To kvinner tar selfie i Aalborg, Nordøstkysten, Denmark

Shopping i Aalborg

Foto: Nicolas Cho Meier

I Aalborg kan du tilfredsstille shoppingsuget i hyggelige, historiske omgivelser. Sentrum av byen kan friste med en herlig miks av små spesialforretninger, trendy motebutikker og store varehus.

En mangfoldig shoppingby 

Aalborg en en mangfoldig og spennende shoppingmuligheter som tilfredsstiller både deg som foretrekker unike spesialbutikker eller deg som elsker å tråle varehus på jakt etter et motekupp. Gå på skattejakt på de koselige gågatene Bispensgade og Algade. Hos Tiffany på Bispengade kan du for eksempel finne skandinaviske og danske motemerker som Ganni og Anine Bing. Husk også å ta noen avstikkere til sidegatene der unge designere og kunsthåndverkere har slått seg ned. Legg også turen innom Gravensgade. Her bugner det nemlig også av kule butikker og hyggelige lunsjsteder. 

Mor og datter på shopping i Nørregade i Aalborg, Danmark

©Destination NordBilde:Kjetil Løite

Dansk design og Nordjyllands beste flødeboller

På Reberbansgade i hjertet av Aalborg ligger den sjarmerende lille spesialbutikken, Fru Ronne. Her kan du boltre deg i nordjyske delikatesser og spesialiteter, og slå av en prat med den hyggelige betjeningen. Gå ikke glipp av deres danske flødeboller -  de smaker himmelsk og er Nordjyllands beste. På koselige Nørregade finner du ennå flere spesialbutikker, så her kan du virkelig gå på skattejakt i de små nisjebutikkene som er proppfulle av spennende, lokale varer. Hvis du er glad i dansk design, så er Brdr. Sørensen et must. Den flotte butikken i sentrum av Aalborg selger møbler, lamper og inetriør fra verdenskjente danske designere, som Fritz Hansen, Louis Poulsen og Arne Jacobsen. Ta også turen innom Georg Jensen Damask på Gravensgade. Her finner du lekre tekstiler i den aller høyeste kvalitet fra Danmarks flaggskip innen tekstildesign. Besøk også Lange Keramik, som er et keramikk- og glassblåserverksted i Aalborgs gamleby. Den gamle, idylliske bakgården byr på spennende kunstopplevelser i form av et galleri og en skulpturhage, samt en butikk hvor du kan kjøpe unik keramikk- og glasskunst fra lokale kunstenere. 

Venninner ved Salling Rooftop i Aalborg

©Destination NordBilde:Mette Johnsen

Shop dansk mote i kjente varehus 

På Nytorv i sentrum av Aalborg finner du kjøpesenteret Friis med over 50 butikker, blandt annet danske Samsøe & Samsøe, Pandora, Bianco, Deichmann og Matas. Bare et steinkast unna ligger et annet populært varehus, nemlig Magasin. Her kan du velge og vrake blant hele 500 kjente merker. På Nytorv ligger også Salling - et flott varehus full av spennende butikker som gjør at pengene fort få ben å gå på. På Salling ROOFTOP kan du også ta en pause fra shoppingen og nyte noe leskende å drikke til panoramautsikt over Aalborg og Limfjorden. 

Finn flere tips til shopping i Aalborg her 

Utforsk Aalborg og Nordjylland

Stedentrip naar het Parijs van het Noorden? Ontdek Noord-Denemarken
Weekendtur til Aalborg
Street Art Aalborg
Ting å gjøre i Aalborg
Lunch food in café in Aalborg, Denmark's fourth biggest city in North Jutland
Kafeer og restauranter i Aalborg
Cobblestoned streets of Aalborg
Vår guide til Aalborgs attraksjoner
barn på surfebrett i vannet i nordsjælland, Danmark
Familieferie i Nordjylland
Sand-covered church - Den Tilsandede Kirke - in Skagen, North Jutland
Nordøstkysten