faire du velo danemark aarhus

Reiseforslag: Aarhusregionen for livsnytere

Foto: Robin Skjoldborg

Gjør deg klar for en opplevelsesrik reise gjennom Aarhusregionen. Vi har satt sammen et turforslag som er perfekt for dere som anser dere selv som livsnytere.

Vi har lagt opp til at dere har en uke til rådighet, men turen kan gjøres både kortere og lengre.

Turforslaget er fylt med allsidige opplevelser – fra flott natur til kunst og kultur i storby – krydret med gode matopplevelser og overnatting i toppklasse!

Salling Rooftop in Aarhus

Bilde:Frame & Work

Dag 1-2: Aarhus

Turen starter i Aarhus. Sjekk inn på et av Aarhus gode hoteller, eksempelvis sjarmerende SOFS hotel, staselige Hotell Royal eller hyggelige Villa Provence. Bruk dagen på å utforske Latinerkvarteret, hvor smale brosteinsgater og fargerike fasader skaper en helt unik atmosfære. Ta en avstikker til Salling ROOFTOP og ROOFGARDEN for en lunsj med utsikt over byen, innen dere besøker fantastiske ARoS kunstmuseum.

For en minneverdig avslutning på dagen, anbefaler vi en smakfull middag på en av Aarhus' Michelin-restauranter, som Fredrikshøj, Gastromè, Domestic eller Substans. Hvis dere ønsker noe som er litt mildere på lommeboka, men likevel vil oppleve førsteklasses mat, er Bib Gourmand restaurantene Pondus og MØF gode alternativer.

Vestergadekvarteret i Aarhus

©VisitAarhus Media CenterBilde:Photopop

Dag to i Aarhus dedikeres til opplevelser som er litt utenfor byens kjerne. Dra ut til Den Uendelige Bro og nyt en avslappende formiddag i vakre omgivelser. Hvorfor ikke ta med et piknik pledd, en flaske vin og noe god mat som kan nytes på stranden?

Hvis været ikke er godt (det er Danmark tross alt) er Moesgaard Museum et like godt alternativ til Den Uendelige Bro. Moesgaard er et imponerende byggverk som skjuler et like imponerende og interaktivt museum inni. Her kan dere lære om Danmarks rike historie og utforske utstillingene som spenner fra oldtiden til moderne tid.

Bilde:© Johan Gjøde. Photo: Dennis Borup Jakobsen

Dag 3-4: Silkeborg

Tid for å utforske Silkeborg, som ligger kun 30 minutter fra Aarhus. Sjekk inn på herlige Gamle Skovridergaard hotell og start dagen med et besøk til Museum Jorn, hvor dere kan se kunstverk av den kjente danske kunstneren Asger Jorn. Vi anbefaler også en tur med den gamle hjuldamperen Hjeljen, og se den vakre naturen rundt Silkeborg fra vannet. Silkeborg er også kjent som Danmarks outdoor hovedstad, og er derfor perfekt for dere som liker å være aktive i naturen. Her finner dere et bredt utvalg av vandrestier, samt innsjøer hvor man kan bade. 

Avslutt  dagen med en smakfull middag på Gamle Skovridergaards populære restaurant Orangeriet.

Himmelbjerget i Silkeborg, Aarhusregionen

Bilde:Michael Maagaard

Et opphold i Silkeborg kan ikke være foruten en tur opp til Himmelbjerget. Navnet på Danmarks høyeste punkt får ofte nordmenn til å trekke på smilebåndet, men til tross for at høyden ikke er så mye å skryte av, så er det en flott utsikt som venter dere på toppen!

Etterpå kan dere nyte en god lunsj på idylliske Restaurant Aalekroen. For spesielt interesserte, kan en avstikker til Søhøjlandets destilleri være en spennende utflukt, innen retur til Silkeborg.

Dollerup bakker og Hald innsjø ved Viborg, Aarhusregionen

Bilde:Jesper Maagaard

Dag 5-6: Viborg

På turens femte dag vendes snuten mot den historiske domkirkebyen Viborg. Sjekk inn på Golf Hotel Viborg eller Peak 12 Hotel for en avslappende og komfortabel overnatting. Utforsk domkirkens majestetiske arkitektur og besøk Mønsted kalkgruber, hvor dere vil få et fascinerende innblikk i Danmarks underjordiske verden. Avslutt dagen med på Brygger Bauers Grotter, hvor dere kan nyte lokal mat og god stemning.

På dag 6 foreslår vi at dere finner frem vandreskoene og går vandretur langs den berømte Hærvejen. Nyt synet av det frodige landskapet på turen opp til Dollerup Bakker, hvor dere vil bli belønnet med en fantastisk utsikt over Hald innsjø. Gåuren fra Viborg og tilbake vil ta ca. 6 timer totalt, og er ikke en krevende tur.

Randers i Aarhusregionen

Bilde:VisitRanders

Dag 7: Randers

Turen avsluttes med en avslappende shoppingdag i den sjarmerende gamle handelsbyen Randers. Gå på oppdagelsesferd i Danmarks eldste gågate og beundre de vakre bindingsverkshusene. Ta dere tid til å shoppe og nyte atmosfæren i byen. Deretter kan dere spise turens siste måltid på Restaurant Fru Larsen og reflektere over de fantastiske opplevelsene dere har hatt i Aarhusregionen.

Vi håper dette turforslaget inspirerer dere til å utforske vakre Aarhusregionen og oppleve de unike stedene og opplevelsene området har å by på. God ferie!

Du vil kanskje også like:

Viborg Kathedrale bei Sonnenuntergang
Småbyhygge i Aarhusregionen
Aarhus Møllestien Biking
Aarhus
Kids biking in Mols Bjerge National Park, Djursland
Naturopplevelser i Aarhusregionen
The Infinite Bridge, Aarhus
Aarhusregionen