Couple cycling on the West coast cycling route (N1)

9 nydelige panoramaruter på sykkel

Foto: Niclas Jessen

Suse av gårde på en av Danmarks 26 Panorama-sykkelruter. Lytt til stillheten, omfavn følelsen av lett bris i håret og kjenn på hvordan det er å bare være til stede i naturen. Vi har samlet noe av våre favoritt-turer for å hjelpe deg i gang med planleggingen. 

Stevns Klint

Lei sykler i den sjarmerende fiskebyen Rødvig og opplev denne spektakulære sykkelturen som også blir kalt "Drama på klinten". Allerede på vei ut av byen får du utsikt over dramatiske Stevns Klint, som står på UNESCOs Verdensarvliste, og den 700 år gamle kirken som står helt på kanten av stupet og nesten faller i havet. Turen videre byr på fantastiske utsikter mot de hvite klippene, historie og stille landeveier. Les mer om Rødvig-Store Heddinge-Stevns Klint (42/22 km) her.

Sjarmerende småbyer på Sydsjælland

Nyt det rolige landsbylivet mens dere sykler gjennom sjarmerende småbyer med bindingsverkshus, brosteinsgater og dansk idyll. Stopp for litt smågodt til turen på Møn Bolcher, hvor barna kan lage sin egen kjærlighet på pinne, og kom tett på dyrene mens dere sykler langs de rolige landeveiene mellom byene. Les om Stege-Keldby-Udby (21/42 km) her.

På toppen av verden

Denne ruta passer best for deg som ikke er redd for motbakker, men bestemmer du deg for å gjennomføre er utsiktene definitivt verdt det. Møns Klint er et av Danmarks vakreste steder, og er et imponerende skue der de hvite krittklippene treffer det grønne havet. Sykkelruta snor seg også innom Liselund Slottspark, hvor dere kan ta en pust i bakken i de nydelige omgivelsene. Les mer om På toppen av Møn(18 km) her.

Den kongelige marskrute

Tøndermarsken er perfekt for sykkelturer, da landskapet er helt flatt. Turen går gjennom både Danmark og Tyskland, forbi hardtarbeidende bønder og fredelige landsbyer, og ikke minst imponerende Schackenborg Slot. Etter en lang og opplevelsesrik dag kan dere avslutte turen i den koselige byen Tønder, Danmarks eldste handelsby. Les mer om Tønder - Schackenborg (41 km) her.

Rømø i Vadehavet

Rømø er en liten øy i Vadehavet med noen av Danmarks største strender. Sykkelturen starter i øyas største by, Havneby, og fortsetter langs havet forbi Rømø Kirke og videre mot strendene på andre siden av øya. Her kan dere sykle gjennom sanddynene og forbi søte sommerhus fra 70-tallet, før dere tråkker dere tilbake mot en deilig lunsj i Havneby. Les mer om sykkelruten Kommandøren og Kaskelotten her.

Fanø rundt

Nyt en rolig sykkeltur på den sjarmerende øya Fanø. Her sykler du langs brede sandstrender og gjennom søte landsbyer med smale veier og hus med stråtak, mens du kjenner lukten av havet og føler vinden i håret. Øyas største by, Nordby, byr på mange koselige spisesteder, gjestfrie øyboere og flotte mursteinshus med frodige hager. Les mer om sykkelruten Luft Under Vingerne her.

Thy Nasjonalpark

På sykkelturen gjennom Thy Nasjonalpark får man virkelig kjenne på kampen mellom mennesket og naturen. Vinden fra Nordsjøen følger dere hele turen, mens dere sykler gjennom vandrende sanddyner og forbi små byer som viser hvordan menneskene har trosset naturen langs Danmarks ville vestkyst. Husk å stoppe ved Lodbjerg Fyr, hvor man kan nyte en formidabel utsikt etter å ha klatret de 133 trappetrinnene til toppen av fyret. Les mer om Agger - Hurup - Bedsted (43 km) her.

Høyt over havet

Første del av turen foregår på faste sandstrender i Jammerbugten, hvor man sykler til lyden av bølgebrus mens man speider etter et av de mange skipsvrakene som ligger gjemt i sanden. Videre sykler dere gjennom idylliske Saltum og Østrup, mens kuer og sauer gresser langs landeveien. Turen kan avsluttes med et friskt bad i feriebyen Blokhus. Les mer om Blokhus - Saltum - Hune (27 km) her.

Eventyrskogen

Start sykkelturen i Nykøbing Falster og fortsett inn i Indianderskogen, hvor dere sykler gjennom en tunnel av trær. Her kommer man tett på naturen, når man sykler gjennom tre av Falsters skoger til lyden av svaiende bøkekroner og fuglekvitter. Inne i skogen finner dere sagnomsuste gravhauger og skjulte oaser hvor dere kan nyte den deilige stillheten. Les mer om Nykøbing Falster-Hannenov (24/15 km) her.

Les mer her!

Par som sykler ved Nysted i Lolland, Danmark
5 fantastiske sykkeldestinasjoner
Cyclists in Copenhagen on the Circle bridge, Denmark
10 sykkelturer i og rundt København