Gå til innhold
A man swims from the Urban Rigger student housing block designed by Bjarke Ingels Group in Copenhagen, Denmark

10 uunværlige BIG prosjekter i Danmark

Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

Den verdenskjente arkitekten Bjarke Ingels som står bak unike bygninger over hele verden - fra skyskrapere i New York til Google's HQ i London - og han kommer fra Danmark.

Superkilen, Travel Trade Denmark
Bilde: Céline Au detour d'un chemin
Urban Rigger is a floating student housing designed by Bjarke Ingels.
Bilde: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

En rundtur i Danmark med Bjarke Ingels Group

Den Københavnsbaserte virksomheten Bjarke Ingels Group (BIG) er ansvarlig for noen av verdens mest fremtidsrettede eksempler på moderne arkitektur - og mange av de finner sted i Danmark. Hvis du er interessert i å se hvordan de bygget en skibakke på toppen av et kraftverk, hvordan de har skapt ulike bygårdssamfunn eller hvordan de har funnet en måte å bringe moro inn i hverdagen, så starter turen din her.

Klikk på 'kart'-knappen for å finne et interaktivt kart over alle disse severdighetene, og start planleggingen nå! 

 

Liste
Kart
Rasmus Hjortshoj BIG Bjarke Ingels Group
Bilde: BIG

Marsktårnet

Marsktårnet er BIGs siste prosjekt, som åpner sent på våren 2021 i Sønderjylland. Det skulpturelle 25 meter høye utsiktstårnet har form av en streng av Vadehavets DNA og tilbyr seter på første rad for den UNESCO-listede nasjonalparkens sand-, hav- og øyer. Her kan du se etter unike vadefugler og sel. 

Les mer
Tirpitz Museum in Blåvand in Denmark
Bilde: Thomas Høyrup Christensen

Tirpitz

Museer designet av BIG pleier å fortelle en unik historie. Tirpitz er et godt eksempel på nettopp dette: et spektakulært museum gjemt under sanddynene på vestkysten i Jylland i en betongbunker fra andre verdenskrig. Utstillingsområdet fokuserer på historier om kysthistorie, og omgivelsene er en økologisk park omringet av kystmiljøet.

Les mer
The Danish Maritime Museum in Helsingør, Denmark, lit up at night with neon lights
Bilde: M/S Museet for Søfart

Museet for Søfart

Mens vi er under jorden og snakker om museer, hva med det danske maritime museet i Helsingør, som ligger en time unna nord for København? Dette oppfinnsomme underjordiske museet er formet som et skip og ligger fortøyd i et rom som tidligere var byens tørrdokk, og bringer nytt liv inn i et tidligere nedlagt område. 

Les mer
A view of 8TALLET  Bjarke Ingels Group in Copenhagen, Denmark
Bilde: Ty Stange

8Tallet

8Tallet er en av de mest omtalte bygningene til Bjarke Ingels Group i København - en boligblokk på Ørestad, en kort sykkel- eller metrotur fra sentrum - designet for å balansere samfunnslivet i en boligblokk. Her tilbys det omvisninger av frivillige - sjekk hjemmesiden deres for mer informasjon.

Les mer
A drone view of Copenhill, an urban ski mountain in Copenhagen, Denmark
Bilde: Astrid Maria Rasmussen - Copenhagen Media Center

Copenhill

Københavns kraftverk Amager Bakke har gjennomgått en stor forvandling og er nå et verdenskjent byskifjell. Den åpnet i 2017, og i 2019 ble skibakken på taket åpnet for publikum, komplett med skiheiser. Den har også verdens høyeste klatrevegg, en tursti og en afterski-bar, og regnes som en eksepsjonell blanding av fritids- og byfasiliteter.

Les mer
Bilde: Ditte Isager

noma 2.0

Københavns mest omtalte restaurant fikk BIG-behandlingen tilbake i 2018, da de utviklet noma 2.0. Bygget i Christiania ble en del av bygninger designet for å gjenspeile nordiske materialer og byggeteknikker, og inkluderer permagarden, et testkjøkken og et bakeri. Alle rommene er designet slik at kokkene har best mulig utsikt, og slik at gjestene kan se kokkene på jobb.

Les mer

Danmarks havnebad

Bjarke Ingels står også bak et av de mest karakteristiske trekkene ved Danmarks byhavner: deres flytende svømmebassenger. Utviklingen av disse ikoniske kulturelle stedene (med tre i København og en annen i Århus) har vært medvirkende til å gjøre havnen til et sted å leke, nyte vannet, sosialisere og slappe av.

Les mer
LEGO House in Billund, Denmark, seen from above
Bilde: LEGO® House

LEGO House

Det nye LEGO House ble designet av BIG og COWI for å se ut som en stor bunke LEGO sett ovenfra, og med store utstillingsområder inni for å oppmuntre til lek i alle former. Dette er også en av grunnene til at Billund blir kalt Barnas hovedstad.

Les mer
Bilde: RUNI Photopop - VisitAarhus

AARhus

I Århus gikk BIG sammen med de verdenskjente danske byplanleggerne og arkitekthuset Jan Gehl for å designe et helt nabolag rundt den gamle containerhavnen, Aarhus Ø. Resultatet ble en svært levelig plass med et havnebad, strandpromenader og en bygård, AARhus, i hjertet av det, som kan sammenlignes med 8Tallet for sin levedyktighet.

Les mer
Copenhagen ZOO's Panda House
Bilde: Neel Andreasen

Panda House, Zoologisk Have

Våre dyrevenner blir heller ikke glemt av BIG-gruppen, og Panda House i Zoologisk Have's ble designet av BIG. De to pandaene bor i en bygning formet som en ying/yang. Habitatet er bygget for å passe tilbaketrukne pandaer og lar besøkende se dem tydelig uten å forstyrre dem. 

Les mer

Mer design

Hvis du liker arkitektur så kan du oppdage mer nedenfor!

Share your wonders: