Sort sol ved Vadehavet nasjonalpark

Sønderjylland

Vikinger ved Ribe VikingeCenter

Sjarmerende Sønderjylland

Tar du ferien i Sønderjylland kan du oppleve et landskap med grønne marker og daler, skoger og fjorder, og flate sletter som setter sitt karakteristiske preg på regionen. Sønderjylland er grenser til Tyskland, og det kommer tydelig frem i både tradisjoner og arkitektur. I Sønderdjylland venter enestående opplevelser for både store og små. La dere begeistre og bevege av det brusende havet, de åpne viddene, de eventyrlige skogene og fjordenes rolige bølgeskvulp.

Opplevelser i LEGOLAND® Billund Resort

LEGOLAND® Billund Resort byr på spennende aktiviteter som LEGOLAND®, LEGO® House, badelandet Lalandia® og GIVSKUD ZOO, og det er i tillegg kort avstand til byer, livlige strender, hvalsafari og slott. LEGOLAND® Billund Resort er et eventyr for både store og små - les om høydepunktene her.

De 8 beste opplevelsene på Sønderjylland

Sønderjylland er  et område fullt av spennende historie og fantastisk natur. Besøk Danmarks eldste by, Ribe, opplev fenomenet "sort sol" i nasjonalparken Vadehavet og prøv et ekte sønderjyskt kakebord. Vi guider deg til det du bør se og gjøre i Sønderjylland.

Levende kultur og historie

Sønderjylland er et mekka for deg som er interessert i kultur og historie. Her kan du fordype deg i den dramatiske danmarkshistorien - fra vikingtid og fram til i dag. 

Vidunderlige Vejle

Les mer om alt som venter deg i koselige Vejle! Her er det noe for både små og store - fra spennende historie og opplevelser, til unik arkitektur, shopping og gastronomi på høyt nivå.

Koselige Kolding

Kolding er også en by som garantert faller i smak både hos små og store. Her står de kulturelle opplevelsene i kø, og byen lokker med en spennende historie.

Utforsk Ribe - Danmarks eldste by

Ribe er Danmarks eldste by og sjarmerer besøkende med sine kringlete gater, en imponerende katedral, og nærhet til blandt annet  Vadehavet Nasjonalpark.

Middelalderridning i Sønderborg

Ved slottet i Sønderborg gir ryttere, iført flotte drakter fra middelalderen, gratisoppvisninger for deg og din familie.

Trapholt Museum

Trapholt Museum byr på en unik kunst opplevelse. Her kan du nemlig se både spennende billedkunst og håndverk, samt innovativ design og møbeldesign.

Unike naturopplevelser i Sønderjylland

Sønderjylland byr på naturopplevelser utenom det vanlige! Her kan du gå og sykle i vakker natur, og oppleve noen virkelig spektakulære naturfenomener. 

Vadehavet Nasjonalpark

Sort sol

Vandre på Hærvejen

La deg sjarmere av Sønderjylland

Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz