Frederiksborg Slott i Hillerød kan lett besøkes på en dagstur fra København

Spennende dagsturer fra København

Fra København har du et hav av muligheter til å besøke koselige byer, slott og til og med et annet land på kun en dag. Vi gir deg tipsene om hvor du kan dra.

Roskilde 

Ca. en halv time fra København ligger domkirkebyen Roskilde. Den UNESCO-beskyttede domkirken er hvilested for en lang rekke danske kongelige. Roskilde kan også friste med et vikingskipmuseum der du bl.a. kan oppleve fem vikingskip som ble funnet på bunnen av Roskildefjorden. I museumshavnen ligger 1:1 kopier av skipene som du kan dra på tokt i.

Køgebukten

I Køgebuktområdet sør for København ligger den syv kilometer lange Ishøj Strandpark med hvit sand og høye sanddyner. Det spennende ARKEN Museum for Moderne Kunst er ligger rett ved strandparken. Litt lenger sør ligger den gamle havnebyen Køge. I hjertet av Køge finner du godt bevart middelalderarkitektur med hus og bygårder malt i flotte farger. Fra Køge kan du ta ferge til bl.a. den vakre øya Bornholm som ligger i Østersjøen. 

Nordsjælland 

En tur til Nordsjælland er også innenfor rekkevidde. I Helsingør kan du besøke Kronborg Slott som sammen med Roskilde Domkirke og Jellinghøjene er Danmarks representanter på UNESCOs Verdensarvliste. I Hillerød kan du se Frederiksborg Slott og i Humlebæk, med utsikt over Øresund, ligger det internasjonalt annerkjente kunstmuseet Louisiana Museum of Modern Art med en imponerende samling av moderne kunst.

Dra til Sverige 

Øresundsbroen, den den nesten åtte kilometer lange broen som har blitt udødeliggjort i den populære TV-serien Broen, binder Øresundsregionen tettere sammen og forkorter reisetiden mellom Danmark og Sverige til kun ti minutter. Det går tog fra København sentrum over broen med stopp i Sveriges neststørste by Malmö. Kjører du bil starter du i Kastrup og kommer til Sverige rett sør for Malmö.

Share this page

Nyttige linker