Par som sykler ved Nysted i Lolland, Danmark

5 fantastiske sykkeldestinasjoner

Foto: Robin Skjoldborg

Skal du til Danmark på sykkelferie, men er litt usikker på hvor du skal starte? Vi har samlet 5 av Danmarks beste sykkeldestinasjoner i denne guiden, hvor du blant annet finner dramatiske Bornholm, eventyrøya Fyn og Danmarks sjarmerende hovedstad, København. 

Liste
Kart
Rønne on Bornholm
Bilde: Laila Modin Sommer
01

Bornholm

Med nesten 40 kilometer hvit sandstrand i syd og dramatiske klipper i nord, byr solskinnsøya på en særegen sykkelopplevelse. Over 230 kilometer med skiltede sykkelstier i kombinasjon med den storslåtte naturen gjør at Bornholm kan skilte med et av Nord-Europas beste sykkelstinettverk. Det er ikke flatt som resten av Danmark, men du opplever en spesiell stemning når du sykler gjennom kystbyer, forbi sandstrender, de hvite rundkirkene, fiskerøkerier og klippevegger. 

Les mer
02

Fyn

Fynshoved cycling, Fyn
Bilde: Daniel Villadsen
02

Fyn

Fyn har 1200km godt skiltede sykkelstier. Her veksler landskapet mellom flate landeveier langs kysten, bakkede landskap, skogsveier og idyllisk landsby langs veien. Det er så flatt at både store og små kan være med på turen, og det er mange stoppesteder langs veien hvor man kan få seg et måltid basert på lokale råvarer. Dere kan ta med sykkelen på øyhopping i det sydfynske øyhavet. Flere av de rundt 100 bebodde og ubebodde øyene syd for Fyn har sykkelstier, og det er lett å ta med sykkelen på ferjene som kjører mellom øyene. 

Les mer
Sirkelbroen i København. Designet av Olafur Eliasson.
Bilde: © Cirkelbroen (2015) - Olafur Eliasson. Fotograf: Sophia Bergholm
03

København

København ligger konstant høyt på listen over verdens beste sykkelbyer, og det er både enkelt, sunt og billig å komme seg rundt i danskenes hovedstad på to hjul. Over halvparten av københavnerne sykler daglig, og til sammen tilbakelegger de 1,2 millioner kilometer hver dag. Hvis du vil oppleve byen som en ekte Københavner må du derfor definitivt opp på sykkelsetet.

Les mer
Stjernehimmel over øyen Samsø, Danmark
Bilde: Dima Slastushevskyi
04

Samsø

Samsø ligger nord for Fyn, midt mellom Sjælland og Jylland. Den idylliske øya er et perfekkt avbrekk fra hverdagen, og det flate landskapet gjør at øya passer perfekt for en sykkelferie. Her kan dere suse forbi bindingsverkshus med blomstrende hager, grønne enger og gule kornåkrer, før dere tar en dukkert i havet fra en av øyas sandstrender. Dette er øya for deg som ønsker å senke skuldrene, hvor briller og trikoter er byttet ut med damesykle, barneseter og sandaler. 

Les mer
Bilde: Oliver Bock - VisitNordsjælland
05

Den Danske Riviera

Langs hele Nordsællands kystlinjen finner du fine sykkelstier med utrolig havutsikt. De sjarmerende havnebyene langs veien byr på strandpromenader og måltider, og kan så klart også friste med en dukkert etter en lang dag på sykkelsetet. Turen kan gjerne kombineres med en storbytur til København, som er det perfekte utgangspunktet for turen.

Oppdag mer av Danmark

Mann på wind SUP board ved Klitmøller Strand, Nordvestkysten, Danmark
Aktiv ferie i Danmark
To barn hopper i vannet fra bryggen ved Præstø Havn, Sjælland, Danmark
Familieferie
Smørrebrød, Aamanns
Dansk mat
Radisson Blu Royal Hotel
Dansk design & arkitektur
Cyklister der nyder udsigten fra toppen af Møns Klint.
Dansk natur
Lodbjerg Hede i Thy National Park, Nordjylland
Danmarks nasjonalparker