Christmas market Højbro Plads Copenhagen

Københavns koseligste julemarkeder

Foto: Kim Wyon

Jul i København i noe helt spesielt, når hele byen er pyntet med julelys og lukten av gløgg og julebaks fyller gatene. Få ting er koseligere enn å rusle fra julemarked til julemarked og bare suge inn førjulsstemningen, og det mange koselige julemarkeder i København å velge mellom. 

Jul i Tivoli

Tradisjon tro er Tivoli i førjulstiden utsmykket med magiske julelys og full av koselige juleboder. Her kan du få deilig dansk julemat, godteri, varm drikke, kjøpe fantastisk julepynt og julegaver - og nyte julestemning i lange baner. Julen i Tivoli feires fra midten av november og hele desember med lys, nisser, juletrær og Lucia-tog. Les mer om julen i Tivoli her.

Christianias Julemarked

Københavns eldste og nok mest annerledes julemarked finner du i Den Grå Hal på fristaden Christiania. Her kan du oppleve alternativ julehygge med livemusikk og mer enn 100 boder fra hele verden i den stemningsfulle gamle hallen fra 1851. Du kan lese mer om Christianias julemarked her.

 

Nyhavns julemarked

Langs de brosteinsbelagte gatene ved Nyhavns kanaler ligger Nyhavn julemarked. Markedet er en av Københavns juleklassikere, og i hele førjulstiden kan du kose deg med ekte dansk julestemning i de historiske omgivelsene. Du kan lese mer om Nyhavns julemarked her.

Julemarked på Kongens Nytorv

I selveste hjertet av København finner du julemarkedet på Kongens Nytorv. Ta en pause fra shoppingturen på Strøget og nyt julestemningen og den fantastiske julepynten på Hotel D’Angleterres og Magasin Du Nord. Her kan du kjøpe julegaver til venner og familie, mens du nyter danske julekaker og en kopp varm gløgg ved den julepyntede kanalen. Les mer om julemarkedet på Kongens Nytorv her.

 

H. C. Andersen Julemarked på Nytorv

Mesk deg med de herligste julefristelser på et av Københavns mest sjarmerende julemarkeder. På H.C. Andersens Julemarked finner du både dansk kunsthåndverk, klær og smykker, samt lokale delikatesser som ost og pølser - bare for å nevne noe av alt som dette julemarkedet rett ved Strøget har å by på. Her finner du garantert en julegave til familie, venner... eller deg selv. Les mer om H. C. Andersens julemarked her.

Julemarked på Højbro Plads

I førjulstiden forvandles Højbro Plads midt i Indre By til et sant juleland med funklende julelys, juletrær, reinsdyr og julenisser - med andre ord alt som hører med. Her kan varme deg på en kopp rykende varm gløgg, og kose deg med tyske julekaker og italienske oster, pølser, sjokolade - og selfølgelig de klassiske danske "æbleskiver". Julemarkedet er også det perfekte stedet for julegaveshopping. Les mer om julemarkedet på Højbro Plads her.

 

Designmuseets julemarked

Dansk design og kunst er verdenskjent, så dette julemarkedet er perfekt for alle design-entusiaster som er på jakt etter unike julegaver av høy kvalitet. Det arrangeres av danske designere og kunstnere i samarbeid med Designmuseet, og finner sted i museets hage på Bredgade midt i hjertet av København. Julemarkedet holder åpent de to første helgene i desember. Les mer om Designmuseets julemarked her.

Jul på Bakken

Rett nord for København ligger Klampenborg, og her finner du et av de aller koseligste julemarkeder i København. Midt inne i en koselig skog ligger verdens eldste fornøyelsespark, Bakken, som hver førjulstid pyntes opp med funklende lys og røde nisser, og byr på ekte julestemning i skogen. Her kan du kjøpe lekkert godteri og andre delikatesser, og kose deg med alskens julesnacks. Les mer om Jul på Bakken her.