Children on a boat, Fregatten Jylland

Reiseforslag: Aarhusregionen for barnefamilier

Foto: Per Bille

Planlegger du en familieferie til Aarhusregionen? Her har vi samlet noen av våre beste tips til deg i et turforslag som tar deg med rundt i Aarhus og omegn.

Turforslaget tar utgangspunkt i at dere har 7 dager til rådighet, men dagene er fylt opp med opplevelser, så det kan være en god ide å legge inn et par ekstra dager til noen mer avslappende feriedager også.

Dette reiseforslaget legger opp til at man som familie har base i et feriehus i Djursland, hvor det er kort avstand til alle aktivitetene og opplevelsene som nevnes. Å bo i et feriehus gir en ekstra frihet når man reise med små barn, og det finnes et stort utvalg av feriehus og feriesenter i Aarhusregionen.

To gutter sykler ved Mols Bjerge nasjonalpark i Aarhusregionen

Bilde:Jonas Togo

Dag 1: Djursland og Mols Bjerge

Med base i Djursland, er det kort vei til nasjonalparken Mols Bjerge. Bruk dagen på å utforske det flotte landskapet fra sykkelsetet eller til fots. Og hva er bedre enn å avslutte dagen med en forfriskende dukkert på barnevennlige og fine Skødshoved Strand? Det blir garantert en magisk start på ferien!

Familie har det morsomt i Djurs Sommerland, Aarhusregionen, Danmark

Bilde:Djurs Sommerland

Dag 2: Djurs Sommerland

Slipp dere løs i Djurs Sommerland! Med hele 60 ulike attraksjoner kommer dere til å ha en dag fylt med spenning og moro. Kanskje tør du prøve deres nyeste attraksjon, El Grito Drop Tower? Vårt tips: du kan ta med egen mat eller grillmat og nyte en deilig piknik midt i parken. En perfekt dag for hele familien! Et godt alternativ til Djurs Sommerland, for de familier som elsker dyr er Ree Park Safari.

Dag 3: Stranddag

Ingenting sier ferie som en dag på stranden. Ta med piknikkurven og nyt solen og bølgene på Fjellerup Strand, Grenaa Strand eller Femmøller Strand. Tenk deg å ligge på den hvite sanden, lytte til havets bølgesus og bare slappe av mens ungene bygger sandslott i vandkanten.

Grenå beach near Aarhus

Bilde:Roar Paaske

Dag 4: Aarhus by

Klar for å oppdage Aarhus by? Start i Den Gamle By, som tar deg med tilbake i tid med sine autentiske historiske bygninger og atmosfære. Etterpå kan du utforske den nye bydelen Aarhus Ø, hvor du kan nyte en deilig lunsj og oppleve den fantastiske mathallen Nicolinehus. Ikke glem å utforske det livlige latinerkvarteret med sine sjarmerende gater. Hvis solen skinner, kan dere også ta et stopp ved Den Uendelige Bro, hvor dere kan avslutte dagen med en forfriskende dukkert. Hvis været ikke spiller på lag, så er det interaktive museet Moesgaard et minst like godt alternativ som avslutning på en innholdsrik dag!

Zwei Frauen im Freilichtmuseum "Den Gamle By" in Aarhus

Bilde:Robin Skjoldborg

Dag 5: Randers

På denne dagen foreslår vi en utflukt til den historiske handelsbyen Randers, hvor dere kan besøke den fantastiske Randers Regnskov. Dette er en opplevelse for både store og små, og vil være en dag full av eventyr og oppdagelser.

Dag 6: Grenaa

I dag tar vi turen til Grenaa, en sjarmerende liten by ved kysten. Start med et besøk til Kattegatcenteret, hvor dere kan lære mer om havets mysterier og se fascinerende havdyr på nært hold. Etterpå er det tid for å slappe av på Grenaa strand, en vakker hvit sandstrand som gir deg muligheten til å nyte den friske sjøluften. Hvis stranden ikke frister, kan dere besøke naturlekeplassen ved Kysthotellet, hvor barna kan leke og ha det moro.

Children on a boat, Fregatten Jylland

Bilde:Per Bille

Dag 7: Ebeltoft

Avslutt ferien i vakre Ebeltoft. Ta deg tid til å besøke det Gamle Rådhus og beundre den fantastiske arkitekturen. Deretter kan du utforske Adelsgade og finne en av de mange hyggelige kafeene og restaurantene for en deilig lunsj. Ta en tur ned til havnen hvor dere kan oppleve den gode sommerstemingen, se de lokale spesialitetene og selvfølgelig nyte en is. Husk å besøke Fregatten Jylland - et levende museum som tar deg med tilbake til sjøfartens gullalder.

Så gjenstår det kun for oss å ønske dere en riktig god ferie i Aarhusregionen!

Kanskje vil du også like:

Mor og barn i Dinosaurland i Djurs Sommerland i Aarhusregionen, Danmark
Familieferie i Aarhusregionen
The Infinite Bridge, Aarhus
Aarhusregionen
Kvinne på Storstranden i Juelsminde, Kystlandet, Danmark
Strender i Aarhus og omegn
Shopping weekend i Aarhus
Weekendtur til Aarhus
Aarhus Møllestien Biking
Aarhus
Kids biking in Mols Bjerge National Park, Djursland
Naturopplevelser i Aarhusregionen