Aktiv ferie i Aarhusregionen

Foto: © Mark Trustrup

Gjør deg klar for en opplevelsesrik ferie i storslått natur. Området rundt Aarhus byr på unike turmuligheter, et bredt aktivitetstilbud, fantastiske strender og kort avstand mellom by og natur. 

Danmarks outdoor hovedstad

Langs Hærvejen går Gudenåen, som med sine 160 km er Danmarks lengste vassdrag. Elvens rike fiskeliv, bestående av laks, ørret, ål, brasme, mort og abbor, gjør den svært populær for fiske. Det er også mulig å både seile, kjøre motorbåt og padle i kano eller kajakk her, helt fra byen Tørring til utløpet i Randers Fjord. 

Besøk en nasjonalpark

Like i nærheten ligger den fantastiske nasjonalparken Mols Bjerge, omgitt av skog, myrer og spennende kystnatur. Her kan du både bade fiske og seile. I tillegg til å gå tur, kan man oppleve naturen ved å melde seg på en tretimers sightseeingtur i buss, leie sykkel eller bli med på en guidet gå- eller seiltur.

Besøk sjarmerende Silkeborg

Omringet av Danmarks største skog- og innsjøområde ligger Silkeborg, den såkalte outdoor-hovedstaden. Den varierte naturen danner de ideelle rammene for en aktiv ferie, men byen er også i seg selv verdt et besøk. Silkeborg byr på et rikt kulturliv, stort fokus på lokale råvarer, mikrobryggerier og mange små unike butikker.

Mols Bjerge in Djursland

Bilde:National Park Mols Bjerge

Danmarks "fjellheim"

Søhøjlandet i Aarhusregionen er landets sørligste og mest høytliggende landskap. Her finner du Danmarks to høyeste topper, Yding Skovhøj (173 m.o.h) og Ejer Bavnehøj (171 m.o.h), men den beste utsikten er likevel fra Himmelbjerget (147 m.o.h). Vårt beste turtips er å gå den 40 km lange Himmelbjergruten

Stort utvalg av friluftsaktiviteter

Andre populære aktiviteter på Søhøjlandet, forutenom sykkel, gåturer og padling, er klatring i en av områdets mange topper, eller å spille golf. Seks golfbaner ligger spredt med ca. 10 km avstand. Sett dessuten av et par timer til å besøke Skanderborg, som byr på kvalitetsopplevelser innen kunst, gastronomi og shopping.

På tur langs historiske Hærvejen

Finn roen i naturen og nyt friluftslivet på sykkel eller til fots, samtidig som dere utforsker områdets rike historie - fra to verdenskriger, samt vikingtiden - dengang handelsmenn, bønder, konger (og senere pilgrimmer) reiste via Hærvejen når de skulle ut i verden. I dag er den 500 km lange ruten svært populær både for dagsturerer og lengre utflukter.

Kroer, kafeer og vakre Viborg By

Overnatt i telt eller sjekk inn på en av de tradisjonsrike kroene langs veien. Du bør virkelig ikke gå glipp av de mange spennende smaksopplevelsene i Hærvejens restauranter, kafeer og små gårdsbutikker. I anledningen anbefales også en tur innom Viborg, en vakker gammel by med alt man kan ønske seg av historie, koselig, shopping, sport og kultur. 

Hærvejen i gjennom Viborg by i Danmark

Bilde:VisitAarhus

Nyt livet langs kysten

Aarhusregionens vakre kystland er det perfekte stedet for en aktiv badeferie i rolige omgivelser. De vakre, hvite - og ikke minst barnevennlige strendene regnes for å være blant de beste strender i Danmark. Her finner du også mange koselige havner, lokale restautanter og sjarmerende småbyer, som Odder og Juelsminde - bare for å nevne noe av alt du har i vente i Kystregionen. Kos dere med hesteridning, fiske, kiting, windsurfing og dykking, og husk å spise masse is! Legg også turen innom kultur- og badebyen Horsens for kano og kajakking, hyggelig shopping og museumsbesøk.

Opplev sommerøya Samsø

Bare en time fra fastlandet ligger Samsø, som er den perfekte sommerøy. Her kan du virkelig senke skuldrene, nyte den storslåtte naturen og utnytte bademulighetene ved den 120 km lange kystlinjen. På øyas mest populære havn, Ballen, kommer dere garantert i feriestemning med mange restauranter, søte butikker, fine strender og godt folkeliv. 17.-20. juli avholdes Samsø Festivalen, hvor dere kan oppleve musikk, kunst og givende foredrag. 

Les mer om Kystlandet

Vi tror du også vil like...

Kids biking in Mols Bjerge National Park, Djursland
Naturopplevelser i Aarhusregionen
Beach on Jutlands eastcoast near Aarhus
Attraksjoner i Aarhusregionen
Kvinne på Storstranden i Juelsminde, Kystlandet, Danmark
Strender i Aarhus og omegn
Mor og barn i Dinosaurland i Djurs Sommerland i Aarhusregionen, Danmark
Familieferie i Aarhusregionen