Surfing ved Klitmøller

Danmarks beste surfspots

Foto: Mads Tolstrup

Danmark byr på flere gode surfesteder over hele landet, og med Cold Hawaii kan Danmark skilte med å ha et av Europas beste surfspots! Finn fram surfebrettet og finn din favoritt blant Danmarks beste surfesteder. 

Liste
Kart
Vahine fra Cold Hawaii Surf Center ved kysten av Klitmøller, Danmark
Bilde: Mads Tolstrup

Cold Hawaii i Thy

Cold Hawaii i Thy er et av Europas beste surfesteder, og er en betegnelse på 31 registrerte surfesteder, alle lokalisert på vestkysten i Thy – fra Agger Tange i sør til Hanstholm i nord.

Windsurfing på Fanø, Vadehavskysten, Danmark
Bilde: Destination Vadehavskysten

Fanø

Fanø er et surfeområde med god plass, og forhold som kan tilfredsstille de fleste. En av de store fordelene med Fanø er at det er noe her for hele familien, også for de som ikke surfer. Her kan alle kan ha en god opplevelse.

to surfere i vannet ved North Shore Surf i Løkken, Danmark
Bilde: VisitNordvestkysten

North Shore Surf, Løkken Læmole

 

Løkken Læmole er et av de beste nybegynnervennlige surfestedene i Danmark, og med North Shore Surf blir opplevelsen komplett! I tillegg til surfing har stedet to sauner, et villmarksbad, dyktige instruktører, alt utstyr du vil behøve og en hyggelig kafé.

West Wind Surf Nord, Ringkøbing Fjord

WestWind Surf Nord ligger på den danske vestkysten like ved feriebyen Hvide Sande. Her er det rikelig med muligheter for aktiviteter på vannet, da byen har Nordsjøen på den ene siden og Ringkøbing Fjord på den andre. Selve Ringkøbing Fjord er ideell for nybegynnere, siden vannet er grunt og flatt. Derfor er WestWind Surf Nord perfekt posisjonert for kitesurfing, windsurfing og surfing.

person som kitesurfer i Ho Bugt utenfor Esbjerg, Vadehavet nasjonalpark
Bilde: Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Fotograf: Torben Meyer

Surfing i Ho Bugt, Vadehavet Nasjonalpark

Ho Bugt, i den nordlige delen av Vadehavet nasjonalpark, og i kort avstand til Esbjerg, byr på gode muligheter for surfing og kitesurfing. 

Surfere løper på stranden mot havet med surfebrett i armene ved Klitmøller, Danmark
Bilde: VisitNordvestkysten, Fotograf: FlyingOctober

WestWind Klitmøller

Westwind Klitmøller ligger midt på Cold Hawaii, som igjen ligger midt på Jyllands vestkyst. Den korte avstanden, mellom det flate vannet og de røffe bølgene i Vesterhavet, gjør Cold Hawaii-området til et unikt vannsportparadis omgitt av Danmarks vakreste natur og beste bølger for surfing.

Mer inspirasjon til din surfeferie i Danmark

Par som rusler langs Hjerting Strand, Esbjerg, Vadehavskysten
Vadehavskysten
Family at the beach in Klitmøller, North Jutland
Nordvestkysten
Cyklister der nyder udsigten fra toppen af Møns Klint.
Dansk natur
Bild von einem Paar mit E-Bikes auf Fahrradurlaub in Dänemark
Sykkelferie