Lyngvig Lighthouse Hvide Sande

De 9 beste opplevelsene på Vestjylland

Foto: Niclas Jessen

Gjør som trekkfuglene og dra til den danske vestkysten! Forbered deg på fantastiske naturopplevelser, vind i håret og sand mellom tærne, mens du koser deg på de fantastiske hvite strendene. Her er vår guide til de ni beste opplevelsene på Vestjylland!

Liste
Kart

Vadehavscentret - inngangen til et verdensarvsted

På Vadehavscenteret kan du fordype deg i Vadehavetes unike natur og de forskjellige trekkfuglene som finnes her. Deretter kan du begi deg ut i nasjonalparken (som er oppført på UNESCOs verdensarvliste) og benytte det du har lært til å utforske parken og Vadehavets mangfold.

Les mer
Black sun in Ribe, Denmark
Bilde: Lars Krucov Detlef

Sort sol

I Tøndermarsken kan du oppleve det fasinerende fenomenet "sort sol" både på våren og om høsten. Da flyr tusenvis av stjær i fantastiske formasjoner over himmelen, og fordi de er så mange blir hele solen skjult.

Les mer

Gjemt i sanden - bunkermuseet Tirpitz

Tirpitz er en bunker som, av den danske arkitekten Bjarke Ingels, har blitt omdesignet til et museum. Tilbygget er omhyggelig integrert i den nærliggende naturen, og museet har tre spennende faste utstillinger. 

Les mer
Michelin restaurant Henne Kirkeby Kro in West Jutland
Bilde: Henne Kirkeby Kro

Michelinkroen Henne Kirkeby Kro

Henne Kirkeby Kro på Danmarks vestkyst fortsetter å imponere sine besøkende med herlige omgivelser og spennende retter. Restauranten, med kokken Paul Cunningham i ledelsen, har to Michelin-stjerner.

Les mer

Den fantastiske ferieøya Fanø

På Fanø er strendene (nesten uendelig) lange og noen ganger opptil en kilometer bred! Her er det gode vindforhold for både vind- og kitesurfing, og  legger man til søte, grå seler og den hyggelige byen Søderho, har du oppskriften på en perfekt ferie!

Les mer
Gå på spännande sandskulpturfestival i Søndervig
Bilde: Destination Ringkøbing Fjord

Sandskulpturfestivalen i Søndervig

Sandskulpturfestivalen byr på imponerende kunstverk i alle former og fasonger, laget i sand. Det er en morsom utflukt for både store og små, som hvert år har åpent fra slutten av mai til oktober.

Les mer
Seal in front of Blåvandshuk Lighthouse
Bilde: Thomas Høyrup Christensen

Blåvand strand og fyr

Blåvand er kjent for sin fine kilometerlange og barnevennlige stranden med kritthvit sand og langgrunt vann. Det er også her at du kan besøke Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk, med det mektige fyret som landemerke.

Les mer

Monumental kunst i Esbjerg

I nærheten av Esbjerg, vendt mot vannet, står Svend Wiig Hansens gigantiske skulptur, Mennesket ved Havet. Den ni meter høye skulpturen er et velbesøkt monument og populært Instagram-motiv, og har blitt et velkjent landemerke for byen.

Les mer
Surfing för alla i Västjylland
Bilde: Niclas Jessen

Surfing for alle i Hvide Sande

Surfing, windsurfing, kitesurfing - i Hvide Sande kan du teste alt. Her venter både Nordsjøens ville bølger og Ringkøbing Fjordens rolige vann. Området har gode forhold for både erfarne surfere og nybegynnere, og mange kommer tilbake år etter år.

Les mer