Gå til innhold
Fyrverkerier på Tivoli i Köpenhamn

Feir nyttårsaften i København

Foto: Lasse Salling, Tivoli

Start det nye året i København! Nyttårsaften er en stor festdag i Danmark, og i København finnes det utallige fester, nattklubber og restauranter med spesielle nyttårsmenyer, samt hoteller med luksuriøse nyttårsdeals. Gå ikke glipp av det flotte fyrverkeriet på Tivoli eller ved Søerne.

Nyttårstradisjoner i København

Det er full fart i København på nyttårsaften, og et yrende menneskeliv i byen. Mange velger å spise nyttårsmiddag hjemme og går ut og fester i byen senere på kvelden. Det er en dansk nyttårstradisjon å samles foran TV'en kl. 18 for å høre Dronningens nyttårstale, og deretter skyte festen i gang med en champagneskål. Men du kan jo likeså gjerne starte kveldens festligheter med en nyttårsdrink på en av Københavns mange barer.

The Bird and the Churchkey is a gin bar in Copenhagen

Bilde:Magnus Larsen Ravn - Copenhagen Media Center

Spis nyttårsmiddag på restaurant

Mange restauranter i København er åpne nyttårsaften, men husk å bestille bord god tid i forveien. Mange restauranter tilbyr egne nyttårsmenyer, i likhet med at flere nattklubber har spesielle nyttårspakker med inngang, fri bar - og selvfølgelig champagne og den tradisjonelle kransekaken på slaget tolv. Hvis du kunne tenke deg å feire nyttårsaften i København kan du lese mer i vår guide til nyttårsarrangementer i København.

Fyrverkerier på Tivoli i Köpenhamn

Bilde:Lasse Salling, Tivoli

Feir nyttår i Tivoli

En virkelig stemningsfull måte å gå det nye året i møte på for hele familien er nyttårsfeiring i Tivoli. På nyttårsaften har Tivoli åpent fra 11:00 til 00:30. Karusellene har åpent til 21:30, mens bodene, butikkene og noen restauranter stenger kl. 22:00. På de øvrige restaurantene kan du kose deg med deilig mat, drikke og nyttårshygge inn i det nye året. Mange av restaurantene i Tivoli har spesielle nyttårsmenyer, og hvis du synes dette høres ut som den perfekte måten å feire nyttår på, så er det smart å bestille bord i god tid. Nyttårsaften i Tivoli er nemlig veldig populært. Klokken 23:00 skytes Tivolis fantastiske nyttårsfyrverkeri i gang - og det er vel verdt å oppleve. Les mer om nyttår i Tivoli.

Her ska du feire når klokken slår 12

Ved midtnatt er det tradisjon å samles på Rådhusplassen i København for å høre rådhusklokkene slå det nye året inn og kikke på de mange fyrverkeriene som lyser opp den københavnske nattehimmel. Et annet populært samlingssted er Dronning Louises Bro på Nørrebro, eller - som tidligere nevnt - Tivoli.

Chateau Motel Night club in Copenhagen

Bilde:Victor Jones - Copenhagen Media Center

Dans deg inn i det nye året

Det finnes mange nattklubber og utesteder i København hvor du kan feire nyttår langt inn i de sene nattetimer (eller tidlige morgentimer). Det er imidlertid en smart å sjekke hvilke steder som holder åpent i forveie. Sjekk ut VisitCopenhagens liste over de 10 beste nattklubber i København

Åpningstider på nyttåraften

Mange butikker i København har åpent til 15:00-tiden den 31. desember. Museer og andre severdigheter er enten stengt eller stenger tidlig. Første nyttårsdag er akkurat som i Norge en helligdag, så da er både butikker og severdigheter stengt. Du kan finne mer praktisk informasjon om helligdager i Danmark her.

Jul og nyttår i Danmark

HIVE nightclub in Copenhagen
Nyttårsarrangementer i København
Tivoli är ett magiskt vinterland under julsäsongen.
Dansk julehygge kurerer stress
Christmas market at Højbro Plads, Copenhagen
Københavns koseligste julemarkeder
Sagolik julstämning på Gavnø Slot
Julmarknader i Danmark

Share your wonders: