Kaj Hotel, København

Et hotell kun for deg

Foto: Kaj Hotel

Noen ganger er litt egentid alt man trenger. Og hvor bedre enn i Danmark å oppleve dette, der en ny trend med ettromshotell har blomstret. Du hørte riktig: alle gledene man får ved et hotellopphold, men uten andre gjester. Her er noe av det aller beste utvalget vårt.

The Darling, København
Bilde: The Darling
The Darling, Copenhagen
Bilde: The Darling

The Darling – det fasjonable

The Darling er det nyeste tilskuddet til utvalget av ettromshoteller i København. Hotellet er designet av det danske interiørbyrået, Darling Creative Studio, som viser deres kjærlighet til flott interiør tydelig i det vakre utvalget med moderne danske designklassikere som Wegner, Jacobsen og Mogensen kombinert med samtidskunst. Hvis du ønsker å ta med en suvenir hjem, så er alle ting i The Darling - fra møblene til teutvalget - til salgs.

THE KRANE luksushotell i Nordhavn, København

Bilde:© David Zanardi Photography

THEKRANE – det uortodokse

THEKRANE ligger i det industrielle og kule området Nordhavn, og er et intimt tilfluktsrom i det gamle ingeniørrommet til en industriell kullkran. Kranen har en fantastisk panoramautsikt over havnen, og interiøret er svart og minimalistisk basert på dansk design av høy kvalitet. Gjestene har også eksklusiv tilgang til de to tilstøtende terrassene (en for soloppgang og en for solnedgang), samt en salong i kranførerrommet og et spa i underetasjen. Postindustriell luksus på havnen? Vi er klar.

Kaj Hotel, Copenhagen
Bilde: KAJ Hotel
Kaj Hotel, Copenhagen
Bilde: KAJ Hotel

KAJ Hotel – det nautiske

I København er du aldri langt fra vannet, men når du bor på KAJ Hotel, er du bokstavelig talt på vannet. Eierne bodde i en husbåt i årevis, og interessen for å leie ut hjemmet sitt førte dem til å åpne KAJ Hotel. Stedet er hovedsakelig bygget av resirkulert og overflødig materiale, og frokostmenyen har koselige grøtkreasjoner som endres hver uke med oppskrifter laget spesielt for hotellet.

Central Hotel & Café, Copenhagen

Bilde:Martin Heiberg, Copenhagen Media Center

Central Hotel – det originale

I årevis har københavnere omtalt Central Hotel & Café som verdens minste hotell, og det er en klassiker i hotellkategorien, ettromshotell. Enkeltrommet ligger på toppen av kaffebaren i den lille gaten Tullinsgade på Vesterbro. Interiøret er gammeldags med mange unike detaljer, og frokosten serveres selvfølgelig nede i Central Café.

Vipp Chimney House, Copenhagen
Bilde: Vipp
Vipp Chimney House, Copenhagen
Bilde: Vipp

Vipp Chimney House – det historiske

Hvis størrelsen er viktig når det gjelder booking av hotellrom, så vil du bli fornøyd med et opphold på Vipp Chimney House som er på hele 200 m2. Huset dateres tilbake til 1902 hvor det ble bygget som en pumpestasjon med en ruvende skorstein. Med dens nåværende åpne planløsning, er det originale rommet dekorert for alle moderne behov med produkter fra det danske designmerket Vipp, samt et utvalg med flotte kunstverk. Hotellet ligger i det moderne Nordhavn-distriktet med perfekt plassering for en morgendupp i havnen eller en shoppingtur til det fancy området Hellerup.

Bo i denne fyrhytten ved Møns Klint

Bilde:Sascha Bendix

Fyrhytten – ved sjøen

Denne vakre hytta for to har utsikt over klippene ved Møns Klint, som ligger sør for København, og har havutsikt om dagen og stjerneutsikt om natten. Et opphold på Fyrhytten er ganske så magisk, og et av de mest unike fasilitetene er et utendørs badekar og dusj, som ligger på klippene med utsikt over havet.

Bilde: Søren Larsen

Løvtag – det grønne

Løvtag, i Nordjylland, er en samling av tre luksuriøse tretopphytter, hver enkelt med plass til 2 til 4 personer. Hyttene er designet av Sigurd Larsen og bygget hovedsakelig med miljømerket TermoWood. De uttrykker skandinavisk minimalisme på sitt beste med moderne og komforabelt interiør. Trærne som hyttene er bygget rundt gjør ikke noe av det tunge løftet, slik at de kan leve som en del av hyttene. De store vinduene slipper inn masse naturlig lys og man føler seg virkelig i ett med naturen.