9 ting du bare kan gjøre på Fyn!

Foto: Rico Feldfoss

Øya Fyn har masse å by på! Her guider vi deg til noen av de beste tingene å gjøre på eventyrøya - fra et besøk på det fantastiske Egeskov Slot og en hjemmevisitt hos H. C. Andersens, til lekker streetfood og spennende bridgewalking.

Liste
Kart
Egeskov Castle
Bilde: Kim Wyon
01

Eventyrslottet Egeskov

Det majestetiske Egeskov Slot er selve symbolet på eventyrøya Fyn. Det vakre slottet er omkranset av en stor slottshage, som rangerer på listen over de 12 mest spektakulære slottshager i verden. Når du besøker hagen forstår du hvorfor. Den vakre slottshagen på Egeskov Slot byr nemlig på mer en vakre trær og blomster. Her finner du en labyrint og avslappende hengekøyer i Hvilehaven. Slottet huser også flere utstillinger, hvor du finner landets eneste Falck-museum og en stor samling veteranbiler.

Les mer
Bilde: Rico Feldfoss
02

Odense Street Food

Det relativt nyåpnede street food markedet i Odense heter Storms Pakhus, og byr på kulinariske opplevelser for enhver smak. Her finner du 6 barer og 24 matboder med mat fra hele verden, så herfra går du hverken sulten eller tørst. Matmarkedet ligger i en gammel industribygning midt i hjetet av Odense, og den rå look'en i kombinasjon med de flotte matbodene skaper en kul og avslappet stemning som gjør at du bare vil bli hengende, mens du smaker på de mange forskjellige matrettene og slår av en hyggelig prat med de lokale. 

Les mer
Bridgewalking Lillebælt on Fyn
Bilde: © Lillebæltsbro (1935) - Anker Engelund. Fotograf: Mitch Wiesinger
03

Bridgewalking på Lillebæltsbroen

Er du klar for sommerfugler i magen? Så skal du prøve bridgewalking. Som ett av tre steder i verden kan du nå prøve bridgewalking på den gamle Lillebæltsbroen. På den ca. 2 timer lange turen langs toppen av broen kan du se hele 60 meter rett ned i det brusende havet, kjenne broen riste hver gang det kommer et tog og nyte en helt fantastisk utsikt over Lillebælt. Et skikkelig eventyr! 

Les mer
Little street in Odense, Fyn.
Bilde: Kim Wyon
04

H.C. Andersens hjemby

Odense er Danmarks tredje største by og kanskje mest kjent som barndomshjemmet til den store danske eventyrskaperen, H.C. Andersen. Besøk forfatterens barndomshjem, gå på oppdagelsesferd i de sjarmerende brosteinsgatene, beundre de fargerike, gamle husene, eller stikk innom et av byens mange spennende museer. I Odense kan du også oppleve musikkfestivalen Tinderbox, samt H. C. Andersen Festivals og Odense Internasjonale Filmfestival.

Les mer
Magic Days Festival
Bilde: Erling C Hollmann/Magic Days Festival
05

Magic Days Festival

Hver oktober samles trollmenn, hekser, husnisser og...selveste Gygrid til en fantastisk festival i Odense, hvor entusiaster fra hele den fantastiske fantasiverdenen møtes. Under Magic Days Festival kan du blant annet lage din egen tryllestav og delta i en rumpeldunk turnering. Det er umulig å ikke la seg rive med av den magiske stemningen! 

Les mer
Heartland Festival at Egeskov Castle
Bilde: Peter Kirkegaard/Heartland Festival
06

Heartland Festival

Hvor ofte kan du nyte skummende øl og fantastisk musikk med utsikt mot et eventyrslott? Hvis du vil oppleve en virkelig eventyrlig festival så bør du avlegge Heartland Festival i Egeskov slottspark et besøk. Tenk musikk fra store internasjonale artister, lange, lyse sommernetter, og et dramatisk slott og en nydelig hage som bakteppe: hva er det ikke å elske ved Heartland Festival?! 

Les mer
07

Fyns sjarmerende småbyer

National Geographic valgte nylig den hyggelige kystbyen Kerteminde som en av Europas beste hemmelige landsbyer, og vi forstår godt hvorfor. Både denne småbyperlen og den nærliggende Ladby er verdt et besøk. I Ladby kan du dessuten besøke Danmarks eneste vikingskipgrav. Ved den gamle havnen i Faaborg kan du hoppe i havet fra byens ikoniske brygge, og den vakre havnen i Svendborg er et godt utgangspunkt for å utforske Fyns mange nærliggende øyer. 

Les mer
Tåsinge
Bilde: Kim Wyon
08

Sjarmerende Ærøskøbing

Ærøskøbing blir ofte kalt Danmarks eventyrby, og er alltid med på listen over de vakreste byene i Danmark. Den koselige lille byen er hele 750 år gammel og ligger på Sør-Fyn, nærmere bestemt på den lille øya Ærø. I Ærøskøbing kan du oppleve ekte dansk idyll med snirklete brosteinsgater, vakre stokkroser og gamle hus som slynger seg nedover mot det krystallblå havet. Mer eventyrlig blir det ikke! 

Les mer
Bilde: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
09

Vakre Valdemar Slot

Fyn er - for å si det mildt - en svært Instagramvennlig øy. Her venter det nemlig både naturskapte og menneskebygde attraksjoner bak hver en sving. En av disse må-se attraksjonene er Valdemar Slot på Tåsinge. Her er det nok av vakre ting å ta bilder av, for eksempel den  unike tepaviljongen som ligger med utsikt over havet. Og her kommer en liten bonusopplysning: Slottet og museet huser også Danmarks største minigolfbane!

Les mer

Mer interessant lesning

Friends with bikes overlooking the water on the island of Ærø, Denmark
Nyt livet på eventyrøya Fyn
Family holiday in Odense, Fyn
Eventyrbyen Odense