Signe, Nature guide at Vadehavscentret in the Wadden Sea, Denmark

Naturopplevelser ved Vadehavet

Foto: Mads Tolstrup

Signe Bøgh Tonnesen arbeider som marinbiolog på Vadehavssenteret, som ligger på Jyllands vestkyst. Hun brenner for å dele alle delikatessene som havet har å by på – direkte fra naturens spiskammer.

Signes egne favoritter

I vinterhalvåret er det sesongen for områdets østersutflukter som er ekstremt populære. Signe deler gjerne sin lidenskap og kunnskap om østers – fra råvare til måltid. Men det er mange andre gode og ikke minst minneverdige severdigheter å oppleve mens du er i området. Og selvfølgelig deler hun dem også - værsågod!

Natur phenomenon Black Sun in South Jutland, Denmark
Bilde: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet
01

Sort sol

Bli med på en guidet tur med en biolog og opplev det fascinerende naturfenomenet der opptil en million fugler danser sammen på himmelen. Om våren og sen høst samles stær i enorme flokker på myrlandet for å lete etter mat på sin lange reise fra nord til sør.

Seal safari at the Wadden Sea, Denmark
Bilde: Nationalpark Vadehavet
02

Selsafari

Ved vadehavet tilbyr de utflukter som tar den besøkende svært nær både gråsel og steinkobbe. Dette er de vanligste artene i området. Observer de fine dyrene med en kikkert og finn ut mer om deres naturlige habitat.

Solnedgang ved Mandø
Bilde: Lars Roed
03

Ute på Mandø

Utenfor Ribe by ligger sjarmerende Mandø. Du kan komme deg ut hit to ganger om dagen når tidevannet tillater det ved å vandre eller ri før havbunnen igjen er dekket av vann. På Mandø er det flere overnattingsmuligheter, men det er spesielt turen over som er en fin opplevelse. Den kan også foregå på traktor, hvis man ønsker noe ekstra.

04

På sykkel gjennom nasjonalparken

Dikene, myrmark, fugleliv og en vakker utsikt er en garanti om du skal på sykkeltur i nasjonalparken. Man kan ta turen på egenhånd eller man kan velge å sykle med en guide som tar med besøkende på en 1,7 km lang tur.  Hvis frosten har kommet, kan du i stedet vandre til fots og utforske det vakre landskapet.

Nature in national park Wadden Sea, Denmark
Bilde: Lars Roed
05

Vandring blant isfjell

Når vinteren kommer og frosten biter, kan du være så heldig å oppleve et fantastisk naturfenomen i Vadehavet. Her dannes isblokker i havet og når vannet trekker seg tilbake med tidevannet kan du gå mellom isfjellene. Disse kan bli opptil flere meter høye.

Enda mer vinter ved Vadehavet

Dark Sky, Møns Klint
Opplev nye vintereventyr i Danmark
Ruslan, astrophotographer on Møn, Denmark
Møt astrofotografen på Møn
Vahine fra Cold Hawaii Surf Center ved kysten av Klitmøller, Danmark
Vilda vågor vid Vesterhavet
Gå på skøyter i Frederiksberg i København
Vinter i Danmark