Shopping i Aarhus

Foto: Robin Skjoldborg

Denne lille, store byen er en av Nordens beste shoppingbyer. Her er avstandene korte og du kommer deg enkelt rundt til fots eller på sykkel. Aarhus byr på alt fra store varehus og shoppingsenter til små nichebutikker hvor du kan finne helt unike ting. 

Unike butikker i Aarhus

Paustian i Aarhus
Bilde: Paustian Aarhus

Paustian Aarhus

Paustian er en eksklusiv dansk design-, mote- og møbelbutikk med internasjonalt utsyn og har siden 1964 representert noe av det beste innen dansk og internasjonal design.

Collage the Shop - Motebutikk for kvinner

I Collage the Shop Womens midt i Aarhus finner du alt fra klassiske og sesongbaserte vesker, sko og tilbehør samt klær fra et stort utvalg internasjonale luksusmerker som Balenciaga, Burberry, Bottega Veneta, Chloé, Gucci, Saint Laurent, Stella McCartney og Valentino.

Brainchild, dansk designbutikk i Aarhus
Bilde: Brainchild

Brainchild

Brainchild er en butikk i sentrum av Aarhus som tolker danske møbelklassikere bokstavelig. Dette gjør de med øye for humor og estetikk. I butikken kan du oppleve Brainchild-universet og handle deres trefigurer, plakater, nøkkelringer, totebags og annet flott boligtilbehør.

Se flere unike butikker i Aarhus her (NB! Siden er på dansk)

Topp 3 shoppingsenter i Aarhus

I Aarhus finner du både varehus og kjøpesentre med massevis av gode tilbud. Hele året inviterer de til spennende shopping og ofte også til hyggelig underholdning – for hele familien.

Salling Aarhus
Bilde: Salling

Salling

I Salling finner du alt under ett tak. I det eksklusive varehuset midt på Strøget kan du finne kjente merkevarer, eksklusivt design og de siste trendene innen klær, mat og interiør.

Magasin varehus i Aarhus, Danmark
Bilde: Magasin Aarhus

Magasin

Magasin er et eksklusivt varehus i hjertet av Aarhus, hvor alt er samlet under ett tak. De mange etasjene er fylt med trendsettende motemerker for kvinner, menn og barn.

Bruuns Galleri shoppingsenter i Aarhus
Bilde: Bruuns Galleri

Bruuns Galleri

Bruuns Galleri er Danmarks mest besøkte kjøpesenter. Dens trendy butikker, attraktive merker, spisesteder, moderne kino, utendørs minigolf og originale underholdningsarrangementer tiltrekker seg 11 millioner besøkende hvert år.

Se flere shoppingsenter og varehus i Aarhus her (NB! Siden er på dansk)

Topp 3 shoppingområder i Aarhus

To unge kvinner ved Latinerkvarteret i Aarhus, Danmark
Bilde: Frame & Work

Latinerkvarteret

Denne bydelen er den eldste i Aarhus, men også et riktig så trendy sted. Langs brosteinsbelagte gater finner du en kreativ blanding av alle designermerkene du drømmer om, og søte, små butikker med knirkende tregulv. Her finner du både internasjonale og danske modedesignere og merker. Det er også i Latinerkvarteret du finner flere av Aarhus' spennendende brukt- og vintagebutikker. Latinerkvarteret består av gatene Badstuegade, Volden, Guldsmedgade, Graven, Rosengade med flere. Like ved ligger Mejlgade som er en av Aarhus' eldste gater. Den er kjent for sit hippe og urbane miljø, og sine mange kaféer, barer og spisesteder.

Vestergadekvarteret i Aarhus
Bilde: Photopop

Vestergadekvarteret

I Vestergade er det shopping for den stilbevisste og målrettede shopperen.Vestergade ligger i sentrum av Aarhus og setter med sine velholdte fasader scenen for en god shoppingopplevelse.

Frederiksbjergkvarteret

Frederiksbjerg er et populært nabolag i Aarhus som har alt. Området er fullt av små butikker, gamle puber, populære bakerier, hippe cocktailbarer, nye restauranter og deilige delikatesser.

Les mer om shoppingområder og bydeler i Aarhus her (NB! Siden er på dansk)

Topp 3 markeder & loppemarkeder

Kvinne som shopper ved Ingerslevs Boulevard i Aarhus
Bilde: Photopop

Ingerslevs Boulevard

Opplev den pulserende atmosfæren under åpen himmel og gjør en god handel ved markedet på Ingerslevs Boulevard. Markedet byr på ferskvarer, folkeliv og god stemning fra ca. 60 ulike boder. Mange av produktene er hjemmelaget av små og store produsenter.

Mennesker på Mega Kup second-hand marked i Aarhus
Bilde: Rikke Sejthen

Mega Kup!

Kom og gjør et kupp og shop klær i lange baner på Mega Kup i DGI-Huset i Aarhus, hvor stativene bugner av flotte second-hand klær, sko og tilbehør. Det er med andre ord rikelig med muligheter til å gi garderoben nytt liv og komme hjem med noen gode funn. NB! Mega Kup holder åpent kun 1 gang i måneden, og har stengt i sommerferien. Sørg derfor for å sjekke kalenderen på hjemmesiden for å være sikker på at det er åpent. 

Loppemarked ved Bispetorv i Aarhus
Bilde: VisitAarhus

Loppemarked på Bispetorv

Kanskje du finner akkurat det du manglet? La deg overraske og let etter gjemte skatter på dette koselige markedet. Hvis sulten melder seg, er det nok av hyggelige kafeer i nærheten, og Latinerkvarteret ligger kun to minutters gange unna.

Les mer om markeder i Aarhus her (NB! Siden er på dansk)

Flere tips til din ferie i Aarhus

Shopping weekend i Aarhus
Weekendtur til Aarhus
Aarhus Møllestien Biking
Aarhus
Beach on Jutlands eastcoast near Aarhus
Attraksjoner i Aarhusregionen
Kvinne på Storstranden i Juelsminde, Kystlandet, Danmark
Strender i Aarhus og omegn