Christmas at Tivoli Gardens, Copenhagen

Koselige juleaktiviteter for barn i København

Foto: Kim Wyon

Juletiden i København byr på massevis av koselige aktiviteter for små og store barn – fra et julepyntet Tivoli og koselige julemarkeder, til skøytemorro på isen og jul blant dyrene i Zoologisk Have. 

Tivoli är ett magiskt vinterland under julsäsongen.

Bilde:Lasse Salling, Tivoli

Weihnachtsäpfel, Dänemark

Bilde:Niclas Jessen

Julemagi for hele familien i Tivoli

Tivoli er en opplevelse uansett årstid, men det er ekstra koselig når parken funkler av tusen julelys og duften av brente mandler sprer seg i den kalde vinterluften. I førjulstiden kan barna kose seg med julegodt fra de mange bodene på Tivolis julemarked, beundre all den flotte julepynten, se juleforestillinger eller kjenne suset i magen i en av Tivolis mange karuseller – mens de voksne nyter den deilige julestemningen og en kopp rykende varm gløgg. Jul i Tivoli er virkelig en magisk opplevelse for hele familien!

Christmas market at Højbro Plads, Copenhagen

Bilde:© Rolands Varsbergs

Møt nissen på julemarked

Julemarked er koselig for både små og store, og i førjulstiden er det utallige idylliske julemarkeder i København. På H.C Andersens julemarked på Nytorv kan barna til og med være så heldige å få få møte selveste H.C. Andersen OG juleissen, og smake på masse julegodt fra de mange bodene. Nissefest er det også på Højbro Plads. Her kan barna besøke den flotte julebyen, hvor pyntede juletrær og nisser sørger for den helt perfekte julestemningen. Se vår guide til de beste julemarkedene i København her.

Bilde:Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Enjoy a cup of hot cocoa and experience authentic hygge in Denmark

Bilde:VisitFyn

Full fart på skøyter

Finnes det noe mer idyllisk enn å stå på skøyter? Hver vinter forvandles Frederiksberg Runddel til en flott skøytebane hvor både små og store barn kan boltre seg. Her kan dere leie skøyter og suse rundt under de mange julelysene som pynter opp banen. Etter noen runder på isen kan dere få varmen i frosne frosne fingre og tær på en av de mange koselige kaféene på Fredriksberg. Hva med en kopp deilig varm kakao hos Frederiksberg Chokolade – en skokoladebutikk med tilhørende kafé? Helt perfekt for små godtegriser.

Dive into Denmark's rich history at the National Museum of Denmark

Bilde:Ty Stange

Julestemning på museet

Det kan være kaldt i København om vinteren – også for barske små nordmenn. Heldigvis er det også nok av gøyale ting å oppleve innendørs i førjulstiden. København har et fantastisk utvalg av spennende museer hvor man også kan merke julestemningen. På Nationalmuseet kan barna få et lærerikt og stemningsfylt innblikk i hvordan man feiret jul i gamle dager, og på Zoologisk Museum kan dere i hele førjulstiden besøke den populære og koselige nisseutstillingen.

Jul med dyrene i Zoo

Fra midten av november pyntes den flotte Zoologiske Have i København opp med tusenvis av strålende julelys, og det er en helt magisk opplevelse å gå på oppdagelse blant de mange dyrene i et julepyntet Zoo - spesielt når mørket kommer snikende. Kom og hils på den mektige amurtigeren, si hei til de søte asiatiske dvergoterne og ønske god jul til den kule pandaen. Jul i Zoo er en stemningfull og morsom opplevelse for hele familien.

Jul på den Blå Planet

Kom og opplev den helt spesielle julestemningen blant fisker, haier og havskilpadder på Den Blå Planet. Hver dag i desember kan dere se den morsomme juleforestillingen om hvordan den søte hammerhaien Hik feirer jul. Barna kan også gå på skattejakt etter haibamser og nisseluer, og selvfølgelig kikke på de mange spennende og merkelige skapningene som finnes i Nord-Europas største i akvarium. Les mer om julen på Den Blå Planet her.

Du finner mer julestemning her...

Christmas market at Højbro Plads, Copenhagen
Københavns koseligste julemarkeder
Tivoli är ett magiskt vinterland under julsäsongen.
Dansk julehygge kurerer stress
Sagolik julstämning på Gavnø Slot
Julmarknader i Danmark
Slik feires julen i Danmark
Vinter
Brrrr… Slik holder du varmen på kalde dager
"Julefrokost", Weihnachtsessen im Restaurant Kronborg in Kopenhagen
Julemat på dansk vis