Panorama cykelruter

Skal du på langtur eller korttur?

De 26 Panoramarutene ligger som sløyfer på de to nasjonale sykkelrutene Vestkystruten og den danske delen av Berlin–København-ruten. Panoramarutene er et tilbud til deg som foretrekker å bo på et fast sted og dra på dagsturer derfra, mens de nasjonale sykkelrutene legger opp til dagsetapper og nye overnattingssteder.

Cyclist

De europeiske langrutene

I Danmark er det 11 nasjonale sykkelruter som samlet utgjør over 4 000 km. Flere av de nasjonale rutene inngår i det europeiske rutenettverket EuroVelo. Vestkystruten er en del av EuroVelo 12, også kalt North Sea Cycle Route. København-Berlin-ruten er en del av EuroVelo 7, som går fra Sicilia til Nordkapp. Begge rutene er legendariske, og hvert år sykler flere tusen utenlandske turister gjennom Danmark langs disse rutene. De nyter godt av sykkelvennlig trafikk og mange forskjellige overnattingsmuligheter. Fra 2014 finnes det egne sykkelvennlige overnattingssteder, såkalte Bed+Bike-steder.

Her kan du se de nasjonale sykkelrutene og laste dem ned til GPS.

Cycling

Vestkystruten

Sykkelturen opp fra den danske Nordsjøkysten er en unik sanseopplevelse. Turen starter i det flate marsklandet i Sør-Jylland, som byr på et hav av unike matopplevelser, videre nordover og passerer små fiskerlandsbyer og fjorder. Grå bunkere fra andre verdenskrig dukker opp mellom klittene på de vakre, hvite sandstrendene. Lenger nord strekker en nasjonalpark seg så langt øyet kan se, og byr på storslått natur og et yrende dyreliv. Du ser Skagen, Danmarks nordligste by, innhyllet i et fantastisk lys som har inspirert noen av Danmarks mest kjente malere. På Vestkystruten føler du virkelig at du lever, for nettopp der – når du sykler langs havet – føles livet stort.

Les mer om Vestkystruten.

Share this page

Fakta

Du kan velge mellom hele 26 Panorama-sykkelruter; 10 i Øst-Danmark og 16 i Vest-Danmark. Rutene ligger som sløyfer på de to nasjonale sykkelrutene Vestkystruten og den danske delen av Berlin–København-ruten. Rutene varierer i lengde fra 12 til 49 km, og alle kan gjennomføres på en dagstur. Rutene har temaer som natur, kulturhistoriske severdigheter, barnefamilier med mer. Prosjektet er støttet av Det europeiske fond for regionalutvikling.


Sykkelferie i Danmark er tipptopp!

Opplev Danmark på to hjul

Kombiner naturskjønne sykkelstier med med hyppige krobesøk, late dager på stranden, bysightseeing og korte avstander.