Julmarknaden på Tivoli

Danmarks beste julemarkeder

Foto: Lasse Salling, Tivoli

Vi elsker jul i Danmark! Så hvis du vil komme i ekte julestemning, skal du bare besøke en av våre tradisjonelle julemarkeder. Her disker vi nemlig opp med gløgg, æbleskiver - og massevis av dansk julehygge. 

Liste
Kart
Tivoli är ett magiskt vinterland under julsäsongen.
Bilde: Lasse Salling, Tivoli

Jul i Tivoli

Det finnes utallige julemarkeder i København, og det kanskje mest kjente er julemarkedet i Tivoli. Tradisjon tro utsmykkes Tivoli i førjulstiden med magiske julelys og koselige juleboder som byr på både dansk julemat, godteri, varmt drikke, julepynt og julestemning i lange baner.

Christmas in Den Gamle By, Aarhus
Bilde: Den Gamle By

Historisk jul i Den Gamle By

I det flotte historiske området i Aarhus kan du oppleve julens historie gjennom de siste 400 år. Besøk 35 julepyntede danske hus, spis deilige danske julekaker, kjøp søte julegaver på markedet og besøk historiske butikker.

Julemarked på Gammeltorv i Aalborg

En av de faste tradisjonene for julen i Aalborg er det tradisjonelle julemarkedet på Gammeltorv. Her blir sansene bortskjemte med juletre, julelys og julestemning fra et mangfold av boder.

H.C. Andersen Julemarked i Odense

Julemarkedet er et av byens største og mest tradisjonsrike kulturtilbud, som de siste 17 årene har trukket opp mot 50.000 gjester fra inn- og utland til det brosteinsbelagte torget midt i Odense.

Julekos på Børglum Kloster

I stedet for et julemarked, inviterer Børglum Kloster deg utvalgte helger i november og desember innenfor til stemningsfulle og vakkert julepyntede lokaler i den private delen av klosteret. La deg trollbinde av de mange lysene og dekorasjonene - og kanskje også av de deilige æbleskiver i kafeen...

Lichterkette auf dem Weihnachtsmarkt in Nexø auf der dänischen Ostseeinsel Bornholm
Bilde: Pernille Bülow - Destination Bornholm

Julestemning på Bornholm

I helgene i november og desember forvandles de solfylte øyene Bornholm til en ekte juleøy: den gamle fiskerbyen Nexø blir deretter forvandlet til en ekte juleby og inviterer deg til å spasere over hele sentrum. Kanskje du finner en julegave til dine kjære mellom Bornholm håndverk og håndlagde eventyrlys?

Sagolik julstämning på Gavnø Slot
Bilde: Ganvø Slot & Park

Julebasar på Gavnø Slot

Baronessen på Gavnø Slot elsker julen og startet derfor et julemarked som går av stabelen den første og andre helgen i november. I dag er det et av Danmarks største julemarkeder, med cirka 150 boder i et eventyrliknende slott som skaper en klassisk julestemning.

Skulpturpark Blokhus
Bilde: Skulpturpark Blokhus

Julemarked i Skulpturparken Blokhus

I Pandrup kan du oppleve noe utenom det tradisjonelle julemarkedet. I førjulstiden bliver nemlig den store skulpturparken i Blokhus pyntet med hundrevis av julelys i alle slags farger, og du kan også oppleve et spektakulært lysshow.

Julemarkeder - Esrum - Snowmen
Bilde: © Tine Uffelmann - VisitNordsjælland

Julemarked på Krusmølle

Besøk et tradisjonelt og tradisjonsrikt julemarked på Krusmølle i Aabenraa. Her finner du alt som hører julen til - fra vakker juletrepynt, unike julegaver, velsmakende julegodt og mye mer.

Julemarked ved Egeskov

Kom i julestemning på Fyns største julemarked. På Egeskov julemarked oser det av god stemning og julemat. La deg friste av ca. 110 markedsboder som byr på alt fra lokale delikatesser til håndverk og julepynt.

Har du enda ikke fått din dose av julemarkeder? 

Her finner du vår liste over Danmarks julemarkeder og arrangementer.

 

Mer julestemning, takk!

Christmas market at Højbro Plads, Copenhagen
Københavns koseligste julemarkeder
Slik feires julen i Danmark
"Julefrokost", Weihnachtsessen im Restaurant Kronborg in Kopenhagen
Julemat på dansk vis
Tivoli är ett magiskt vinterland under julsäsongen.
Dansk julehygge kurerer stress
Christmas at Tivoli Gardens, Copenhagen
Koselige juleaktiviteter for barn i København
Vinter
Brrrr… Slik holder du varmen på kalde dager