Lunch food in café in Aalborg, Denmark's fourth biggest city in North Jutland

Kafeer og restauranter i Aalborg

Foto: Johny Kristensen

Aalborg er full av sjarmerende kaféer og gode restauranter – så du behøver hverken gå sulten eller tørst i den nordjyske hovedstaden.

Brunch med de lokale? 

Hva med å ta en pause fra å utforske byen, og skjemme bort deg selv med en brunchpause på den superhyggelige Café Ulla Terkelsen? Dette er en ekte lokal favoritt, og mange nordmenn har også fått øynene opp for den koselige kaféen som er oppkalt etter den fargerike danske utenrikskorrespondenten, Ulla Terkelsen. Kaféen byr på deilige lunsjretter, forfriskende drikke og en herlig atmosfære som bare må opplevelses. Café Ulla Terkelsen er en av Aalborgs mest populære samlingssteder, og det perfekte sted for en hyggelig snakk med de lokale over god mat og drikke. Superkoselige Penny Lane er en annen favorittkafé i Aalborg. Det er uten tvil en av Aalborgs hyggeligste café med eventyrlig stemning og bakverk det er verdt å reise for. Nam! 

Drink med utsikt og pikant street food

Besøk Salling ROOFTOP i Aalborg og nyt en forfriskende drink med panoramautsikt over byen og den vakre Limfjorden. Her kan du slappe av i de lekre loungeområdene, eller besøke den flotte kaféen som serverer alt fra kaffe til cocktails. Et annet sted som er vel verdt et besøk er Aalborgs pulserende matmarked, The Lighthouse. Her kan du nyte spennende street food og slappe av med de lokale i sjarmerende omgivelser. Matmarkedet ligger i en nedlagt møbelfabrikk, noe som gir matmarkedet en kul og litt indutriell look. Ta også turen innom Søgaards Bryghus, som er et kombinert bryggeri og restaurant. Bryghuset ligger sentralt til på den hyggelige C.W. Obels Plads, og om sommeren kan du nyte både leskende brygg og lekker mat på den koselige uteserveringen. 

Hvis du ønsker en fantastisk gourmetopplevelse bør du besøke en av de beste restaurant eri Aalborg: nemlig Restaurant Alimentum. Her er fokuset på det ny-nordiske kjøkken og det trylles med lokale råvarer fra Nordjylland. Menyen på den flotte Restaurant Applaus kan også få munnen til å løpe i vann. Her serveres de lekreste retter med et smil i avslappede og hyggelige omgivelser. Besøk også søster-restauranten Bistro Dejavu hvor det franske kjøkken står i fokus. Og sist, men ikke minst: hvis du er en ekte mat- og vin feinschmecker er gourmetrestauranten Restaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde i Aalborg et must. 

Coffee and cake in Aalborg, Denmark's fourth biggest city in North Jutland

Bilde:Johny Kristensen

Utforsk Aalborgs mangfoldige matscene

Restaurant Tabu er Aalborgs beste restaurant, og et besøk her glemmer dine smaksløkker ikke. Restaurant Tabu byder på delikate og kompromisløse gourmetretter med fokus på lokale råvarer, og ikke mindst kærlighed til det nordjyske. Restaurant Fusion byr også på gastro i særklasse - pluss en skjønn havneutsikt. Her kan du få en kulinarisk opplevelse inspirert av det europeiske og asiatiske kjøkken i de vakreste rammer ut mot Limfjorden.

Familievennlige restauranter i Aalborg

Er du ute etter en avslappende restaurantopplevelse for hele familien, er Restaurant Flammen stedet for deg. Restauranten er en populær familierestaurant som ligger sentralt til i Aalborg. Ta også turen innom Azzura Nordkraft, som serverer klassisk italiensk mat i avslappede og hyggelige omgivelser. En annen italiener som er vel verdt et besøk, er La Locanda. Her får du servert autentisk og vellsmakende italiensk mat i skjønne, rustikke omgivelser midt i hjertet av Aalborg.