De 11 beste dagsturene fra København

Foto: Malthe Zimakoff - Copenhagen Media Center

Føler du deg eventyrlysten og ønsker å utforske hva som ligger utenfor Københavns bygrenser? Så er dette guiden for deg. Vi har håndplukket noen av våre favoritt dagsturer fra København.

Liste
Kart
Hamlet's castle, Kronborg, in Helsingør
Bilde: Daniel Overbeck - VisitNordsjælland
01

Den populære: Helsingør og Kronborg Slott

Nyt den 45 minutters lange togturen langs kysten av Nord-Sjælland til den historiske kystbyen Helsingør, hvor du kan gå i fotsporene til Shakespeares Hamlet på Kronborg slott. Etterpå kan du utforske Danmarks maritime historie på M/S Maritime Museum som ble designet av Bjarke Ingels, og vandre gjennom et godt bevart historisk sentrum.

Les mer
02

Den literære: Odense - fødestedet til Hans Christian Andersen

Visste du at du kan komme deg fra Københavns sentralstasjon til Danmarks tredje største by, Odense, med tog på bare en time? Tilbring dagen med å besøke hjemmet til den berømte eventyrskribenten, Hans Christian Andersen, ta en matbit sammen med lokalbefolkningen på Storms Pakhus, og vandre rundt i de hyggelige brosteinsbelagte gatene.

Les mer
Bilde: Ulrik Jantzen - Louisiana Museum of Modern Art
03

Den kunstneriske: Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Museum of Modern Art ligger ved kysten nord for København i en romslig, gammel park med fin utsikt over til Sverige. Louisiana Museum of Modern Art viser hvert år seks til åtte store utstillinger av moderne og samtidskunst, inkludert klassiske mestere i moderne kunst, samt nye og kommende internasjonale kunstnere.

Les mer
04

Den kongelige: Frederiksborg Slott

Hvis du er ute etter en ekstraordinær opplevelse så er Frederiksborg Slott stedet å dra. Dette overdådige slottet ligger på tre holmer i slottvannet i Hillerød, som er en kort togtur fra København. Ofte referert til som det nordiske Versailles, så her har du mer enn nok å se på for å holde deg underholdt for dagen - og sørg for å rusle rundt i den fantastiske barokke hagen.

Les mer
05

Den gamle: Roskilde - byen av konger og vikinger

Den historiske katedralbyen Roskilde venter bare 20 minutter fra København. Roskilde katedral er det siste hvilestedet for nesten 40 danske konger og dronninger, i tillegg til å være på UNESCOs verdensarvliste. Du kan også oppleve 1000 års historie på Viking Ship Museum, som har ekte vikingbåter funnet nederst i Roskilde Fjord.

Les mer
One of Thomas Dambo's hidden giants, Lille Tilde, in Vallensbæk Mose near Copenhagen
Bilde: © Lille Tilde by Thomas Dambo. Photo: Abdellah Ihadian
06

Den billige: De 6 glemte kjempene

Leter du etter en budsjettvennlig dagstur? Så hvorfor ikke dra på skattejakt i skogene rundt København? Utforsk utkanten av byen mens du jakter på de 6 glemte gigantene skapt av kunstneren Thomas Dambo.

Les mer
07

Den avslappende: Besøk den danske rivieraen

Ta en tur gjennom de sjarmerende kystbyene langs den danske rivieraen. Feriehoteller som Hornbæk, Gilleleje og Tisvilde er gamle fiskevær med karakter, som har utviklet seg til eksklusive feriedestinasjoner. På Gilleleje Museum kan du oppdage hvordan Danmarks jødiske befolkning slapp unna nazistene under andre verdenskrig, eller du kan besøke hjemmet til den avdøde polarutforskeren, Knud Rasmussen, nær Hundested.

 

Les mer
08

Den nyeste: Camp Adventure Treetop Experience

Ser du på deg selv som en trendsetter? Da må en dagstur til Camp Adventure komme på listen over ting du må gjøre! Den nyåpnede Treetop Experience tar besøkende fra skogbunnen gjennom tretoppene hvor du får en fantastisk 360° utsikt over Sjællands kuperte landskap. Husk å ta med kameraet!

Les mer
09

Den morsomme: Verdens eldste fornøyelsespark

Vil du bli årets foreldre? Ta bør du ta S-toget til Klampenborg og besøke Bakken, verdens eldste tivoli som dateres helt tilbake til 1583! Prøv den ikoniske berg- og dalbanen av tre "Rutschebanen" og de mange andre spennende turene og fornøyelsene. Og husk å sette av litt tid til å rusle gjennom den kongelige parken, Dyrehaven, som ligger rett ved siden av Bakken.

Les mer
The white cliffs of Møn are located south of Copenhagen
Bilde: Sascha Bendix
10

Den naturskjønne: Møns Klint

Sørkysten av Sjælland er dominert av Møns Klint, de høyeste klippene i Danmark og et fantastisk sted å gå tur. Nyt utsikten over Østersjøen og det bølgende landskapet på Sør-Sjælland, og mens du er sør for København bør du også besøke Stevns Klint, som er på UNESCOs verdensarvliste.

Les mer
The romantic Dragsholm Castle on Zealand
Bilde: Henrik Saxgren - Dragsholm Castle
11

Den romantiske: En utflukt til Dragsholm Slott

Dra til landsbygda og tilbring litt kvalitetstid med din bedre halvdel i det praktfulle gamle Dragsholm slottet. Her er det perfekte forhold til å føle seg som kongelige. Gå rundt på den store eiendommen og spis som kongelige i slottets restaurant med Michelin-stjerne. Og mens du er der, hvorfor ikke utvide dagsturen med en overnatting?

Les mer