Panorama cykelruter i Danmark

Livet føles større på cykel!

Lille Danmark er et vakkert og flatt land, skapt for sykkelstiene, med et hav av små, skjulte skatter. Nettopp derfor føles livet så uendelig stort på sykkelen.

Cycling

På sykkeltur i Danmark merker du at stresset sakte fordufter etter hver eneste meter du legger bak deg. Borte blir minnene om byens eksospotter og trafikklys. Sansene våkner opp en etter en fra dvalen og er plutselig i sitt rette element. For mange blir det som å høre fuglene kvitre for første gang.

Danmark er skapt for å nytes. Langs sykkelstiene og småveiene på de 26 Panoramarutene opplever du Danmark slik Danmark virkelig skal oppleves. Du sykler til danskekystens perler, inn i landet og tilbake igjen til kysten. Morgensolen reflekteres i havet, de åpne viddene og landskapet som forsvinner i horisonten. Ville bær, dansende sommerfugler, fuglenes himmelformasjoner og firfisler som soler seg i veikanten. Alle disse små eventyrene og opplevelsene gjør at livet føles så uendelig stort når du sykler i Danmark.

Share this page

Fakta

Du kan velge mellom hele 26 Panorama-sykkelruter; 10 i Øst-Danmark og 16 i Vest-Danmark. Rutene ligger som sløyfer på de to nasjonale sykkelrutene Vestkystruten og den danske delen av Berlin–København-ruten. Rutene varierer i lengde fra 12 til 49 km, og alle kan gjennomføres på en dagstur. Rutene har temaer som natur, kulturhistoriske severdigheter, barnefamilier med mer. Prosjektet er støttet av Det europeiske fond for regionalutvikling.


Panoramaruter – familievennlige dagsturer for de eventyrlystne

Langs den danske delen av Berlin–København-sykkelruten og Nordsjøruten er det laget en rekke dagsruter – Panoramaruter, hvor hele familien enkelt kan være med.

Sykkelferie i Danmark er tipptopp!

Opplev Danmark på to hjul

Kombiner naturskjønne sykkelstier med med hyppige krobesøk, late dager på stranden, bysightseeing og korte avstander.