Gå til innhold

Shopping i Aarhus

Foto: RUNI Photopop - VisitAarhus

Denne lille, store byen er en av Nordens beste shoppingbyer. Her er avstandene korte og du kommer deg enkelt rundt til fots eller på sykkel. 

Når bena blir slitne kan du ta en pust i bakken på en av byens mange kaféer eller barer. Aarhus er Danmarks nest største by, og også en "ung" by. Med sine 25 ulike utdannings- og forskningsinstitusjoner og 50 000 studenter er Aarhus alltid full av liv, både på dagtid og på kveldstid.

Salling Rooftop i Aarhus

Bilde:Photopop - VisitAarhus

Strøget i Aarhus

Strøget i Aarhus strekker seg fra Bruun's Galleri, et av Danmarks største kjøpesentre, til Store Torv ved Aarhus Domkirke. Her finner du mer enn 150 butikker og byens eldste stormagasin, Salling, som er kjent for sin store delikatesseavdeling med spesialiteter fra hele verden. På Strøget kan du også besøke den danske smykkedesigneren Georg Jensen Flagstore og Georg Jensen Damask som tilbyr unike tekstiler.

I samme området finner du varehuset Magasin du Nord - et shoppingmekka med drøssevis av moderne butikker samlet under ett tak. Når du først er på Strøget må du også sette av tid til å utforske de omkringliggende gågatene Frederiksgade og Sct. Clemens Stræde.

People sitting at café in Latin Quarter, Aarhus

Bilde:Claudia Zaltenbach – Dinner um Acht

Latinerkvarteret
Selv om Aarhus er en "ung" by, er den samtidig en by full av historie som strekker seg helt tilbake til vikingtiden. Mye av denne gamle historien kan du oppleve på nært hold. Latinerkvarteret er et eksempel på dette. Denne bydelen er den eldste i Aarhus, men også et riktig så trendy sted. Langs brosteinsbelagte gater finner du en kreativ blanding av alle designermerkene du drømmer om, og søte, små butikker med knirkende tregulv. Her finner du både internasjonale og danske modedesignere og merker; New York-designeren Marc Jacobs, danske By Marlene Birger og ærverdige Sophies Tøjhus

Det er også i Latinerkvarteret du finner flere av Aarhus' spennendende brukt- og vintagebutikker. Latinerkvarteret består av gatene Badstuegade, Volden, Guldsmedgade, Graven, Rosengade med flere. Like ved ligger Mejlgade som er en av Aarhus' eldste gater. Den er kjent for sit hippe og urbane miljø, og sine mange kaféer, barer og spisesteder. 

Oppdag mer av Aarhus!

Family in a kayak, Silkeborg
Aktiv ferie i Aarhusregionen
Sommar i Latinerkvarteret i Aarhus
Shopping i Aarhus

Share your wonders: