10 kunstmuseer i København

Foto: Ulrik Jantzen - Louisiana Museum of Modern Art

Fyll helgen i København med inspirerende kunst! I og rundt København finnes det mange kunstmuseer med kunstopplevelser for alle smaker, fra moderne til klassisk, fransk og avantgarde. Finn ditt favorittmuseum i den danske hovedstaden nedenfor. 

Liste
Kart
SMK - The National Gallery of Denmark based in Copenhagen
Bilde: Statens Museum for Kunst
01

SMK - Statens Museum for Kunst

SMK er et kunstmuseum som ligger rett ved Nørreport i København og rommer kunst- og kulturhistorie som spenner over ulike sjangre og 700 år. Her kan du se utstillinger og film, delta i kreative verksteder og nyte storslagne klassiske mesterverker og utfordrende samtidskunst. Opplev kunstperler av blant annet Rubens, Matisse, Munch og Ambramovic. 

Les mer
Kunsthal Charlottenborg in Copenhagen
Bilde: Kunsthal Charlottenborg
02

Kunsthal Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg er et av de største museene for samtidskunst i Europa, og har utstillinger med tydelig internasjonalt fokus. Selve kunsthallen er et tilbygg til Charlottenborg slott, og ligger vakkert til i sentrale København, rett i nærheten av Nyhavn. Her finner du også en kunstbokhandel og en koselig kafé. 

Les mer
Winter garden of Glyptoteket in central Copenhagen
Bilde: Ana Cecilia Gonzalez - Ny Carlsberg Glyptotek
03

Glyptoteket

På Glyptoteket kan du ta del i Nord-Europas største samling av antikk kunst, en fantastisk reise gjennom 3500 år med kunsthistorie. Du kan også se flere moderne verk av Monet, Rodin, van Gogh og Gauguin. Benytt muligheten til å ta en kopp kaffe i et tropisk miljø i den vakre vinterhagen.

Les mer
Kunstforeningen GL STRAND
Bilde: Kunstforeningen GL STRAND
04

Kunstforeningen GL STRAND

Kunstforeningen GL STRAND er en moderne kunsthall som ligger i et vakkert hus ved Slotsholmskanalen i hjertet av København. Utstillingen har stor bredde, men avspeiler hele tiden samtiden. Ta en kaffepause i Bogcaféen eller kjøp noen vakre kunstbøker i butikken. 

Les mer
The Hirschsprung Collection in Copenhagen
Bilde: Jakob Hunosøe - Den Hirschsprungske Samling
05

Den Hirschsprungske Samling

Hirschsprung-samlingen inneholder dansk kunst fra 1800- og tidlig 1900-tallet. Mest gjelder det arbeid fra den såkalte gullalderen (Eckersberg, Købke, Marstrand, Lundbye) og Skagen-malere som P.S. Krøyer. Museet ligger i vakre omgivelser i Østre Anlæg på Østerbro.

Les mer
Child in front of Thorvaldsens Museum in Copenhagen
Bilde: Viggo Lundberg
06

Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum er en oase i hjertet av København. Museet er tilegnet den verdenskjente danske billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844). Her får du oppleve grafiske mosaikkgulv, dekorerte tak og fargerike rom, samt bli kjent med gamle helter, antikke guder og berømte personer i marmor og gips. 

Les mer
Den Frie Centre of Contemporary Art in Copenhagen
Bilde: Den Frie Centre of Contemporary Art
07

Den Frie Udstillingsbygning

Den Frie Utstillingsbygning er et must for alle som er interesserte i kunst og arkitektur. Museet er en av de eldste og mest tradisjonsrike arenaene for samtidskunst i Danmark, og selve museumsbygningen er et kunstverk i seg selv. Museet er et kunstnerhus og et utstillingsvindu for morgendagens kunst. 

Les mer
Ordrupgaard Museum close to Copenhagen
Bilde: Roland Halbe
08

Ordrupgaard

På kunstmuseet Ordrupgaard kan du se en av Nord-Europas fineste samlinger av fransk kunst fra 1800-tallet og tidlig 1900, med verk av Degas, Renoir, Monet, Cézanne, Gauguin og Matisse. Den gamle herregården har et imponerende tilbygg av den irakisk-britiske arkitekten Zaha Hadid.

Les mer
ARKEN Museum for Moderne Kunst near Copenhagen
Bilde: Henrik Jauert
09

ARKEN Museum for Moderne Kunst

20km. sør for København ligger ARKEN Museum for Moderne Kunst. På ARKEN kan du oppleve kunst og arkitektur i internasjonal toppklasse. Den permanente utstillingen består av nordisk og internasjonal kunst fra 1990-tallet og utover, med en hel sal dedikert til Damien Hirst. 

Les mer
Louisiana Museum of Modern Art near Copenhagen, Denmark
Bilde: Kim Hansen - Louisiana Museum of Modern Art
10

Louisiana Museum of Modern Art

Kunstmuseet Louisiana ligger flott til ved Nordsjællands kyst i en vakker, grønn park med utsikt over Øresund og den svenske kysten. Du kommer hit enkelt med tog eller bil. Louisianas samling av moderne kunst har et internasjonalt perspektiv og spenner over alle sjangere, men med fokus på maleri og skulptur. Museet har også en koselig restaurant og en kjempefin museumsbutikk. 

Les mer

Oppdag mer her!

Cyclists in Copenhagen on the Circle bridge, Denmark
10 sykkelturer i og rundt København
Rundetårn in Copenhagen
Københavns mest besøkte attraksjoner
Dansk designbutikk Hay House i København
Shopping i København
Tradisjonelle danske smørrebrød hos aamans deli i København, Danmark
De beste smørrebrødene i København