Gå til innhold
Dansk designbutikk Hay House i København

Shopping i København

Foto: Visit Copenhagen - Copenhagen Media Center

København er en shoppingby i verdensklasse – her finner du alt ditt hjerte begjærer. Vi guider deg gjennom byen vår - fra eksklusive motemerker og kjente shoppinggater, til ny dansk design, second-hand og små trendy spesialbutikker. 

Indre By

I sentrum av København med Strøget og alle dets sidegater kan du finne alt du leter etter på shoppingturen, fra de store merkene til det lille merkelige.

Strøget

Shopping i København begynner alltid i byens mest kjente gågate, Strøget. Her finner man stort sett alle de store internasjonale og danske merkene, fra Zara og Topshop, til eksklusive motehus som Prada, Louis Vuitton, Mulberry og Hermés. Det populære kjøpesenteret ILLUM byr også på et fantastisk utvalg av mote, interiør, bøker og kosmetikk.

Kongens Nytorv

I enden av Strøget finner du Kongens Nytorv, hvor du blant annet kan besøke den kjente kjøpesenteret Magasin du Nord med sitt store utvalg av interiør, mote og kosmetikk. Området huser også flere interiørbutikker og flaggskip Bang og Olufsen.

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret ligger sentralt til i København og kan fint kombineres med Strøget. Området rundt Larsbjørnstræde huser noen av Københavns beste second-hand-, vintage- og bruktbutikker. Det finnes også flere små og trendy butikker i området.

Bredgade

Bredgade ligger noen av Københavns fineste antikk-, kunst- og innredningsbutikker. I møblerbutikken Klassik og på auksjonshus som Bruun Rasmussen og Ellekilde finner du danske møbelklassikere av designere som Arne Jacobsen og Finn Juhl. Kikk også innom Designmuseum

The Danish parliament building Christiansborg Palace

Bilde:Martin Heiberg - Copenhagen Media Center

Grønnegade

Nær Kongens Nytorv ligger livlige Grønnegade som er en av Københavns eldste gater. Her finner du flere spennende butikker med alt fra mote og smykker til koselige kafeer hvor du kan hvile føttene.

Pilestræde

Koselige Pilestræde er en sidegate til Strøget som er full av hippe butikker, koselige kafeer og kule barer. Her finner du alt fra trendy skandinaviske hjemmeinnredning på Hay, til street ware og sneakers på Naked.

Strædet

Livlige Strædet er kjent for sine mange små design- og motebutikker. Her kryr det av koselige kafeer som passer perfekt for en kaffepause eller middag om shoppingen drar ut i tid.

Shopping och fika på Vesterbro

Bilde:Astrid Maria Rasmussen - Copenhagen Media Center

Hippe Vesterbro

Den tidligere så slitte Vesterbro er nå et av Københavns hippeste områder. Her er Kødbyen, Københavns gamle slakteriområde, som har blitt omdannet til et populært bar- og restaurantmekka.

Istegade

Istegade er en litt annerledes opplevelse enn andre renere områder i København. Den lange gaten starter ved sentralstasjonen og går opp til Enghaveplads, og er full av små butikker, kafeer, barer og restauranter.


Værndamsvej

Koselige Værndamsvej, som går mellom Vesterbro og Frederiksberg ,er kjent for sin franske atmosfære og kalles også Københavns Paris. Her finner du, i tillegg til sjarmerende, små spesial- og delikatessebutikker, også kafeer og restauranter med en avslappet lokal atmosfære.

Bilde:Ty Stange

Trendy Nørrebro

Nørrebro er et av Københavns mest trendy distrikter, og har også mye å tilby for de som er glade i shopping. I hovedgaten Nørrebrogade finner du flere kule vintagebutikker, blant annet Studio Travel og Prag Genbrug. 

Jægersborggade

Jægersborggate er en av Københavns aller kuleste og mest livlige gater. Her finner du rundt 40 kunstgallerier, spesialbutikker med organiske og økologiske varer, fantastiske vintage-butikker, keramikk, smykker og massevis av hippe vinbarer, kaféer og restauranter.

Elmegade

Elmegade Elmegade er en populær og livlig sidegate til Nørrebrogade. Atmosfæren her er koselig og avslappet, og i sommermånedene er utendørskafeene full av studenter, familier med barn og venner som tar en kopp kaffe eller et glass vin. Finn nye skatter i et annerledes utvalg i en av de mange små og kreative butikkene.

Charming Østerbro

Bilde:Maria Sattrup - Copenhagen Media Center

Hyggelige Østerbro

På familievennlige Østerbro med brede boulevarder, grønne parker og vakre bygninger, er handelen litt mer spredt, men likevel flere gullkorn. Ta en tur rundt innsjøene når du er her.

Østerbrogade

Langs hovedgaten, Østerbrogade, er det både mote- og interiørbutikker, inkludert den prisbelønte flaggskipbutikken Norrman Copenhagen. Selve butikken er en attraksjon i seg selv, men det er også mulig å tilbringe litt tid på å utforske det kule danske interiøret.

Vibrant Værndamsvej

Bilde:Ty Stange - Copenhagen Media Center

Moderne Frederiksberg

Det moderne området Frederiksberg er et koselig nabolag med gode shoppingmuligheter, som med fordel kan kombineres med en tur i det grønne i Frederiksberg Hage.

Gammel Kongevej

Gamle Kongevej er Frederiksbergs populære hovedgate. Her finner du en rekke eksklusive butikker med alt fra mote, smykker og sko til mat og møbler.

Frederiksbergsenteret

Kjøpesentre er kanskje ikke det første du tenker på når du skal oppdage mulighetene i en ny by, men Frederiksbergsenteret er førsteklasses. Her er 90 butikker samlet under ett tak, og det er en god blanding av spennende merker og produkter.

Oppdag mer av København her!

Nørrebro, Copenhagen
På oppdagelsesreise i Københavns bydeler
Copenhagen sunset
10 skjulte perler i København
Tradisjonelle danske smørrebrød hos aamans deli i København, Danmark
De beste smørrebrødene i København
bartender mikser cocktails ved baren Lidkoeb i København, Danmark
5 cocktailbarer i København

Share your wonders: