Kulinariske spesialiteter i Sydsjælland

Overalt i Sydsjælland finner du ferske råvarer i små boder langs veien og i de mange gårdsbutikkene i området. Vil du prøve noen av områdets kulinariske spesialiteter anbefaler vi den lokale retten bidesild eller områdets hvedekaker.

Gardsbutikk Sydsjælland

Deilig cider og eplemost fra øyene i Smålandsfarvandet

Den frodige jorda og det milde klimaet gjør regionen til et spiskammer med mange flotte råvarer. Overalt finner du boder med frukt og grønt langs veien og gårdsbutikker med lokale råvarer. Fruktplantasjene på Fejø, Femø og Askø i Smålandshavet er berømte for sine epler og pærer, som også kan kjøpes som eplemost og cider. Har du noe spesielt å feire, eller bare lyst til å spise noe skikkelig godt, kan du besøke restaurant Frederiksminde, som er Sjællands første Michelin-restaurant utenfor hovedstandsområdet.

Sydsjælland fiskere

Gastronomiske spesialiteter

Vil du prøve en af områdets gastronomiske spesialiteter, kan du for eksamel dra til Møn og prøve den lokale retten bidesild. Det er en flere hundre år gammel signatur-rett som består av sild som har ligget opptil flere år i saltlake i store tønner. Bidesild blir rom regel servert med brød og fett til - og kan blant annet testes hos Restaurant Kaj Kok i Landsled.

På Møn kan du også nyte en annen gammel spesialitet, nemlig hvedekaker, som ikke egentlig har noe med kaker å gjøre. I gamle dager kalte man brød som var laget av spesielt fint mel for kaker. Hvedekakene serveres med ost, med hjemmesyltede plommer både til lunsj og kaffen.

Share this page

Ny app - spis naturen!

Med en ny app som guider deg rundt i naturens spiskammer kan du nå finne gode råvarer rundt om i Danmark.