10 hemmelige steder i København

Royal Library Gardens

En grønn oase i København

Copenhagen architecture

Arkitektur i København

Copenhagen Opera House

En by i forkant

Michelin Guidens Bib Gourmand-pris går til juryens toppvalg blant gode og (relativt) rimelige spisesteder

Bib Gourmand-restauranter i Danmark

I tillegg til en rekke Michelin-restauranter har Danmark over det siste tiåret tilegnet seg et stadig flere Bib Gourmand restauranter. Bib Gourmand er en pris som årlig tildeles restauranter som serverer mat av høy kvalitet, men til en billigere penge.

Topp 10: Her finner du hygge i København

Det norske ordet «hygge» har nærmest blitt et nasjonalsymbol i Danmark de siste årene – så hva kan vel være et bedre sted for hyggelige opplevelser enn «verdens lykkeligste lands» hovedstad? København bugner av trivelige kaféer, nydelige hager og sjarmerende områder. Kort forklart kan hygge beskrives som en koselig og varm atmosfære som byr på både nærvær og fellesskap. Det handler rett og slett om å nyte de gode tingene i livet, sammen med de du er glad i.

Skøytebane på Frederiksberg

Fra Danmark med kjærlighet

I februar tar Valentinsdagen plutselig over både nyheter, butikker og sosiale medier med blomster, romantikk og latterlig dyr sjokolade. Men vent litt. Bare en dag i året for å sette litt ekstra pris på den man er glad i? Det er vi ikke helt enig i. I hyggens hjemland kan du feire kjærligheten året rundt!

Nyttår i København

Nyttårsaften

Nyttårsfeiring i København

Københavns kuleste bydeler

Bli kjent med en av verdens koseligste hovedsteder, hvor alt er innen gå- eller sykkel avstand. Utforsk deler av byen som ikke så mange får med seg, som for eksempel rolige og sjarmerende Frederiksberg eller arkitekturiske Amager. Få med deg attraksjoner som Hans Christian Andersen's grav i Nørrebro og den Lille Havfrue i nærheten av Østerbro, begge rett i nærheten av hyggelige lokale smågater. Det er lett å finne ditt eget lille sted i et av Københavns hyggelige nabolag. 

Gå ikke glipp av den danske klassikeren

De beste smørbrødene i København

Smørbrød er en ekte dansk klassiker som du ikke bør glemme når du besøker København. Et smørbrød er enkelt og greit en skive rugbrød med ulike kombinasjoner av pålegg, som finnes i hundrevis av varianter. Slå deg ned med en kald øl og velg dine favoritter fra menyen på noen av restaurantene nedenfor.

Danmarks 25 Michelin-restauranter

Danmarks Michelin-restauranter i 2017

Danmark slår alle rekorder og øker antaller Michelinstjerner fra 26 til 28, fordelt på 24 restauranter. København beholder sin posisjon som nordens gourmet-hovedstad, og Aarhus har nå 4 restauranter med hver sin stjerne. I tillegg fortsetter stjernene å spre seg utenfor de største byene, og du kan nå spise gorumetmat basert på lokale råvarer både på Bornholm og flere danske kroer rundt om i lander.

Besøk en av Danmarks fire storbyer, København, Aarhus, Odense eller Aalborg

Dra på storbyferie i Danmark

De danske storbyene er heldigvis ikke større enn at du lett kan komme deg rundt, og du er aldri langt unne grønne lunger og en svalende dukkert. Les videre og se hva som venter i den urbane, danske storbyjungelen. 

Vi gir deg her tips (på dansk) til fine utflukter som gir deg en pause fra bylivet.

Storbyferie med utflukt i det grønne

En storbyferie i Danmark trenger så absolutt ikke å bety asfalt og betong. Danmarks fire storbyer, København, Aarhus, Odense og Aalborg, kan alle lokke med grønne lunger, saltvann og kort avstand til flott natur. Vi gir deg her tips (på dansk) til fine utflukter som gir deg en pause fra bylivet.

Storbyevents du ikke må gå glipp av i 2015

De danske storbyene har mye å friste med året rundt. Utstillinger, konserter, opera, teater, sportsarrangement og et hav av festivaler. Vi har valgt ut 20 storbyevents (på dansk) i 2015 som du absolutt bør få med deg.  

Nyt en piknik i det grønne

Spis billig i Danmark

Picnic

Måltid i det fri

Camping in Denmark

Bo gratis eller billig i Danmark

Camping

Primitive teltplasser og overnatting i det fri

Stramt feriebudsjett? Fortvil ikke! Danmark kan friste med mange rimelige og gratis gleder.

Ferier billig i Danmark

Stramt feriebudsjett? Fortvil ikke! Danmark kan friste med mange rimelige og gratis gleder. Det er gratis inngang, ikke bare til naturen, strendene og byenes parker, men også til mange kulturelle oplevelser. I tillegg kan du finne rimelig overnatting og shopping. Her er vår guide til lavbudsjettferie i Danmark.

Rivieraen er i Danmark

Rivieraen er i Danmark

Det finnes mange vidunderlige strender i verden, men langs Kattegat-kysten i Danmark ligger faktisk noen av Europas beste. Den Danske Riviera strekker seg fra Sejerøbugten i vest til Øresund i øst. De hviteste, bredeste strendene med den fineste sanden finner du i Hornbæk, Tisvildeleje og Liseleje.

Romjulskupp i København

Romjulskupp i København

Københavns gater står i shoppingens tegn fra helligdagene er over i slutten av desember og ut hele januar. Nå skal et nytt år feires med nye og spennende varer, og det gamle må ut. Her kan du virkelig spare penger!

Det finnes ikke én butikk som ikke har salg når kalenderen viser januar, og her finnes det virkelig noe for alle, og for alle budsjetter.