutland

Reis sikkert i Danmark

Foto: Simone Bramante - @brahmino.com

Hold deg oppdatert på den seneste informasjonen om coronaviruset i Danmark og de offisielle reiseanbefalingene for Danmark.

(Oppdatert 6. august2020)

COVID-19 situasjonen endrer seg løpende, og det er derfor viktig at alle reisende holder seg oppdaterte på de seneste tiltak og anbefalinger. Besøk de danske helsemyndigheters side for de siste oppdateringene på koronasituasjonen i Danmark. 

Danmark har vært åpent for norske turister siden 15. juni

Fra 15. juni 2020 har norske gjester fritt kunne besøke Danmark, og den 4. juli ble oppholdskravet på 6 dager for besøkende fra Norge opphevet. Dette betyr at personer med bosted i Norge fritt kan reise til- og oppholde seg i Danmark. 

Hvis en turist som ankommer Danmark viser tydelige signaler på sykdom, for eksempel hoste, feber eller lignende, vil de ikke få anledning til å krysse grensen.

Bemerk at det er påbudt med munnbind i København Lufthavn. Finn mer informasjon om sikkerhetstiltakene på flyplassen, og hvordan du bør forberede deg til flyreisen her

Danske myndigheter anbefaler også bruk av munnbind i offentlige transportmidler, så som tog, buss og metro. Dette gjelder spesielt i myldretiden (morgen og ettermiddag).

Den 1. august åpnet Danmark også grensen til Sverige. Det er tillatt for norske gjester å reise fra Norge til Danmark gjennom Sverige.

Mer informasjon om innreise til Danmark kan du få hos det danske politiet. Danske myndigheter vil utføre tilfeldige coronatester på danske grenser, så vel som i populære ferieområder. Kontakt det danske politiet for mer informasjon om testene.

Vi følger selvfølgelig utviklingen løpende, og du finner de nyeste oppdateringene fra danske myndigheter her.

Mer informasjon om coronaviruset i Danmark

Hvis du har spørsmål om coronaviruset i Danmark og hva dette kan bety for reiseplanene dine, har vi to steder du kan gå for å bli fullstendig oppdatert.

  1. Vi anbefaler at du henvender deg til offisielle norske myndigheter for å få råd og aktuell veiledning om reiser.
  2. Du kan lese det danske helsedepartementet (Sundhedsstyrelsen) sin Q&A her og finne de løpende oppdateringer om coronavirus i Danmark på Dansk Politiet sin hjemmeside