VisitDenmark
Weingut Heden Vingård bei Aalborg im dänischen Nordjütland

Skjem bort smaksløkkene på vingård i Danmark

Visste du at det lages vin i Danmark? Ja, du leste riktig. Vi lager ikke bare øl - Danmark er et vinland! På din neste Danmarkstur bør du vurdere å besøke en av de mange vingårdene for å smake på ekte dansk vin.

Vin eller ikke vin - det er ikke et spørsmål for oss, men vi forstår godt at du er overrasket. Vanligvis er vindyrking forbundet med sydligere strøk, men Danmark har vært et offisielt anerkjent vindyrkingsland av EU siden 2000. Landet er delt opp i fire ulike regioner for vindyrking: Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm.

I dag dyrkes det vin av høyeste kvalitet over hele landet, og på den internasjonale mat- og drikkescenen regnes vin fra Danmark som en ny og interessant spesialitet. Enkelte vingårder har til og med mottatt internasjonale priser og utmerkelser.

Vinprodusenter i Danmark

Mange vinprodusenter har gårdsbutikker der du kan smake på vinen som blir produsert. Hvis du klikker på kartet nedenfor, får du en praktisk oversikt over noen av de ulike vingårdene, slik at du enkelt kan planlegge din vinreise.

Liste
Kart