Koselige byer på Sydsjælland

Sydsjællan, Møn og Falster-Lolland er fulle av små hyggelige byer med gamle fargerike hus, middeladersentre, hyggelige mennesker og often veldig kort til stranda.

Køge

Køge

Køge ligger i den nordlige delen av regionen, og ikke langt fra København. Byens middelaldersentrum er utrolig godt bevart, og fullt av gamle hus i forskjellige farger. Ca. 7 km. fra sentrum finner du det 500 år gamle Vallø slott, og du kan også ta ferja til Bornholm fra Køge.

Næstved blomster

Næstved

Næstved er Sydsjællands største by, og huser flere gamle kirker og koselige hus. I den nordlige delen av byen ligger også Herlufholm kirke og kloster, som i dag er kjent som Danmarks mest prestisjefylte kostskole.

Share this page

Sydsjælland kulturarv

Kulturminner og karuseller

Her kan du kombinere velbevarte bygg fra Middelalderen, gamle slott og kirker fra 1500-tallet med BonBon-land og ville dyr. Fornøyd garanti for hele familien.

Sydsjællandsk køkken

Frisk frukt og fantastiske råvarer

Øyene i Smålandsfarvannet er berømte for sine søte epler og pærer, og overalt på Sydsjælland finner du fruktboder langs veien og koselige gårdsbutikker.

Epler Sydsjælland

Øyhopping og kystliv

Her finner du Danmarks frukt-øy nummer 1, jazz-øya Femø og den lille øya Askø, hvor det høyeste punktet bare er fire meter over havet. I tillegg finner du utallige flotte sandstrender!

Nyttige linker