Ruslan, astrophotographer on Møn, Denmark

Møt astrofotografen på Møn

Foto: Mads Tolstrup

Ruslan Merzlyakov er astrofotograf og har fotografert over 1000 stjerneklare netter i Danmark. Den unge fotografen er allerede kåret til verdens beste astrofotograf og bildene hans har blitt vist på BBC, i Forbes Magzine og National Geographic. Han regnes som en pioner innen astrofoto.

Ruslans personlige favoritter

De lange vinternettene er rene drømmen for en astrofotograf. Det handler ikke bare om å ha mer tid med stjernene, men siden det astronomiske mørket inntreffer allerede kl 17 er opplevelsen lett tilgjengelig for de fleste.

Dark Sky, Møns Klint
Bilde: astrorms/Ruslan Merzlyakov
01

Møns Klint

Her er Danmarks mest dramatiske landskap og når det er fullmåne og lyset faller på de bratte fjellveggene, minner det nesten om et månelandskap. Her får du perfekt mørke mens du på en klar dag kan se lyset fra København skimre i horisonten, noe som gir interessante kontraster i bildene.

Nationalpark Thy at night
Bilde: Ruslan Merzlyakov
02

Nationalpark Thy

Det er mange fantastiske stjerneøyeblikk i denne naturskjønne nasjonalparken. Strand, skog og bølgende hav er med på å skape vakre omgivelser rundt en magisk stjernehimmel.

Night sky over Hammershus, Bornholm
Bilde: astrorms/Ruslan Merzlyakov
03

Nord Bornholm

Det er en helt spesiell opplevelse å se Hammershus slottsruin under stjernehimmelen. Du kan også besøke den svingete Serpentinvej i landsbyen Gudhjem på en klar natt – utrolig «insta-vennlig» - selv under stjernene.

Night sky over Rubjerg Knude lighthouse, North Jutland
Bilde: astrorms/Ruslan Merzlyakov
04

Lønstrup på Jylland

Her i området finner du storslåtte steder som er helt unike i Danmark. For eksempel står Rubjerg Knude Fyr på en enorm vandrende sanddyne, og med nattens blinkende stjerner og planeter er du garantert en magisk opplevelse.

Night sky over Rebild Bakker, North Jutland
Bilde: astrorms/Ruslan Merzlyakov
05

Rebild bakker

I løpet av høsten og vinteren blomstrer tusenvis av lyng akkurat her, i vakre rosa og lilla nyanser. Og når fullmånen skinner på det bølgende landskapet, forvandles naturen til et ekte kunstverk.

Flere opplevelser under stjernene

Dark Sky, Møns Klint
Opplev nye vintereventyr i Danmark
Signe, Nature guide at Vadehavscentret in the Wadden Sea, Denmark
Naturopplevelser ved Vadehavet
Hopp i havet - også om vinteren!