Bjarke Ingels BIG architectuur, Deense architect, Marsktårnet Denemarken

De 8 beste opplevelsene i Sønderjylland

Foto: Jacob Lisbygd

Sønderjylland er et område fullt av spennende historie og fantastisk natur. Besøk Danmarks eldste by, Ribe, opplev fenomenet "sort sol" i nasjonalparken Vadehavet og prøv et ekte sønderjyskt kakebord. Vi guider deg til det du bør se og gjøre i Sønderjylland.

Liste
Kart
01

Ribe - Utforsk Danmarks eldste by

Ribe, Danmarks eldste by, er et must å besøke når man ferierer i Sønderylland. De svingete gatene og den imponerende katedralen gjør Ribe til en virkelig sjarmerende by, som dessuten ligger i nærheten av mange andre opplevelser i Sønderjylland, som for eksempel Vadehavet nasjonalpark.

Les mer
Bilde: © Vadehavscentret
02

Sort sol

I Tøndermarsken kan du oppleve det fasinerende fenomenet "sort sol" både på våren og om høsten. Da flyr tusenvis av stjær i fantastiske formasjoner over himmelen, og fordi de er så mange blir hele solen skjult.

Les mer
Kaffeetafeln, Bild von einer Tasse Kaffee und Kuchen
Bilde: Ulrik Pedersen
03

Sønderjyskt kaffebord

Navnet sønderjyskt kaffebord er noe missvisende, og i Norge kjenner vi denne tradisjonen bedre som kakebord. For å gjøres på ekte vis skal det bestå av opp til 20 kakevarianter, inkludert den berømte honningkaken fra Christiansfeld. 

Les mer
UNESCO world culture heritage site Christiansfeld in Denmark
Bilde: Thomas Høyrup Christensen
04

Historiske gater i Christiansfeld

Christiansfeld ble grunnlagt i 1773 av det tyske brorskapet Herrnhutene, på oppdrag av kong Christian VII. Dra på reise gjennom historien på et sted som siden 2015 har vært listet på UNESCOs verdensarvliste. 

Les mer
05

Vadehavscentret - inngangen til et verdensarvsted

På Vadehavscenteret kan du fordype deg i Vadehavetes unike natur og de forskjellige trekkfuglene som finnes her. Deretter kan du begi deg ut i nasjonalparken (som er oppført på UNESCOs verdensarvliste) og benytte det du har lært til å utforske parken og Vadehavets mangfold.

Les mer
Upptäck Rømøs fantastiska stränder när du besöker Sydjylland.
Bilde: Kim Wyon
06

Strandliv på Rømø

Rømø er et perfekt reisemål for en aktiv ferie. Her kan du nyte lange dager på helt fantastiske strender, som i tillegg er ideelle for kitesurfing, drageflyging, ridning i vannkanten og flere andre aktiviteter.

Les mer
Par som sykler i Danmarks eldsta handelby, Tønder, på Jylland.
Bilde: Niclas Jessen
07

Utforsk de danske grensebyene

Tønder, Danmarks eldste handelsby, er kjent for knipling (ja!) og husene med spesielle karnappvinduer i Uldgade. Den lille landsbyen Møgeltønder har en sjarmerende hovedgate og kirke, og her ligger også Schackenborg slott.

Les mer
Se Sydjylland från cykelsadeln.
Bilde: Niclas Jessen
08

Sykle den kongelige Marskruten

De flate våtmarkene i Vadehavet nasjonalpark er helt unike og perfekte å se fra sykkelsetet (hele ruten er 41 km). Her smelter hav og himmel sammen, solen skjules av store fugleflokker og i enden av landsbyen Møgeltønder troner Schackenborg slott.

Les mer