Toppattraksjoner på Nordsjælland

Den historiske regionen Nordsjælland, like ved København, er full av kongelige slott og kulturelle attraksjoner. Nedenfor finner du våre favorittopplevelser i Nordsjælland, som Frederiksborg Slott, kunstmuseet Louisiana og Kronborg Slot - selveste Hamlets hjem. 

Liste
Kart

Tilbring dagen på Louisiana Museum of Modern Art

Det berømte kunstmuseum, Louisiana Museum of Modern Art, ligger vakkert til ved Nordsjælland kyst. På museet kan du oppleve moderne kunst i faste- og særutstillinger. Louisiana er omkranset av en stor park med en fantastisk utsikt over Øresund. Så dette museum er på alle måter verdt et besøk.  

Les mer

Opplev skjønne Frederiksborg Slott

Frederiksborg Slot ligger flott til på tre små øyer i innsjøen i Hillerød, rett nord for København. Slottet, som er omringet av den vakre slottshagen, ble bygget i nederlandsk Renessanse-stil på begynnelsen av 1600-tallet av den danske kong Christian den 4.

Les mer

Reis tilbake i tid på Esrum Kloster

Ersum Kloster ble grunnlagt i 1151 og i middelalderen hadde dette klosteret på Nordsjælland stor inflytelse som kirkelig senter.  I dag kan du nyte klosterets forskjellige utstillinger, forelesninger, familieaktiviteter og gårsbutikker - og om sommeren kan du smake på klosterets skummende brygg under den årlige ølfestivalen. I juni holdes det også en middelalderfestival i klosterets historiske gård.

Les mer

Storslagen kunst og natur

I Rudolph Tegners Museum & Statuepark som ligger i naturområdet, Rusland utenfor Dronningmølle, kan du oppleve mektige skulpturer i skjønn forening med Nordsjællands vakre natur. Skulturparken består av 14 store bronsestatuer av den danske billedkunstneren Rudolph Tegner, som alle troner på den lyngkledte heden. Fra parken kan du fortsette inn i det vakre museet, og beundre hele 355 verker i gips, marmor og bronse.

Les mer

Mer spennende lesning!

Utforska Hornbaek och den danska rivieran på Nordsjälland från cykelsadeln
Nyt livet i Nordsjællands badebyer
Stall with homemade, local jam at the organic food market in North Zealand, Denmark
Smaken av Nordsjælland