Paar wandert in Moors, im Hintergrund sieht man das Meer, Dänemark

Naturopplevelser i Nordjylland

Foto: © Destination Limfjorden

Er du glad i vakker natur og aktive utendørsopplevelser? Her er noen av våre favoritter i Nordjylland med naturskjønne landskap og aktiviteter som passer for folk i alle aldre. 

Liste
Kart
Palmestranden, Frederikshavn
Bilde: Mette Johnsen

Strender på østkysten

Østkysten i Nordjylland kan by på mange flotte strender, som blant annet Palmestranden i Frederikshavn. Opplev en eksotisk følelse i nord? Hvorfor ikke?

Les mer
Leuchtturm Rubjerg Knude im Sonnenuntergang, Dänemark
Bilde: @et_nyt_kapitel

Rubjerg Knude

Et vandrende fyrtårn? Hvorfor ikke? Rubjerg Knude er virkelig et av de viktigste høydepunktene i regionen, og bør absolutt være på bucket listen din.

Les mer
Wanderer in Nordjütland, Hanklit
Bilde: Destination Limfjorden

Hanklit og Feggeklit

Hanklit er en 61 meter høy klippe og i fint vær er det bord og benker på toppen hvor du kan spise med utsikt! Feggeklit er litt lavere med en høyde på 25 meter. Begge er oppført på UNESCOs verdensarvliste. 

Les mer

Grenen, Skagen

Ta en spasertur fra Nordsjøen til Østersjøen? Og det på bare to sekunder? Hvorfor ikke? På det nordligste punktet i Danmark, Grenen, møtes de to havene og tilbyr en unik naturopplevelse.

Les mer
Surfer Thy Nordjylland
Bilde: Mette Johnsen/ VisitNordjylland

Cold Hawaii

Hawaii? Ja, du leste riktig, vi har også et Hawaii, men med et litt annet klima! Et absolutt surfeparadis på kysten i Thy med hele 31 gode surfeplasser.

Les mer
Bramslev Bakker, Mariager Fjord, Northjutland
Bilde: Mette Johnsen

Mariager Fjord

Ifølge ryktene så sier det at Mariager Fjord er den vakreste fjorden i Danmark. I det minste er det Danmarks lengste fjord med en lengde på 35 kilometer. Nyt den herlige roen og oppdag den mangfoldige naturen.

Les mer
Loekken Beach, North Jutland
Bilde: Mette Johnsen

Strender ved Vesterhavet

Er du på jakt etter en perfekt badeferie med lekre sandstrender, frisk vind og blått hav så langt øye kan se? Så bør du besøke en av de mange strendene langs Vesterhavet, som Løkken Strand, Blokhus Strand og Lønstrup Strand.

Haus auf Læsø
Bilde: Northjutland

Læsø

Naturelskere får valuta for pengene sine på den lille øya Læsø: Gå noen lange turer, nyt stillheten, svøm i det vidunderlige klare vannet og beundre de unike tanghusene.

Les mer

Vandring i Rebild Bakker

"Rebild Bakker-ruten" ble innviet i 2018 og setter nye standarder for turopplevelser. Nyt den unike naturen - spesielt soloppgangen som er en unik opplevelse her, så det er verdt å stå opp tidlig i ferien også!

Livø Himmerland
Bilde: © Livø Feriecenter

Nyt roen på Livø

Har du noen gang hørt om øya Livø? Nei? Da er det på tide! Den vakre naturen og den unike roen vil sette deg i den såkalte Livø-modusen! Det betyr ren avslapning og ingen bekymringer!

Les mer

Kanskje er du også interessert i...

Family with surfboards on the beach at Løkken in North Jutland
Opplevelser for hele familien
Nordjylland
Tanghaus auf der Insel Laeso in Dänemark
Unike opplevelser i Nordjylland