Unika saker att se och göra på Fyn

Hvorfor feriere på Badehotell?

Foto: Niclas Jessen

Et besøk på et dansk badehotell er en herlig blanding av romantisk nostalgi og moderne komfort. Her kan du glemme hverdagen, sette mobilen på lydløs og stresse ned i naturskjønne omgivelser med idylliske turer på stranden, sol og badeliv, deilig mat og avslappende og hyggelig stemning.

Strand i Hirtshals, Nordjylland

Bilde:Robin Skjoldborg

Unik stemning og historie på dansk badehotell

Badehotellet er en institusjon i Danmark. De ligger - som navnet tilsier - ved havet, men det er den avslappede og idylliske stemningen, samt rike historie som gjør de danske badehotellene så unike. Mange av badehotellene i Danmark har eksistert siden 1800-tallet, og har alltid vært et sted hvor danskene dro på ferie for å slappe av og samle ny energi. Også i dag hviler det en helt spesiell ro over de danske badehotellene, og det er det helt perfekte sted å koble av fra hverdagens stress. 

Fresh seafood on a garden table in North Jutland

Bilde:© Niclas Jessen

Koble av med spa og god mat

På de danske badehotellene kan du både nyte hotellets unike atmosfære og gå turer langs stranden og i den vakre danske kystnaturen som omgir hotellene. Og selvom et badehotell ikke er det samme som et spahotell, så tilbyr mange av badehotellene i Danmark faktisk både spabehandlinger og yoga. På noen badehoteller kan man dessuten "gå i pension" - noe som betyr at man spiser alle eller noen måltider på hotellet. Og nettopp maten er også en viktig del av oppholdet på et dansk badehotell, da noen av de beste kokkene i Danmark holder til i kjøkkenet på badehotellene. En badehotellsferie i Danmark byr med andre ord på avslapping og nytelse for både kropp og sjel. 

Bilde:Ty Stange - Copenhagen Media Center

Finn badhoteller i hele Danmark

Det finnes rundt 40 badehoteller spredd over det meste av Danmark. De fleste ligger på Nordjylland og langs vestkysten, som for eksempel det legendariske Ruths Hotel og det gjennoppbygde Svinkløv Badehotel som brant ned i 2016. De fleste badehotellene på Sydøstjylland ligger i nærheten av Lillebælt, og på den nordsjællandske kysten kan du finne flere luksuriøse badehoteller, som for eksempel det idylliske Helenekilde Badehotel i Tisvildeleje, det romantiske Gilleleje Badehotel fra 1895 i Gilleleje, og i badebyen Hornbæk kan du besøke Hotel Villa Strand. Men også på solskinnsøyen Bornholm kan du nyte sommeren på badehotell ved østkysten med utsikt over den vakre Østersjøen. Her finner du både det eksklusive Stammershalle Badehotel i Gudhjem og det sjarmerende Allinge Badehotel.

Ung dame går ut av Helenekilde Badehotel i Nordsjælland, Danmark

Bilde:VisitNordsjælland

Sesong og priser for badehotell

Som oftest er sesongen for badehotell i Danmark fra midten av april til midten av oktober, men mange av de danske badehotellene er åpne hele året. Prisen for overnatting på badehotell varierer fra hotell til hotell, men også når du reiser spiller inn. For eksempel er det ofte billigere å overnatte utenfor sesongen. Det finnes badehotell i de fleste prisklasser - fra luksusopphold med spa, wellness og gourmetmat til badehoteller med mer enklere standard. Normalt ligger imidlertid prisen for et dobbeltrom på badehotell inklusive frokost på rundt 850-1500 DKK per natt.