Københavns beste strender og havnebad

Foto: Nicolai Perjesi

I København kan du enkelt kombinere storbylivet med et oppfriskende bad en varm sommerdag. Du kan enten søke deg litt ut av byen til flotte strender eller hoppe i vannet midt i byen. Her er vår guide til Københavns beste strender og havnebad.

Liste
Kart
Two girls at the beach park on Amager in Copenhagen
Bilde: @frei_style
01

Amager Strandpark

Københavns største strand, Amager Strandpark, er et område som summerer med aktivitet i sommermånedene, og det er utvilsomt et av de beste stedene å tilbringe en varm sommerdag på. Sol deg, svøm og nyt den vakre utsikten over Øresund. 

Les mer
Halvandet beach bar in Copenhagen
Bilde: Copenhagen Media Center
02

Halvandet

Halvandet ligger i et gammelt industriområde rett overfor Langelinie, og tilbyr byens beste utsikt, kald drikke, musikk og god badeatmosfære.

Les mer
Kastrup Sea Bath
Bilde: Thomas Høyrup Christensen
03

Kastrup havsbad

Kastrup havsbad ligger ved Øresund og har fantastisk utsikt mot Saltholm og Sverige. Badet er en arkitektonisk perle og helt klart et magisk sted for en svømmetur.

Les mer
04

Islands Brygge havnebad

Havnebadet på Islands Brygge er et utendørsbasseng i midt byen, som tiltrekker familier med barn, treningssvømmere og soldyrkere fra hele København. Det er en spesiell opplevelse å svømme og sole seg med utsikt over byens tårn og spir, omgitt av livet i havnen.

Les mer
The floating open air swimming pool at Fisketorvet
Bilde: Team Bade
05

Fisketorvet havnebad

Havnebadet ved kjøpesenteret Fisketorvet er populært om sommeren. Det er lett tilgjengelig og har tre forskjellige bassenger: barnebasseng, et stupe- og et treningsbasseng.

Les mer
Svanemølle Strand in Copenhagen
Bilde: Københavns Kommune
06

Svanemøllestranden

Det koselige distriktet Østerbro i København fikk sin egen strand i 2010, som vender ut mot Svanemøllebukten. Stranden er 4000 kvm og har en 130 meter lang brygge som går ut i havet.

Les mer
Sluseholmen Harbour Bath
Bilde: Thomas Høyrup Christensen
07

Sluseholmen havnebad

Havnebadet på Sluseholmen er ikke så stort, men desto mer spesielt. Formen er inspirert av koraller og korallrev og består av to beskyttede lagune-lignende områder. Det finnes fire basseng, et for barn, ungdom, struping og mosjonssvømming.

Les mer
Bavnehøj open air swimming pool in Copenhagen
Bilde: Bavnehøj Friluftsbad
08

Bavnehøj friluftsbad

Bavnehøj Friluftsbad har et 25 meter stort svømmebasseng, en lekebasseng og en naturlekeplass. Her er det rikelig med plass til å sole seg, og et eget område for vannlek for de minste. 

Les mer
Bellevue Beach near Copenhagen, Denmark
Bilde: Per Søgaard - Copenhagen Media Center
09

Bellevue strandbad

I Klampenborg, ca 10 km fra København, ligger populære Bellevue Strand. Her sykler mange københavnere etter arbeid på varme dager, men det er også lett å komme hit med tog. Stranden ligger ca 5 minutter fra Klampenborg S-togstasjon og Dyrehaven.

Les mer

Mer spennende lesning!

Nørrebro, Copenhagen
På oppdagelsesreise i Københavns bydeler
Copenhagen sunset
10 skjulte perler i København
Rundetårn in Copenhagen
Københavns mest besøkte attraksjoner
Cyclists in Copenhagen on the Circle bridge, Denmark
10 sykkelturer i og rundt København