Kids biking in Mols Bjerge National Park, Djursland

Sykkelferie med barn

Foto: Jonas Togo

Sykkelferie med barn er en herlig ferieform for hele familien. Dere kan selv bestemme tempo og lengde, velge kupert eller flatt landskap og legge inn et par spennende avbrekk, for eksempel et par dager på stranda eller i en fornøyelsespark.

Fanø Biking Family

Bilde:Niclas Jessen

Med barn på sykkelferie

Barn som er vant til å sykle selv, kan godt være med på sykkelferie i Danmark. Landskapet er flatt og har en rekke steder som egner seg godt for en sykkelferie med familien dere kan sykle på strekninger med svært lite biltrafikk. Når dere planlegger sykkelturene er det viktig å ta hensyn til barnas nivå, slik at turene ikke blir for harde.

Praktiske tips til sykkelferien

Større barn kan sykle selv, men skal mindre barn være med, er en sykkelhenger med plass til et barn eller to en god idé. Sykkelhenger kan leies mange steder i Danmark, og det kan være praktisk å velge en som er sammenleggbar, spesielt hvis dere også skal ta ferje eller tog dele av turen. Dette er kanskje ikke en dårlig idé, da barna får en liten pause fra syklingen og kan kose seg med spill og fargelegging på toget. En annen god idé er å leie en tandemsykkel eller en halv-sykkel som kan festes bak en voksen sykkel for barn som nesten er store nok til å sykle selv. 

Biking copenhagen

Bilde:Viggo Lundberg, Copenhagen Media Centre

Stopp langs veien

For å gjøre turen litt mer spennende for barna kan det være lurt å legge inn noen koselige stopp langs veien, både små iskrempauser og noen dagers avbrekk innimellom. Her kan barna bli med å bestemme, så blir de gjerne også litt mer interessert i selve sykkelturen. Danmark er et lite land og det er korte avstander mellom idylliske småbyer, langstrakte sandstrender og spennende attraksjoner. Hva med å sette av en dag i en av Danmarks mest populære attraksjoner for barn eller ta en liten stopp på en av nabolandets koselige øyer?

Family with bike in the train, Thisted

Bilde:Niclas Jessen

Hvor skal dere dra?

Danmark har mer enn 11000 km med oppmerkede sykkelsteder, og det flate og varierte landskapet er med på å gjøre nabolandet til en sykkeldestinasjon i verdensklassen. Med så mange muligheter kan det være vanskelig å velge hvor man skal legge ferien, men vi har gjort det litt lettere. I denne guiden finner du en oversikt over 5 av Danmarks aller beste sykkeldestinasjoner. Her finner du blant annet dramatiske Bornholm, eventyrøya Fyn og en nydelig rute langs kysten på Nordsjælland, som også blir kalt Den Danske Riviera. 

Family playing football at camping site

Bilde:Niclas Jessen

Hvor skal dere bo?

Det er mange overnattingsmuligheter som er godt egnet for sykkelturister i Danmark. Camping er svært barnevennlig og gir barna mulighet til å få nye venner. Det gir imidlertid litt ekstra bagasje hvis dere både skal ha med dere telt, liggeunderlag og soveposer. Mange campingplasser har hytteutleie, så det er også en mulighet. Vil dere bo midt i naturen kan dere også slå opp teltet på en av Danmarks naturleirplasser. Her får dere virkelig føle på stillheten!

Les mer her!

Couple eating in holiday home in North Jutland, Denmark
Lei feriehus i Danmark
Summer at Tivoli in Copenhagen, Denmark
København for barnefamilier