Family with surfboards on the beach at Løkken in North Jutland

Familieferie i Nordjylland

Foto: © Niclas Jessen

Å reise til Nordjylland med barn er ikke et problem. Her er det nemlig kort vei mellom barnevennlige opplevelser, som også de voksne vil like. Vi har samlet noen av våre favoritter her. Hvor vil du ta med gjengen din neste gang du er her?

Liste
Kart
A family walking through the migrating dune, Raabjerg Mile in North Jutland.
Bilde: Mark Trustrup

Råbjerg Mile

En sanddyne som vandrer? Umulig? Nei, ikke her i Danmark! Vi lover: Barna kommer til å elske denne enorme sandkassen, og mest sannsynlig dere og.

Les mer
Tiger in Aalborg Zoo, Aalborg
Bilde: Aalborg Zoo

Aalborg Zoo

En tur i dyrehagen er alltid et besøk verdt, spesielt i Aalborg! Her finner du sjimpanser, elefanter, orangutanger og mange flere dyr. Sørg for å besøke sommerfuglkaféen: I den hule-lignende kaféen kan du høre lyden av en foss, kvekkende frosker, brølende tigre og vakre sommerfugler som flyr rundt.

Les mer
Das Nordsee Ozeanarium in Nordjütland in Dänemark
Bilde: René Stoklund

Nordsøen Oceanarium

Gå på oppdagelse både over og under havets overflate, for Nordsøen Ocenarium er Nord-Europas største akvarium med 6 millioner liter vann, fisk og annet marint liv. En morsom opplevelse for alle aldre!

Les mer
Limfjord museum in Løgstør, North Jutland
Bilde: © Daniel Brandt Andersen

Limfjordmuseet

Limfjordmuseet ligger i en historisk bygning fra 1863. Den forteller om kulturhistorien til Limfjorden, og det er også nok å oppdage utenom historie: I museets "basseng" kan du stryke flatfisk og krabber - hvem tør? Senere kan barna leke på lekeplassen mens de voksne kan slappe av!

Les mer
Kanufahren in Nortjütland an der Dänischen Nordsee
Bilde: Mette Johnsen

Kano i Rebild

Ta med familien på en morsom og nydelig 5-timers kanotur på Lindenborg Å-bekken og utforsk Himmerland fra vannet. Kanoene er lett tilgjengelig, så alt du trenger å gjøre er å hoppe i kanoen og padle avsted. 

Les mer
Palmenstrand in Frederikshavn, Dänemark
Bilde: Mette Johnsen

Palmestranden i Frederikshavn

Palmer helt nord? Hvorfor ikke? Besøk den unike og vakre stranden i Frederikshavn hvor du kan få en sydenfølelse her i Nordjylland. Stranden er spesielt barnevennlig med mange aktivitetsmuligheter, og til og med grillfasiliteter.

Children with goat at Skallerup Seaside Resort
Bilde: Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside Resort

Alle får valuta for pengene sine her: Det er mer enn 100 morsomme utendørs og innendørs aktiviteter og opplevelser for hele familien, men også et flott spa-område og selvfølgelig et unikt bakteppe i Nordsjøen. Her kan både store og små være fornøyd. 

Les mer
Vater spiel mit seinem Kind am Strand von Øster Hurup, Dänemark
Bilde: Mette Johnsen

Øster Hurup

Øster Hurup er en sjarmerende gammel fiskerby og har Danmarks mest barnevennlige strand. Denne byen oser av en sommerlig og sydlandsk atmosfære.

 

Les mer
Child and his mother are looking for fossils in Mors, Northjutland
Bilde: Daniel A Brandt

Fossiljakt

Hva kan være bedre for barn enn å samle steiner og skitne til hendene? Og hvis vi er ærlige, elsker voksne det også. Så hvorfor ikke gå på jakt etter fossiler? I den vestlige delen av Limfjorden, i Molern nær Vesthimmerland og på kysten av Mor, samt i kalkbruddene, vil du absolutt finne det du leter etter!

Fårup Sommerland

Fornøyelsesparken Fårup Sommerland ligger nær strendene i Blokhus og Løkken, og er likevel midt i skogen. Her finner du berg- og dalbaner, karuseller og andre morsomme attraksjoner. Et høydepunkt er Hurricane-rutsjebanen: den går nemlig både UNDER og over vann.

Les mer

Kanskje er du også interessert i...

Paar wandert in Moors, im Hintergrund sieht man das Meer, Dänemark
Naturopplevelser i Nordjylland
To barn hopper i vannet fra bryggen ved Præstø Havn, Sjælland, Danmark
Familieferie
Frossa i färska skaldjur i Nordjylland
Restauranter i Nordjylland
Girl smiling at beach in North Jutland, Denmark
Danmarks 11 mest populære attraksjoner for barn