Vestjylands vakre kyst og ville strender

Du kan tilbringe flere dager med å utforske de vide, vakre strendene og store sanddynene langs Jyllands vestkyst. Vesterhavet er vilt og voldsomt, men langs fjordene er det flere roligere strender som er perfekte for barnefamilier.

Strender langs vestkysten

Langs det meste av vestkysten er det lange, brede strender med fin, hvit sand og store sanddyner. Havet kan være voldsomt, og det er derfor en gode idé å vege en strand med livreddertjeneste. Langs fjordene finner du mange barnevennlige strender, blant annet ved Limfjorden, Skaven Strand og Hvite Sande. Søndervik strand i Hvite Sande ble kåret til årets strand i 2014 og er definitivt verdt et besøk!

Vannsport

Havet er tøffere her enn i andre deler av Danmark, noe som gjør at strendene passer perfekt for vannsport. Området rundt Hvite Sande er et paradis for windsurfing, surfing og kitesurfing unsett om du er erfaren eller nybegynner. I Ringkøbing fjord er det også gode muligeter for å stå på vannski og wakeboard, eller adle kajak.

Danmarks vestligste punkt

Blåvandshuk er Danmarks vestligste punkt. Her kan du oppleve den dramatiske utsikten over Horns Rev Havmøllepark, som er en av verdens største vindmølleparker. Blåvand Fyr er et av flere fyr som ligger langs vestkysten, og i området rundt finner du 50 bunkere som alle er rester etter et festningsanlegg fra 2. Verdenskrig.

 

Share this page