Vår guide til Aalborgs attraksjoner

Foto: Ditte Isager

Aalborg har de siste årene blitt forvandlet til et pulserende kulturelt hotspot med spektakulær arkitektur, en livlig og nyrenovert havnefront, spennende gastronomisk scene og koselig storbyfølelse. Les mer om høydepunktene i Aalborg her.

Liste
Kart

Arkitektur på Utzon Center

Den danske stjernearkitekten Jørn Utzon, som blant annet har tegnet det ikoniske operahuset i Sydney, står bak Utzon Center i Aalborg - som er en ekte arkitektonisk perle. Bygningen ligger vakkert til ved Limfjorden og Aalborgs spennende og livlige nye havneområde, og byr på banebrytende nordisk arkitektur og design. Ikke nok med det, så er bærekraft kjernen i utstillingene her hvor f.eks materialene som brukes skal resirkuleres. 

Musikkens Hus in Aalborg, North Jutland
Bilde: VisitAalborg

Dramatiske Musikkens Hus

En annen bygning i Aalborg som fortjener oppmerksomhet, og definitivt er verdt et besøk, er Musikken Hus. Den iøyenfallende bygningen i sølv er møteplass for byens profesjonelle musikere og musikkelskere. Det er også hjemmearena for Aalborgs symfoniorkester, og her har du mulighet for å oppleve fantastiske konserter med både danske og internasjonale artister.

Aalborg Street Food The Lighthouse
Bilde: Aalborg Street Food

Street Food i en gammel møbelfabrikk

Aalborgs første permanente street food-marked heter The Lighthouse, og er et populært sted å møtes for mat og drikke blant byens lokale. Her kan du nyte god og billig mat fra alle verdenshjørner i sjarmerende og avslappede omgivelser i en nedlagt møbelfabrikk.

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Bilde: Allan Toft, Kunsten Museum of Modern Art

Moderne kunst på Kunsten

Kunsten, Aalborgs museum for moderne kunst, er et kunstverk i seg selv. Museet åpnet i 1972 og bygningen er tegnet av den verdenskjente finske arkitekten, Alvar Aalto. Men ikke nøy deg med å beundre den vakre utsiden, inne i selve museet kan du nemlig oppleve fantastisk kunst av velkjente internasjonale og danske kunstnere.

Opplev sjarmen i gamlebyen i Aalborg

Aalborg er en herlig miks av toppmoderne og gammelt, og resultatet er en utrolig sjarmerende og spennende by. Her kan du kose deg med en kopp kaffe eller et dejlig dansk smørbrød på en av de mange koselige kaféene i Aalborg, mens du nyter synet av vegger dekket med street art og flotte 1600-tallshus i skjønn forening. Hvis du liker vakre gamle bydeler, så er Hjelmerstald en skikkelig Instagram-favoritt.

Nordkraft Aalborg
Bilde: Nordkraft

Nordkraft Kultursenter

Nordkraft er Aalborgs fargesprakende kultursenter, beliggende i et tidligere kraftverk. Her finner du både teaterscener, kino, kaféer og spisesteder, samt spennende utstillinger. Hvis du er den fysisk aktive typen, så kan du også bryne deg på Danmarks høyeste klatrevegg.

Cloud City Aalborg
Bilde: Bjarke Ingels Group

Spektakulært glasskunstverk

Området rundt det klassiske gamle akevittbrenneriet i Aalborg gjennomgår akkurat nå en stor forvandlingsprosess fra nedlagt industriområde til til nytt og pulserende kulturdistrikt. Blant annet skal det lages et enormt kunstverk i glass (faktisk verdens største), kaldt Cloud City, på plassen, og av tegningene å dømme kommer det ferdige resultatet til å bli helt spektakulært! Det vil stå ferdig i 2020. 

Fargesprakende street art i Aalborg

Aalborg er en relativt liten by og derfor enkel å komme rundt i. Det er også vel verdt å ta beinene fatt, og utforske byens mange gater og smug. Den nordjyske hovedstaden byr nemlig på street art i verdensklasse! Så hvorfor ikke dra ut på street art-sightseeing for å finne de hele 65 imponerende gatekunstverkene som pryder Aalborgs vegger og husflater? 

Vestre Fjordpark in Aalborg
Bilde: VisitAalborg

Badepause i Limfjorden

Mange byer i Danmark har flotte havnebad hvor du kan ta deg en avkjølende dukkert midt i byen. Vestre Fjordpark i Aalborg ligger sentrumsnært til, men det føles som en annen verden. I dette skjønne havnebad i Aalborg kan du sole deg på bryggen, svømme, padle kajakk eller seile i Limfjordens klare og rene vann.

Aalborg Tower in North Jutland
Bilde: Daniel Brandt Andersen

Panoramautsikt fra Aalborgtårnet

Aalborgtårnet ble bygget til en utstilling i 1933, og det store tårnet viste seg å være umulig å rive ned. Det er vel det man kan kalle et hell i uhell, for siden da har tårnet stått som et symbol på Aalborg. Det er en opplevelse både å komme seg opp til toppen og beundre den flotte utsikten derfra. Ring i klokken og ta heisen opp til utkikksplattformen. Her ligger den en koselig restaurant, så du kan kombinere den flotte utsikten med deilig mat.

Fascinerende historie på Lindholm Høje

Hvis du er interessert i historie så bør du besøke Lindholm Høje. Her har arkeologer funnet blant annet gravhauger, steingjerder og gamle boplasser fra både jernalderen og vikingtiden. Besøk også det spennende museet og ta en kaffepause på kaféen.

Tiger in Aalborg Zoo, Aalborg
Bilde: Aalborg Zoo

Møt dyrene i Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er en av de mest populære attraksjoner i Aalborg - og den aller mest besøkte. Her kan du oppleve eksotiske dyr fra hele verden, og du kan til og med bli kjent med den populære isbjørnfamilien før avreise via livestream på Aalborg Zoos hjemmeside. Du kan også kose deg og nyte solen på de mange flotte, grønne områdene som finnes i parken. 

Mer spennende lesning!

barn på surfebrett i vannet i nordsjælland, Danmark
Familieferie i Nordjylland
Skagen in North Jutland
Upptäck det magiska Skagen
Couple eating in holiday home in North Jutland, Denmark
Lei feriehus i Danmark
Løkken
10 av Danmarks fineste badehoteller
Stedentrip naar het Parijs van het Noorden? Ontdek Noord-Denemarken
Weekendtur til Aalborg
Street Art Aalborg
Ting å gjøre i Aalborg