Pia Skammelsen, founder of Oh So Quiet

5 naturskjønne vandreruter i Danmark

Foto: Kristian Hertoft

Pia Skammelsen vet en ting eller to om vandring i Danmark. Som grunnlegger av Oh So Quiet, arrangerer hun unike vandreturer på vestkysten med ruter som tar deg fra sommerhus til sommerhus. Her er noen av Pias favorittsteder å vandre. 

Liste
Kart

Redningsvejen i Thy nasjonalpark

"Redningsvejen i Thy nasjonalpark strekker seg fra Agger Tange i sør til Bulbjerg i nord. Hav, vind, sand og salt har vært med på å skape den unike naturen i Thy nasjonalpark. Her oppstod idéen til Oh So Quiet i en god vennestund med turstøvler på tilbake i 2017, hvor jeg gjenoppdaget min fødeegns urlandskaper. Thy har en helt spesiell plass i hjertet mitt."

Les mer
Hærvejen er en af Danmarks klassiske vandreruter
Bilde: Hærvejen

Hærvejen

"Hærvejen er en flere hundre kilometer lang vandrerute som løper på langs ned gjennom Jylland. Ruten går bl.a. igjennom noen av Danmarkshistoriens mest spennende steder. Strekningen fra Viborg gjennom plantasjene mot det vakre område ved Hald Sø og Dollerup Bakker danner en fantastisk ramme for en god snakk om livet."

Les mer
Mols Bjerge Djursland
Bilde: Nationalpark Mols Bjerge

Mols Bjerge-sti

"Mols Bjerge-sti er en avmerket vandrerute på 60 km i Mols Bjerge nasjonalpark som slynger seg gjennom istidslandskapene mellom Kalø og Ebeltoft. Som liten hadde jeg en samling av yndlingsting som jeg gjemte i en fin eske. Som voksen har jeg lyst til at putte minnet om en solskinnsdag i Mols Bjerge ned i den esken."

Les mer
A stop near Sønderborg on the Baltic Sea Cycling Route in Denmark
Bilde: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

Gendarmestien

"Gendarmestien som strekker seg fra den dansk-tyske grense ved Padborg til Høruphav på Als vil jeg gjerne snart vandre på igjen. Jeg forestiller meg at det må være en stor opplevelse å gå i grensegendarmenes fotspor, når de gikk deres faste ruter langs de bratte skrentene, gjennom de hemmelighetsfulle skogene og langs de flate strendene ved skjønne Flensborg Fjord."

Les mer
The Langeland coastline in Denmark
Bilde: Daniel Villadsen

Øhavsstien

"Er det noe jeg elsker så er det å bevege meg langsomt. Det er det sjeldent tid til i hverdagen, og derfor er det for meg noe luksuriøst og spesielt tilfredsstillende over langsomheten. Jeg forestiller meg at det er optimale betingelser for å gå langsomt med masse tid til å inhalere og fordøye inntrykkene på den 220 km lange Øhavsstien. Stien er en trampesti som snor seg gjennom strandenger, viker og bukter, over unike bakker og hyggelige småbyer i det sydfynske øyhavet."

Les mer